Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

RADYO TELEVZİYON KANUNU İŞİ NEDİR

Ülkemde kısa sürede televizyon yayıncılığı öyle bir gelişme gösterdi ki kısa sürede nerde ise her ilin 5 ila 10 kanal televizyon yayını var olmaya başladı. Böylesi hızlı süratle gelişen iş koluna bakıldığında nasıl bir yayıncılık nasıl işletmecilik sergilemektedirler hiçbir bilgi dahilinde değiller. Televizyon yayıncılığından çok ticaret yapımcılığına girmiş bulunmaktadırlar. Bu televizyon ekranlarında eski filmleri yayınlarken araya bir ürün reklamı koymakla resmen reklam arası film izletmekten öte bir işlem yapmadığı apaçık ortadadır. Yayın akışları içersinde yapmış oldukları haberleri başka kanallarda günler öncesinde yayınlanan haberi bazıları o gün yeni haber gibi yoğurup milletin önüne koymaktadırlar. Bir konun mahkemeye intikal etmiş olması ve mahkeme heyetince incelenmiş ve halen soruşturma aşamasında olmasından. Bunlara kendi gözlemleriyle kendi izlenimleriyle yeniden servis yapmalarına resmen kendilerinin yayıncılık ilke ve edebine ne kadar aykırı olduğunu sizlerin bilmesi gerekmiyor mu? Bu kanaların birçoğunda sanal ve yalan yayın akışlarını sergiledikleri görülmektedir. Bu programların yalan yanlış sadece orada birçok insanın düşünce ve hayal ürünler sergilemekte olmasından halkımızı vatandaşımızı kandırmak ve vatandaşlarımızla alay edilmesine vesile olmalarından dolayı bunların gerçek dışı işlevlikleri olmasına müsaade edilmemelisiniz. Birçok kanallarda Türk aile yapısına uygun olmayan diziler senaryo ve çekimler ile hele küçük yaşta olan evlatlarımızın kanına girer gibi bir miyoplaşmadan öte bir şey olmadığı apaçık ortadadır. Ülkem genelinde evlatlarımızın düşmüş oldukları ortamlardan biri bu görsel olan yayın ilkesinin aile yapılarımıza ve gelişmekte olan evlatlarımızın üzerinde etkenliği had saflardadır. Resmen edepsizliğin diz boyu gezindiği bir zaman içersinde bir çok kanalların içlerinde bu ve buna benzer dizi ve yayınlar gördüğümden hiç televizyona bakmaz olmuşum haberleri bile izlemez olmuşum çünkü bir haberin günlerce ve her kanal kendi penceresinden bakışıyla yorumlanıp önümüze servis edilmesinde ne kadar inanırdınız derim. Lütfen siz değerli yetkililer göreviniz bunları denetlemek ve kontrol ise o zaman işlerinizi hakkıyla yapınız. Siz senaristler sizlerde sanırım ülkemin vatandaşları ülkemin aile bireylerisiniz sizlerde geçmişinizde temiz bir aileden gelindiğine göre sizlerde gelecek nesillerinizi geçmişinize benzetmekle yetinin. Ne güzel demiş şair M.A. ERSOY (Medeniyet çıplaklık ise hayvanlar bizlerden daha medenidir.) lütfen beyler siz denetleyiciler, yöneticiler, senaristçiler lütfen artık halkımızı ukala görmeyin vatandaşlarımızı toplumuzu milletimizi enayi yerine koymayınız. İşinizi hakkıyla yapın yalan dolanla işlerinizi idame etmeyiz.
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2016 - Pazartesi

RADYO TELEVZİYON KANUNU İŞİ NEDİR

Ülkemde kısa sürede televizyon yayıncılığı öyle bir gelişme gösterdi ki kısa sürede nerde ise her ilin 5 ila 10 kanal televizyon yayını var olmaya başladı.

Böylesi hızlı süratle gelişen iş koluna bakıldığında nasıl bir yayıncılık nasıl işletmecilik sergilemektedirler hiçbir bilgi dahilinde değiller.

Televizyon yayıncılığından çok ticaret yapımcılığına girmiş bulunmaktadırlar.

Bu televizyon ekranlarında eski filmleri yayınlarken araya bir ürün reklamı koymakla resmen reklam arası film izletmekten öte bir işlem yapmadığı apaçık ortadadır.

Yayın akışları içersinde yapmış oldukları haberleri başka kanallarda günler öncesinde yayınlanan haberi bazıları o gün yeni haber gibi yoğurup milletin önüne koymaktadırlar.

Bir konun mahkemeye intikal etmiş olması ve mahkeme heyetince incelenmiş ve halen soruşturma aşamasında olmasından.

Bunlara kendi gözlemleriyle kendi izlenimleriyle yeniden servis yapmalarına resmen kendilerinin yayıncılık ilke ve edebine ne kadar aykırı olduğunu sizlerin bilmesi gerekmiyor mu?

Bu kanaların birçoğunda sanal ve yalan yayın akışlarını sergiledikleri görülmektedir.

Bu programların yalan yanlış sadece orada birçok insanın düşünce ve hayal ürünler sergilemekte olmasından halkımızı vatandaşımızı kandırmak ve vatandaşlarımızla alay edilmesine vesile olmalarından dolayı bunların gerçek dışı işlevlikleri olmasına müsaade edilmemelisiniz.

Birçok kanallarda Türk aile yapısına uygun olmayan diziler senaryo ve çekimler ile hele küçük yaşta olan evlatlarımızın kanına girer gibi bir miyoplaşmadan öte bir şey olmadığı apaçık ortadadır.

Ülkem genelinde evlatlarımızın düşmüş oldukları ortamlardan biri bu görsel olan yayın ilkesinin aile yapılarımıza ve gelişmekte olan evlatlarımızın üzerinde etkenliği had saflardadır.

Resmen edepsizliğin diz boyu gezindiği bir zaman içersinde bir çok kanalların içlerinde bu ve buna benzer dizi ve yayınlar gördüğümden hiç televizyona bakmaz olmuşum haberleri bile izlemez olmuşum çünkü bir haberin günlerce ve her kanal kendi penceresinden bakışıyla yorumlanıp önümüze servis edilmesinde ne kadar inanırdınız derim.

Lütfen siz değerli yetkililer göreviniz bunları denetlemek ve kontrol ise o zaman işlerinizi hakkıyla yapınız.

Siz senaristler sizlerde sanırım ülkemin vatandaşları ülkemin aile bireylerisiniz sizlerde geçmişinizde temiz bir aileden gelindiğine göre sizlerde gelecek nesillerinizi geçmişinize benzetmekle yetinin.

Ne güzel demiş şair M.A. ERSOY (Medeniyet çıplaklık ise hayvanlar bizlerden daha medenidir.) lütfen beyler siz denetleyiciler, yöneticiler, senaristçiler lütfen artık halkımızı ukala görmeyin vatandaşlarımızı toplumuzu milletimizi enayi yerine koymayınız.

İşinizi hakkıyla yapın yalan dolanla işlerinizi idame etmeyiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.