Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ORMANSIZ ŞANLIURFA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Şanlıurfa ilinde orman müdürlüğü var duydum. sahi bu kurum ne iş yapar orada neler yapılmaktadır. orman denilince aklıma yeşil alan ormanlık alan gelmektedir ama her ne hikmetse ben şimdi şanlıurfa ilinde öyle bir yer görmedim görmeye çalışsamda imkansız olduğunun farkına varmaktayım. orman müdürlüğü ilim de her yıl bir küçük alan orman yapmış olsa idi şimdi ne kadar ormanımız vardı.  ilimde orman müdürlüğü olduğundan beri geçmişte nasıl olduysa bir orman müdürü ilimin karaköprü tarafında dağlık alanın özelleşmesin diye orayı orman alanı ilan edip oraya geçmişte dikilen ağaçlar yetişti ve uzun bir zaman orman alanı olarak işlevlik sağlandı. şimdi mi ne oldu orman alanına mesire alanı olarak bir rançıya verilerek orada halkın hafta sonları şehrin sıcak olmasını bir nebzede olsa atmaya gitmek isteyen vatandaşlara resmen gelme dercesine bir engel teşkil edildi. bu yetmez birde orman içersindeki bakımsızlık orman alanında oturulacak yer olmayışı su ve ihtiyaç giderilecek yerlerin olmaması da ayrıca bir sıkıntı olmaktadır. ilimin muhtelif yerlerinde devletimin hazine arazilerini köylü ve siyasetçi kesimlerin hepsi oraları kendi malları imiş gibi kamulaştırıp resmen mal talan edercesine şimdi bir çok hazine arazisi halk adına kayıda geçilmiştir. böylesi yerlerin devletin halka değilde orman idaresine verilip sorunlu olarak orman alanı yapılmasını sağlamamızın gerektiğini göstermemiz gerekirken geçmişteki siyasetçilerimizin geneli böylesi yerlere yandaşlara rant edilmiştir. şimdi orman işletme müdürlüğünün ilimde orman alanı yapmak istemediği ve orman alanı yapmak istememekte ormanlık alan çoğalması ilimin iklimini değiştirmen ve geliştirme göstereceğinden böylesi bir gelişim göstermek istemeyen kurumların ilimde varlıkları da benim nezdimde gereksizliktir. ilimdeki orman müdürlüğünün görevlileri görevlerini yerine getirmeleri gerekirken geçmişte ilimde su yok iken yapılan orman şimdi ilimin göbeğinden adeta nehir geçmekte bu geçen nehirden faydalanıp başta orman müdürlüğümüzün sonrada halkımızı vatandaşımızı ağaç ekmeye ağaçlandırmaya yönlendirmemizin gerektiğini tüm insanlığımıza aşılamalıyız. ilimdeki orman işletme müdürlüğü unutmam bir yıl bir araba içersine bir kaç ağaç koyup ilimin kent meydanında park edip göstermelik ağaç dağıtımı yaptı. ben o manzarayı görünce resmen işletme müdürün halkımla dalğa geçtiğini gösdüm. arkadaş ekerek senin bana örnek olacak durumları sen kalkıp bir iki fidan vermekle teşvik etmek demek değildir. halkımıza bir beyanet veriniz tüm şanlıurfa halkı bizlere yer söyleyin gelip oraya ağaç ekelim. yada şanlıurfa halkı sizler ne zaman isterseniz gelin müdürlüğümüzden ağaç alıp eke bilirsiniz. böylesi bir müdürlüğün varlı ve yokluğu arasında hiç bir anlam ifade etmiyor benim için böylesi müdürlükleri denetleyen kontrol eden üst makamlarda aynı durumdadırlar.  
Ekleme Tarihi: 21 Ağustos 2019 - Çarşamba

ORMANSIZ ŞANLIURFA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Şanlıurfa ilinde orman müdürlüğü var duydum.

sahi bu kurum ne iş yapar orada neler yapılmaktadır.
orman denilince aklıma yeşil alan ormanlık alan gelmektedir ama her ne hikmetse ben şimdi şanlıurfa ilinde öyle bir yer görmedim görmeye çalışsamda imkansız olduğunun farkına varmaktayım.
orman müdürlüğü ilim de her yıl bir küçük alan orman yapmış olsa idi şimdi ne kadar ormanımız vardı. 
ilimde orman müdürlüğü olduğundan beri geçmişte nasıl olduysa bir orman müdürü ilimin karaköprü tarafında dağlık alanın özelleşmesin diye orayı orman alanı ilan edip oraya geçmişte dikilen ağaçlar yetişti ve uzun bir zaman orman alanı olarak işlevlik sağlandı. şimdi mi ne oldu orman alanına mesire alanı olarak bir rançıya verilerek orada halkın hafta sonları şehrin sıcak olmasını bir nebzede olsa atmaya gitmek isteyen vatandaşlara resmen gelme dercesine bir engel teşkil edildi.
bu yetmez birde orman içersindeki bakımsızlık orman alanında oturulacak yer olmayışı su ve ihtiyaç giderilecek yerlerin olmaması da ayrıca bir sıkıntı olmaktadır.
ilimin muhtelif yerlerinde devletimin hazine arazilerini köylü ve siyasetçi kesimlerin hepsi oraları kendi malları imiş gibi kamulaştırıp resmen mal talan edercesine şimdi bir çok hazine arazisi halk adına kayıda geçilmiştir. böylesi yerlerin devletin halka değilde orman idaresine verilip sorunlu olarak orman alanı yapılmasını sağlamamızın gerektiğini göstermemiz gerekirken geçmişteki siyasetçilerimizin geneli böylesi yerlere yandaşlara rant edilmiştir.
şimdi orman işletme müdürlüğünün ilimde orman alanı yapmak istemediği ve orman alanı yapmak istememekte ormanlık alan çoğalması ilimin iklimini değiştirmen ve geliştirme göstereceğinden böylesi bir gelişim göstermek istemeyen kurumların ilimde varlıkları da benim nezdimde gereksizliktir.
ilimdeki orman müdürlüğünün görevlileri görevlerini yerine getirmeleri gerekirken geçmişte ilimde su yok iken yapılan orman şimdi ilimin göbeğinden adeta nehir geçmekte bu geçen nehirden faydalanıp başta orman müdürlüğümüzün sonrada halkımızı vatandaşımızı ağaç ekmeye ağaçlandırmaya yönlendirmemizin gerektiğini tüm insanlığımıza aşılamalıyız.
ilimdeki orman işletme müdürlüğü unutmam bir yıl bir araba içersine bir kaç ağaç koyup ilimin kent meydanında park edip göstermelik ağaç dağıtımı yaptı. ben o manzarayı görünce resmen işletme müdürün halkımla dalğa geçtiğini gösdüm. arkadaş ekerek senin bana örnek olacak durumları sen kalkıp bir iki fidan vermekle teşvik etmek demek değildir. halkımıza bir beyanet veriniz tüm şanlıurfa halkı bizlere yer söyleyin gelip oraya ağaç ekelim. yada şanlıurfa halkı sizler ne zaman isterseniz gelin müdürlüğümüzden ağaç alıp eke bilirsiniz.
böylesi bir müdürlüğün varlı ve yokluğu arasında hiç bir anlam ifade etmiyor benim için böylesi müdürlükleri denetleyen kontrol eden üst makamlarda aynı durumdadırlar.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.