Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

SAHİ HALKIN AÇLIĞI NE DURUMDA?

Ülkemin en yüksek makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin restoranın fiyatlarını bileniniz var mı? Dışarıda halkın umumi olan yerlerde en uygun yerlerde bile en uygun fiyatları sunmaya çalışan  işletme sahipleri vatandaşlarımıza minimum fiyatları sunmak için ellerinden geleni yapsalar da ülkemin devletimin en büyük gelir getirisi olan vergilerden ve çalışan işçilerin sigorta primlerinden, iş yerlerinin abartılı kiralarından dolayı işletme sahipleri nerede ise zarar edecek aşamalara kadar maliyetler çıkarmaktadırlar. Çıkarılan bu maliyetler yine meclisteki restorandın iki katı fiyatlar çıkmaktadır. Sokakta 100 gram et döner yarım ekmek yeme kalksak on beş lira yok eğer 100 gram tavuk döner yemeye kalksak oda yedi lira işletme sahiplerinin kazançları minimum durumdadır. Ülkemin vatandaşının vazgeçilmez dediği simit son yapılan zamlar ile iki lira olmuştur. Çay derseniz ülkemin muhtelif yerlerinde genelleme olarak bir lira elli kuruştan işlem görmekte olan ülkede yaşam nasıl olunur? Ülkemde siyasetçilerin kendileri yetmez gibi aileleri devletin tüm imkan ve olanaklarını en uygun şekilde yararlanmaktadır. Ülkemin bazı kurumlarının personelleri en yüksek maaş almalarına rağmen onlarda ülkemin nerede ise tüm imkan ve olanaklarını en uygun ve hatta ücretsiz bir şekilde kullanmasına sunulmaktadır. Ülkemde asgari ücret diye bir açlık maaşı belirlemiş olmaları devletimin kendi kurumu olan bir başka kurum bile açlık sınırının çok altında asgari ücret belirlemesi ülkemin hükumetinin resmen halkımla alay etmesini sağlamış olmaktadır. Ülkemin asgari ücretli vatandaşlarının evsiz olması aldıkları maaşın bölgelere illere göre değişirken bazı illerde maaşın büyük bölümü kiraya giderken ülke genelini baz alırsak yarısı kesin kira bedeli olarak gitmektedir. Benim ülkem sosyal demokrat ülkesi şimdi siz feodal yapıya karşı gibi görünüp asıl feodal yapının mimarı olan hükumetlerin birde işçi alımına bakalım. Partime siyaset adamına adamlık eden öncelikle işe alınacaktır. Sıradan vatandaş hakkıyla iş kazanmış olan vatandaşımızın işe girmesi işe alınması öyle kolay değildir. Bunun tescilli vede ülkemin tüm illerinde incelensin sıradan vatandaşlar ülkemin sözde İş-kur diye bir kurumu var gidin önlerinde iş bekleyen sıradan vatandaşımı görün. Birde partiden ve siyaset adamından isim listeleri gidenlere bakın formalite kayıt yapılış oradan liste üzerinden isimleri beyan edilerek iş başvurusu ile iş başı yapması sağlanıyor. Şimdi söyleyin bakalım ülkemin resmi dini olan İslam dinin temsilcileri sizler bu sene oruç tuttamasam ne kadar bedel vermem lazım. Bu açıklamayı yaparken aman ha asgari ücreti düşün yoksa asgari ücretli zorunlu olarak oruç tutmalı mı çünkü bedel vermesine imkan olmaz ise günaha girer. Ben böyle feodal bir yapıya sahip bir ülkenin vatandaşıyım. Siz sosyal demokrat devletim demeye bakmayın. Hükumetin partilisi olmasam hükumetin yandaşı olmasam iş alamam işe alınmam açlık sefalet içinde yaşar mıyım? Yaşamaz mıyım? Onun orasını yüce Rabbım bilir.
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2018 - Çarşamba

SAHİ HALKIN AÇLIĞI NE DURUMDA?

