Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

RUSYA GÖRÜŞMELERİ - 1

Rusya ile olan ilişkimizde neler oldu! Rusya olan ilişkilerimiz gün geçtikçe güçlenmesi dünya üzerinde birçok ülkeyi lideri rahatsız ettiği apaçık görülmektedir. Rusya olan ilişkilerde nelere değinildi! Başta Ermenistan ile Azerbaycan savaşında olan durum değerlendirmesi konuşuldu. Bunların basına yansımayan yönleri oradaki gelişmeler ve orada oluşacak durumların ele alınması olmuştur. İsrail ve Amerika oyunların artık bölgede tamamen etkisiz hal alması için Türkiye ile Rusya kendi aralarında çok iyi bir diyalog içine girip kesin bilgileri birinci ağızdan duymadıkça asla diğer kişiler ve söylentilere asla itibarlar etmeyip gerçekleri birinci ağızdan dinleyecekler. Ermenistan üzerinden özelikle bölgede oynanan oyunun boyutunu sezmeleri değil gerçek manada gözler önünde görmüş oldular. Gürcülerin gerçek manada lav edilip silinmesini isteyen güçlerin yıllar önce bu planlarını eylem içerisinde geçip gerçekleştirmeye başladıkları günler işte o günlerden başladı. Gürcistan’da bulunan Türk asıllı Ahıska Türkleri Gürcistan halkını kullanarak Gürcistan devletini kullanarak Ahıska Türkleri Gürcistan’dan kovdular. Tüm mal varlıklarına el koydular. Bu neden yapıldı? İşte bugün için Gürcistan yok edip Ermenistan’a katmak için yapılan bir proje idi. Buna istinaden Gürcistan’ın Rusya ile arasını tamamen bozguna uğratıp. İki düşman ülke edip oradan gelecek desteğin kesilmesini sağlayıp buna bir göstermelik olarak ta Gürcistan’ı Avrupa birliğine alma gibi bir plan ile Avrupa desteklemesini sağladılar ki Rusya olan ilişkisi tamamen kesilmesini sağlamaktı. Bu yapılan tüm planların Ermenistan toprakları büyütüp gelişmesini sağlamak idi amaçları. Sonuç ne oldu! İşte tüm planlarını suya düşüren durum oluştu. Azerbaycan bu tüm plan projelerini suya düşürecek durum yaratıp yıllar önce işgal ettikleri Karabağlar bölgesini 28 günde geri alıp yüzlerce şehit vererek topraklarını geri almış oldular. Gürcistan özelikle bu savaş durumunda Ermenistan’ın yanında yer almaması ayrıca bir darbe vermiş oldu. Ukrayna hemen başta hava sahasını ve tüm iletişimini kapattı. Bu planların üzerinden doğuyu güçlendirerek buradan gelecekte ülkemize saldırıp özellikle doğu ve güneydoğu topraklarını almak idi. Büyük İsrail projesini geliştirmek istemeleridir. Tüm bu yanılmaları yaşayan başta Amerika ve Avrupa gerçek manada artık ülkemizden korkmaya başlamıştır.    
Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2021 - Çarşamba

RUSYA GÖRÜŞMELERİ - 1

Rusya ile olan ilişkimizde neler oldu!

Rusya olan ilişkilerimiz gün geçtikçe güçlenmesi dünya üzerinde birçok ülkeyi lideri rahatsız ettiği apaçık görülmektedir.

Rusya olan ilişkilerde nelere değinildi!

Başta Ermenistan ile Azerbaycan savaşında olan durum değerlendirmesi konuşuldu. Bunların basına yansımayan yönleri oradaki gelişmeler ve orada oluşacak durumların ele alınması olmuştur. İsrail ve Amerika oyunların artık bölgede tamamen etkisiz hal alması için Türkiye ile Rusya kendi aralarında çok iyi bir diyalog içine girip kesin bilgileri birinci ağızdan duymadıkça asla diğer kişiler ve söylentilere asla itibarlar etmeyip gerçekleri birinci ağızdan dinleyecekler.

Ermenistan üzerinden özelikle bölgede oynanan oyunun boyutunu sezmeleri değil gerçek manada gözler önünde görmüş oldular.

Gürcülerin gerçek manada lav edilip silinmesini isteyen güçlerin yıllar önce bu planlarını eylem içerisinde geçip gerçekleştirmeye başladıkları günler işte o günlerden başladı. Gürcistan’da bulunan Türk asıllı Ahıska Türkleri Gürcistan halkını kullanarak Gürcistan devletini kullanarak Ahıska Türkleri Gürcistan’dan kovdular. Tüm mal varlıklarına el koydular. Bu neden yapıldı? İşte bugün için Gürcistan yok edip Ermenistan’a katmak için yapılan bir proje idi. Buna istinaden Gürcistan’ın Rusya ile arasını tamamen bozguna uğratıp. İki düşman ülke edip oradan gelecek desteğin kesilmesini sağlayıp buna bir göstermelik olarak ta Gürcistan’ı Avrupa birliğine alma gibi bir plan ile Avrupa desteklemesini sağladılar ki Rusya olan ilişkisi tamamen kesilmesini sağlamaktı. Bu yapılan tüm planların Ermenistan toprakları büyütüp gelişmesini sağlamak idi amaçları. Sonuç ne oldu! İşte tüm planlarını suya düşüren durum oluştu. Azerbaycan bu tüm plan projelerini suya düşürecek durum yaratıp yıllar önce işgal ettikleri Karabağlar bölgesini 28 günde geri alıp yüzlerce şehit vererek topraklarını geri almış oldular.

Gürcistan özelikle bu savaş durumunda Ermenistan’ın yanında yer almaması ayrıca bir darbe vermiş oldu. Ukrayna hemen başta hava sahasını ve tüm iletişimini kapattı. Bu planların üzerinden doğuyu güçlendirerek buradan gelecekte ülkemize saldırıp özellikle doğu ve güneydoğu topraklarını almak idi. Büyük İsrail projesini geliştirmek istemeleridir.

Tüm bu yanılmaları yaşayan başta Amerika ve Avrupa gerçek manada artık ülkemizden korkmaya başlamıştır.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.