Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA AKİBETİ KARA AKABESİ

İlimde trafik kuralları ve trafik denetimlerinin yapılmadığı görülmektedir. İllimizi komşu illere bağlayan ülkemizin gururu olan otoban ilimizden geçmektedir. İlimizin yanı başında geçen otoban yolunu kullanmayan ağır vasıtalı araçların ilimizin içersinde çevre yollarının da tamamen yapılmamasından dolayı ilimizin en önemli giriş yolu olarak adlandırılan akabe yolu geçmişte olduğu gibi yine facia saçmaktadır. İlimizin bağlantı yolunu kullanmayan ağır vasıtalı araçların direk akabe yolundan şehre giriş yapmalarından dolayı keskin bir iniş olan. Bu iniş yolunda özelikle ağır vasıtaların yükleriyle iniş esnasında yapılan frenlerin dayanması zor olmadan ve mekanik olarak basit bir hortuma bağlı olan fren hidrolik hortumlarının dayanmaması ile patlama meydana gelince yüklü olan ağır vasıtalı araçların iniş esnasında hızları ve ağırlıkları ikiye katlanmaktadır. Bu durumda bu araçların durdurulmasına imkan ve olanak kalmamaktadır. Böylesi bir durumda kaza ve facialar kaçınılmaz duruma gelmektedir. İlimizin yollarında yapılması gereken özveriliği göstermeyen hükümet ve siyasetçilerin ilimden çok kendi uhti görevlerini yapmadıkları tam aksine kendi çıkarları ve bağlı oldukları yerlere hizmetlerini aralıksız yapmaktan ilimin sorunları ve ilimizin eksikliklerini göremeyecek kadar aciz duruma düşmektedirler. İlimizdeki çevre yoların projeleri hep yanlış ve hatalı olmasından yapılan projelerin önemli olan yerlerde halen yapılması ağır aksak devam etmesi ile büyük bir yoğunluk yaşayan ilimizin trafik konusunda İstanbul trafiğini adeta anımsatır olmaktadır. Yoğunluk ve trafikte geçen zamanın ne denli olduğunu ilimde yaşayan vatandaşlarımız daha iyi bilmektedir. Birde ağır vasıtalı araçların şehir içine girmesine müsaade eden denetimsizliğin varlığını ortaya koymaktadır. İlimizde ne hikmetse şehirlerarası yolcu vatandaş taşıyan araçlar şehre girmelerine şehir içinden geçmelerine müsaade edilmezken yük araçları her türlü ürün taşıyan ağır vasıtalı araçların şehrin muhtelif yollarında geçmelerine trafiği işgal etmelerine müsaade edilmektedir. Bu ilimizde denetimsizliğin ve ilimdeki resmi mercilerin görevlerini yapmadıkları açıkgözle görülmektedir. İlimizin gelişme gösterdiği bir zaman diliminde gerekli özverili çalışmaların yapılmasını sağlayacak olan yetkili mercideki yetkililerin bundan böyle artık bu konuda hassasiyet gösterip görevlerinde gerekli özverili çalışmaları gösterirler.      
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2019 - Salı

ŞANLIURFA AKİBETİ KARA AKABESİ

İlimde trafik kuralları ve trafik denetimlerinin yapılmadığı görülmektedir.

İllimizi komşu illere bağlayan ülkemizin gururu olan otoban ilimizden geçmektedir. İlimizin yanı başında geçen otoban yolunu kullanmayan ağır vasıtalı araçların ilimizin içersinde çevre yollarının da tamamen yapılmamasından dolayı ilimizin en önemli giriş yolu olarak adlandırılan akabe yolu geçmişte olduğu gibi yine facia saçmaktadır.

İlimizin bağlantı yolunu kullanmayan ağır vasıtalı araçların direk akabe yolundan şehre giriş yapmalarından dolayı keskin bir iniş olan. Bu iniş yolunda özelikle ağır vasıtaların yükleriyle iniş esnasında yapılan frenlerin dayanması zor olmadan ve mekanik olarak basit bir hortuma bağlı olan fren hidrolik hortumlarının dayanmaması ile patlama meydana gelince yüklü olan ağır vasıtalı araçların iniş esnasında hızları ve ağırlıkları ikiye katlanmaktadır. Bu durumda bu araçların durdurulmasına imkan ve olanak kalmamaktadır.

Böylesi bir durumda kaza ve facialar kaçınılmaz duruma gelmektedir.

İlimizin yollarında yapılması gereken özveriliği göstermeyen hükümet ve siyasetçilerin ilimden çok kendi uhti görevlerini yapmadıkları tam aksine kendi çıkarları ve bağlı oldukları yerlere hizmetlerini aralıksız yapmaktan ilimin sorunları ve ilimizin eksikliklerini göremeyecek kadar aciz duruma düşmektedirler.

İlimizdeki çevre yoların projeleri hep yanlış ve hatalı olmasından yapılan projelerin önemli olan yerlerde halen yapılması ağır aksak devam etmesi ile büyük bir yoğunluk yaşayan ilimizin trafik konusunda İstanbul trafiğini adeta anımsatır olmaktadır.

Yoğunluk ve trafikte geçen zamanın ne denli olduğunu ilimde yaşayan vatandaşlarımız daha iyi bilmektedir.

Birde ağır vasıtalı araçların şehir içine girmesine müsaade eden denetimsizliğin varlığını ortaya koymaktadır.

İlimizde ne hikmetse şehirlerarası yolcu vatandaş taşıyan araçlar şehre girmelerine şehir içinden geçmelerine müsaade edilmezken yük araçları her türlü ürün taşıyan ağır vasıtalı araçların şehrin muhtelif yollarında geçmelerine trafiği işgal etmelerine müsaade edilmektedir.

Bu ilimizde denetimsizliğin ve ilimdeki resmi mercilerin görevlerini yapmadıkları açıkgözle görülmektedir.

İlimizin gelişme gösterdiği bir zaman diliminde gerekli özverili çalışmaların yapılmasını sağlayacak olan yetkili mercideki yetkililerin bundan böyle artık bu konuda hassasiyet gösterip görevlerinde gerekli özverili çalışmaları gösterirler.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.