Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

SANATTAN YOKSUN BELEDİYE BAŞKANI

Şanlıurfa belediyelerinde böylesi bir gereksiz sorgusuz giderler. Şanlıurfa dünya biliyor ki sanat hele konu birde ses sanatı ise ki bu Şanlıurfa ili tam bir musiki okulu ve ses sanatın en önde gelen şehirlerinden biridir. Geçmişte yaşanmış bir anıyla başlamak lazım. Ülkemin nadide ses sanatçı kardeşimiz Selahattin ALPAY kardeşimiz tam bir Şanlıurfa aşığı ve sanat olarak Şanlıurfalı Üstatlardan çok dersler almış. Bir nevi bir ayağı sahnede bir ayağı Şanlıurfa'da üstatlarından hem musiki dersleri hem sanat olarak eserler olarak repertuarını genişletmek amacıyla kendine Şanlıurfa ilini resmen bir okul gibi görmüştür. Böyle kendini geliştiren sanatçı kardeşimiz Selahattin Bey yine bir gün Şanlıurfa ilimize gelirken kendisinin ders hocası değerli Şanlıurfa'mızın medarı iftiharı olan Abdullah BALAK hocamız kendisini otogarda karşılıyor. Karşılarken hoş geldin deyip orada Abdullah hocamız otogarda o günlerde ellerinde Kundura boya sandıkları ile ekmek paralarını kazanan daha yaşları 10 ile 14 arası olan çocukları çağırıyor, çocuk yaşta olan o canlarımız buyur abı deyip sanıyorlar hocam kundurasını boyayacaktır. Hoca o genç evlatlarımıza söyle bakım bir türkü der oradan çocuk olan o genç evlatlarımız başlar öyle içten okur ki resmen insanı mest eder. O çocuk durur bir başkasına bir şarkıda sen oku derken birkaç tane daha böyle devam edince Selahattin kardeşimiz Abdullah hocamıza dönüp hocam gidelim der. Abdullah hocamız ne oldu. Hocam gidelim bu çocuklar öyle güzel okudu öyle makam ile okudular ki süper sesler ben kendim sanatçı olduğumdan benim bunlar kadar güzel yorumlayacağımı düşünemiyorum. Böyle usta bir şekilde icra etiler ki ben bile şaştım kendimden utanır oldum. Hocam gidelim. Abdullah hocamız hemen cevap verdi. Selahattin kardeşim bunlar daha bizim boyacılarımız birde sıra gecelerinde eğitim görmüş evlatlarımızı birde sen gör onlar tam birer usta ben bile onları dinlerken mest oluyorum. Şanlıurfa ilinde musikinin merkezinde musiki eğitimde ileri safhalarda olan bir şehirde ne oldu şimdi nerden icap etti de İstanbul radyosundan değerli bir ses sanatçı kardeşimizin konserine gereksim duyuldu? Bunun yapılması ile benim şehrimin sanatçılarına resmen bir hakaret olarak kabul ederim. Ben bunun burasında başka işler ararım ben bu gelişen durumdan başka bir nema gezerim. Harran Üniversitesi Konservatuarında öğrenim gören kardeşlerimize böyle bir imkân olanak sağlayın bakın bakım ne musikiler ne eserler icra edecekler. Bu yapılan hizmet değildir. Bu yapılanlar sadece birer şehrim insanın bir bin emekle ödeme yaptığı hak ve hukukun hebasıdır.
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2016 - Çarşamba

SANATTAN YOKSUN BELEDİYE BAŞKANI

Şanlıurfa belediyelerinde böylesi bir gereksiz sorgusuz giderler.

Şanlıurfa dünya biliyor ki sanat hele konu birde ses sanatı ise ki bu Şanlıurfa ili tam bir musiki okulu ve ses sanatın en önde gelen şehirlerinden biridir.

Geçmişte yaşanmış bir anıyla başlamak lazım. Ülkemin nadide ses sanatçı kardeşimiz Selahattin ALPAY kardeşimiz tam bir Şanlıurfa aşığı ve sanat olarak Şanlıurfalı Üstatlardan çok dersler almış. Bir nevi bir ayağı sahnede bir ayağı Şanlıurfa'da üstatlarından hem musiki dersleri hem sanat olarak eserler olarak repertuarını genişletmek amacıyla kendine Şanlıurfa ilini resmen bir okul gibi görmüştür.

Böyle kendini geliştiren sanatçı kardeşimiz Selahattin Bey yine bir gün Şanlıurfa ilimize gelirken kendisinin ders hocası değerli Şanlıurfa'mızın medarı iftiharı olan Abdullah BALAK hocamız kendisini otogarda karşılıyor.

Karşılarken hoş geldin deyip orada Abdullah hocamız otogarda o günlerde ellerinde Kundura boya sandıkları ile ekmek paralarını kazanan daha yaşları 10 ile 14 arası olan çocukları çağırıyor, çocuk yaşta olan o canlarımız buyur abı deyip sanıyorlar hocam kundurasını boyayacaktır.
Hoca o genç evlatlarımıza söyle bakım bir türkü der oradan çocuk olan o genç evlatlarımız başlar öyle içten okur ki resmen insanı mest eder.
O çocuk durur bir başkasına bir şarkıda sen oku derken birkaç tane daha böyle devam edince Selahattin kardeşimiz Abdullah hocamıza dönüp hocam gidelim der. Abdullah hocamız ne oldu. Hocam gidelim bu çocuklar öyle güzel okudu öyle makam ile okudular ki süper sesler ben kendim sanatçı olduğumdan benim bunlar kadar güzel yorumlayacağımı düşünemiyorum. Böyle usta bir şekilde icra etiler ki ben bile şaştım kendimden utanır oldum. Hocam gidelim. Abdullah hocamız hemen cevap verdi. Selahattin kardeşim bunlar daha bizim boyacılarımız birde sıra gecelerinde eğitim görmüş evlatlarımızı birde sen gör onlar tam birer usta ben bile onları dinlerken mest oluyorum.

Şanlıurfa ilinde musikinin merkezinde musiki eğitimde ileri safhalarda olan bir şehirde ne oldu şimdi nerden icap etti de İstanbul radyosundan değerli bir ses sanatçı kardeşimizin konserine gereksim duyuldu?

Bunun yapılması ile benim şehrimin sanatçılarına resmen bir hakaret olarak kabul ederim.

Ben bunun burasında başka işler ararım ben bu gelişen durumdan başka bir nema gezerim.

Harran Üniversitesi Konservatuarında öğrenim gören kardeşlerimize böyle bir imkân olanak sağlayın bakın bakım ne musikiler ne eserler icra edecekler.

Bu yapılan hizmet değildir. Bu yapılanlar sadece birer şehrim insanın bir bin emekle ödeme yaptığı hak ve hukukun hebasıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.