Ülkemin en yüksek makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin restoranın fiyatlarını bileniniz var mı?

Dışarıda halkın umumi olan yerlerde en uygun yerlerde bile en uygun fiyatları sunmaya çalışan  işletme sahipleri vatandaşlarımıza minimum fiyatları sunmak için ellerinden geleni yapsalar da ülkemin devletimin en büyük gelir getirisi olan vergilerden ve çalışan işçilerin sigorta primlerinden, iş yerlerinin abartılı kiralarından dolayı işletme sahipleri nerede ise zarar edecek aşamalara kadar maliyetler çıkarmaktadırlar. Çıkarılan bu maliyetler yine meclisteki restorandın iki katı fiyatlar çıkmaktadır.

Sokakta 100 gram et döner yarım ekmek yeme kalksak on beş lira yok eğer 100 gram tavuk döner yemeye kalksak oda yedi lira işletme sahiplerinin kazançları minimum durumdadır.

Ülkemin vatandaşının vazgeçilmez dediği simit son yapılan zamlar ile iki lira olmuştur. Çay derseniz ülkemin muhtelif yerlerinde genelleme olarak bir lira elli kuruştan işlem görmekte olan ülkede yaşam nasıl olunur?

Ülkemde siyasetçilerin kendileri yetmez gibi aileleri devletin tüm imkan ve olanaklarını en uygun şekilde yararlanmaktadır. Ülkemin bazı kurumlarının personelleri en yüksek maaş almalarına rağmen onlarda ülkemin nerede ise tüm imkan ve olanaklarını en uygun ve hatta ücretsiz bir şekilde kullanmasına sunulmaktadır.

Ülkemde asgari ücret diye bir açlık maaşı belirlemiş olmaları devletimin kendi kurumu olan bir başka kurum bile açlık sınırının çok altında asgari ücret belirlemesi ülkemin hükumetinin resmen halkımla alay etmesini sağlamış olmaktadır.

Ülkemin asgari ücretli vatandaşlarının evsiz olması aldıkları maaşın bölgelere illere göre değişirken bazı illerde maaşın büyük bölümü kiraya giderken ülke genelini baz alırsak yarısı kesin kira bedeli olarak gitmektedir. Benim ülkem sosyal demokrat ülkesi şimdi siz feodal yapıya karşı gibi görünüp asıl feodal yapının mimarı olan hükumetlerin birde işçi alımına bakalım.

Partime siyaset adamına adamlık eden öncelikle işe alınacaktır. Sıradan vatandaş hakkıyla iş kazanmış olan vatandaşımızın işe girmesi işe alınması öyle kolay değildir. Bunun tescilli vede ülkemin tüm illerinde incelensin sıradan vatandaşlar ülkemin sözde İş-kur diye bir kurumu var gidin önlerinde iş bekleyen sıradan vatandaşımı görün. Birde partiden ve siyaset adamından isim listeleri gidenlere bakın formalite kayıt yapılış oradan liste üzerinden isimleri beyan edilerek iş başvurusu ile iş başı yapması sağlanıyor. Şimdi söyleyin bakalım ülkemin resmi dini olan İslam dinin temsilcileri sizler bu sene oruç tuttamasam ne kadar bedel vermem lazım. Bu açıklamayı yaparken aman ha asgari ücreti düşün yoksa asgari ücretli zorunlu olarak oruç tutmalı mı çünkü bedel vermesine imkan olmaz ise günaha girer.

Ben böyle feodal bir yapıya sahip bir ülkenin vatandaşıyım. Siz sosyal demokrat devletim demeye bakmayın. Hükumetin partilisi olmasam hükumetin yandaşı olmasam iş alamam işe alınmam açlık sefalet içinde yaşar mıyım? Yaşamaz mıyım? Onun orasını yüce Rabbım bilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.