Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

REFERANDUM KAZANDIRMADI KAYBETİRDİ.

İşte olan oldu. Şimdi İsrail ile Amerika kendi aralarında oyun oynamaktadırlar. Kürtler kendi elleriyle kendi intiharlarını sağlamış oldular. Artık gereken yapacağımızı tüm dünyaya artık buradan sesleniyoruz. Irak içinde bulunan Lozan anlaşması gereği topraklarımızı bir anlaşma ile verdiğimiz topraklarımızı ve vatandaşlarımızı birlikte almaya hak kazanmış olacağız. Hadi Musul halkı, Kerkük halkı gözleriniz aydın artık resmi bir şekilde sizlerde Türk vatandaşı ve Türkiye topraklarına ülkemizin illerine sınırsız bir şekilde artık dolaşmaya hatta isteyen ülkemin her yerlerinde iş açma işe girmeye hatta yatırım yapmaya hak sahipleri olacaklar. Şimdi artık düşünsün orada kalacak olan Kürt soydaşlar o artık onların sorunları durumları kendilerini bağlar. Ticaret olarak artık ülkemizden Kürt bölgesine ticaret anlamında artık gelişmeler olmayacak belki bu saten sonra artık Kürt bölgesinde ticaret ilişkimiz bitecektir. Bu yapılan referandum ile kendi geleceklerini baltalamış olacaklar. İsrail’in oyununa gelen Barzani kendi elleriyle halkıyla birlikte intihar etmiş olacaktır. Artık geriye dönüş olmadığı kararı kendi diliyle açıklaması ile kendi elleriyle vermiş olduğu kararın artık kendilerine büyük bir darbe olacağını er geç anlamış olacaklar ama arık o zaman da iş işten geçmiş olacaktır. Bir ara birleşmiş milletlerin Irak’a ambargo uygulamasına girildiğinde orada yaşayan ve ülkemin insanları çok iyi hatırlarlar. Niğde ilimizin esnafı bu konuda çok iyi anımsarlar depolarda kokuşmuş artık yem bile olmayacak patatesleri bizlere gönderin diyerek nerde ise yalvarır olmuşlardı. O giden ürünlerin birçoğu yem adı altında giderken onu kendilerine besin olarak tüketme ihtiyacını duyan halk şimdi bu saten sonra ne yapacaktır. An itibariyle Irak sınır kapısı olan Habur kapısı geçici bir emre kadar kapalıdır. Şimdi orada bulunan tüm sevkiyatlar durulmuş artık orada ki ticaretler askıya alınacak. Gıda sevkiyatları tamamen durulacaktır. Bu an itibariyle orada geçmişte alacaklı olan kardeşlerimizin kendi paralarını almak için orada bulunan iş yerlerinin bir an önce kapatma yâda geçici bir süreliğine durdurma noktasına getirmiş olacaklardır. Musul, Kerkük halkı içinde artık bir bayram sevinci ve artık bir dönüm noktası olacağından şimdiden orada sevinç içinde halk bekleyiş içindedir. Orada ki halkın artık gerçek ana vatanlarına kavuşacaklardır. Ruhun şad oldun Abdurahman Kızılay ağa beyim ünlü bir Kerkük ses sanatçısı olarak bir çok eseri bulunan bu usta sanatçı hep artık ana vatanımıza artık ana vatanımızın vatandaşı olmayı görmek çok istemişti ama sizlere ömür ömrü yetmedi sen mezarında rahat uyu büyük usta artık evlatların ana vatanına kavuşuyor.    
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2017 - Salı

REFERANDUM KAZANDIRMADI KAYBETİRDİ.

İşte olan oldu.

Şimdi İsrail ile Amerika kendi aralarında oyun oynamaktadırlar.

Kürtler kendi elleriyle kendi intiharlarını sağlamış oldular.

Artık gereken yapacağımızı tüm dünyaya artık buradan sesleniyoruz.

Irak içinde bulunan Lozan anlaşması gereği topraklarımızı bir anlaşma ile verdiğimiz topraklarımızı ve vatandaşlarımızı birlikte almaya hak kazanmış olacağız.

Hadi Musul halkı, Kerkük halkı gözleriniz aydın artık resmi bir şekilde sizlerde Türk vatandaşı ve Türkiye topraklarına ülkemizin illerine sınırsız bir şekilde artık dolaşmaya hatta isteyen ülkemin her yerlerinde iş açma işe girmeye hatta yatırım yapmaya hak sahipleri olacaklar.

Şimdi artık düşünsün orada kalacak olan Kürt soydaşlar o artık onların sorunları durumları kendilerini bağlar.

Ticaret olarak artık ülkemizden Kürt bölgesine ticaret anlamında artık gelişmeler olmayacak belki bu saten sonra artık Kürt bölgesinde ticaret ilişkimiz bitecektir.

Bu yapılan referandum ile kendi geleceklerini baltalamış olacaklar.

İsrail’in oyununa gelen Barzani kendi elleriyle halkıyla birlikte intihar etmiş olacaktır.

Artık geriye dönüş olmadığı kararı kendi diliyle açıklaması ile kendi elleriyle vermiş olduğu kararın artık kendilerine büyük bir darbe olacağını er geç anlamış olacaklar ama arık o zaman da iş işten geçmiş olacaktır.

Bir ara birleşmiş milletlerin Irak’a ambargo uygulamasına girildiğinde orada yaşayan ve ülkemin insanları çok iyi hatırlarlar. Niğde ilimizin esnafı bu konuda çok iyi anımsarlar depolarda kokuşmuş artık yem bile olmayacak patatesleri bizlere gönderin diyerek nerde ise yalvarır olmuşlardı. O giden ürünlerin birçoğu yem adı altında giderken onu kendilerine besin olarak tüketme ihtiyacını duyan halk şimdi bu saten sonra ne yapacaktır.

An itibariyle Irak sınır kapısı olan Habur kapısı geçici bir emre kadar kapalıdır. Şimdi orada bulunan tüm sevkiyatlar durulmuş artık orada ki ticaretler askıya alınacak. Gıda sevkiyatları tamamen durulacaktır. Bu an itibariyle orada geçmişte alacaklı olan kardeşlerimizin kendi paralarını almak için orada bulunan iş yerlerinin bir an önce kapatma yâda geçici bir süreliğine durdurma noktasına getirmiş olacaklardır.

Musul, Kerkük halkı içinde artık bir bayram sevinci ve artık bir dönüm noktası olacağından şimdiden orada sevinç içinde halk bekleyiş içindedir. Orada ki halkın artık gerçek ana vatanlarına kavuşacaklardır.

Ruhun şad oldun Abdurahman Kızılay ağa beyim ünlü bir Kerkük ses sanatçısı olarak bir çok eseri bulunan bu usta sanatçı hep artık ana vatanımıza artık ana vatanımızın vatandaşı olmayı görmek çok istemişti ama sizlere ömür ömrü yetmedi sen mezarında rahat uyu büyük usta artık evlatların ana vatanına kavuşuyor.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.