Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

PARALEL HÜKMÜ YETMEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde fikir babaları olan yapının ortak kararı ile birleşip tek aday ile giren partilere ne oldu? Cumhurbaşkanı yapmadılar. Gelin birleşip birlikte karar alıp cumhurbaşkanı yapamadınız bari meclis başkanı yapaydınız. Bunu neden yapmadınız? Fikir babanızla aranız mı soğudu? Yoksa öküz öldü ortaklık mı bitti? Kendi aralarınızda anlaşsaydınız.Bakın işte paralel yapıcılar size nasıl oyun oynadı gördünüz mü? Cumhurbaşkanlığına bizi ikna etti. Kürt partisi olan HDP' yi ikna edemedi. Genel seçimde paralelciler sizden bir şey olmaz deyip bu defa rotalarını HDP' ye çevirdi ve verdikleri destekle HDP seçimde beklediği oyun hayli üzerinde bir oy oranıyla meclise girdi. Cumhurbaşkanlığında aday olan ismi daha kimse meclis başkanlığına aday değil iken ismi ve adaylığı yapıldı bu adayın eski ortaklara yeni ortak olan partinin desteğiyle seçilmiş olacaktı. Paralel yapının istediği doğrultuda işleyiş devam edecekti. Koalisyon turlarında AKP umduğunu bulamayacaktı. Ve hükümet kurma görevini cumhurbaşkanlığına iade edecekti. Hemen meclis başkan, devreye girin ikinci parti olan CHP'ye hükümet görevi verilecekti ve meclis başkanı bu esnada her üç parti arasında görev dağılımı yapıp hükümet kurmasını sağlayacaktı. Bu oluşumu sağlamayan bu yapılandırmanın oluşmasına bent olan CHP şimdi kalkmış MHP'yi suçlaması ne kadar abes. Bununla da yetinmeyip birde alay edercesine MHP liderine başkanlığı sana verelim koalisyon hükümet kuralım. Bu ne ya resmen dalga geçiyorsun. CHP ile MHP hükümet kursa HDP mecbur olarak zorunlu bir şekilde destek verecektir. Parlak yapının emanet oylarından dolayı zorunluluk taşımaktadır. Bu gelişmeleri sağlamayan partiler şimdiden arayışlar içerisine girer oldular. Bundan sonra neler olacak iki seçenek var. Deniz Baykal'a kur yapıp gönderenlere cevap Verme sırası bende diyip 20 yandaşını alıp AKP'ye geçmesi söz konusu olabilir. İkinci geçici hükümet kurulacak ve en erken zaman içerisinde yeni seçim yapılacaktır. Ülkemize geçmiş dönemlerde koalisyon hükümetlerin vermiş oldukları enkazlar, yeniden yaşamamak için en doğru olan bir an önce yeniden seçim ve tek partili bir iktidar süresidir. Bu zaman içerisinde ülkem içinde var olan paralel yapının tüm eleman ve ekipmanlarını saf dışı bırakmayı da ihmal etmemiz lazımdır. Kötü komşu insanı mal sahibi yapar lafı ile kötü muhalefet rakip partiyi güçlü kılar. Yeniden büyük TÜRKİYE sloganıyla geleceğe doğru tüm güç ve kuvvetimizle ileriye doğru Yallah Bismillah.
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2015 - Çarşamba

PARALEL HÜKMÜ YETMEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde fikir babaları olan yapının ortak kararı ile birleşip tek aday ile giren partilere ne oldu?
Cumhurbaşkanı yapmadılar.
Gelin birleşip birlikte karar alıp cumhurbaşkanı yapamadınız bari meclis başkanı yapaydınız. Bunu neden yapmadınız? Fikir babanızla aranız mı soğudu? Yoksa öküz öldü ortaklık mı bitti? Kendi aralarınızda anlaşsaydınız.
Bakın işte paralel yapıcılar size nasıl oyun oynadı gördünüz mü? Cumhurbaşkanlığına bizi ikna etti. Kürt partisi olan HDP' yi ikna edemedi.
Genel seçimde paralelciler sizden bir şey olmaz deyip bu defa rotalarını HDP' ye çevirdi ve verdikleri destekle HDP seçimde beklediği oyun hayli üzerinde bir oy oranıyla meclise girdi. Cumhurbaşkanlığında aday olan ismi daha kimse meclis başkanlığına aday değil iken ismi ve adaylığı yapıldı bu adayın eski ortaklara yeni ortak olan partinin desteğiyle seçilmiş olacaktı. Paralel yapının istediği doğrultuda işleyiş devam edecekti.
Koalisyon turlarında AKP umduğunu bulamayacaktı. Ve hükümet kurma görevini cumhurbaşkanlığına iade edecekti. Hemen meclis başkan, devreye girin ikinci parti olan CHP'ye hükümet görevi verilecekti ve meclis başkanı bu esnada her üç parti arasında görev dağılımı yapıp hükümet kurmasını sağlayacaktı.
Bu oluşumu sağlamayan bu yapılandırmanın oluşmasına bent olan CHP şimdi kalkmış MHP'yi suçlaması ne kadar abes.
Bununla da yetinmeyip birde alay edercesine MHP liderine başkanlığı sana verelim koalisyon hükümet kuralım. Bu ne ya resmen dalga geçiyorsun. CHP ile MHP hükümet kursa HDP mecbur olarak zorunlu bir şekilde destek verecektir. Parlak yapının emanet oylarından dolayı zorunluluk taşımaktadır. Bu gelişmeleri sağlamayan partiler şimdiden arayışlar içerisine girer oldular.
Bundan sonra neler olacak iki seçenek var.
Deniz Baykal'a kur yapıp gönderenlere cevap Verme sırası bende diyip 20 yandaşını alıp AKP'ye geçmesi söz konusu olabilir. İkinci geçici hükümet kurulacak ve en erken zaman içerisinde yeni seçim yapılacaktır. Ülkemize geçmiş dönemlerde koalisyon hükümetlerin vermiş oldukları enkazlar, yeniden yaşamamak için en doğru olan bir an önce yeniden seçim ve tek partili bir iktidar süresidir. Bu zaman içerisinde ülkem içinde var olan paralel yapının tüm eleman ve ekipmanlarını saf dışı bırakmayı da ihmal etmemiz lazımdır.
Kötü komşu insanı mal sahibi yapar lafı ile kötü muhalefet rakip partiyi güçlü kılar.
Yeniden büyük TÜRKİYE sloganıyla geleceğe doğru tüm güç ve kuvvetimizle ileriye doğru Yallah Bismillah.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.