Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ORADA BİR İL VAR DEDİLER GİTTİM NE GÖREYİM İŞTE BİR KÖY

Şanlıurfa ilinde yaşamak gerçekten içler acısı hal almaktadır. Şanlıurfa ilinin belediyeleri yapılan hatalı ve yanlış projelerinden Şanlıurfa ilinin merkezinde yol cadde nerde ise çekilmez haller içersin de ve hepsinden önemlisi ben bazen kendime şu soruyu bile sorar olmaktayım. Ben Şanlıurfa ilinde mi yaşıyorum. Yoksa İngiltere’nin Londra şehrinde mi yaşıyorum? Türkiye genelinin büyük bölümünü gezmiş bir şahsiyet olarak ülkemin hiç bir ilinde öylesi bir tersten trafik akışını görmedim. Şanlıurfa illinde ben böylesi yol trafiğini çok görmekteyim. Bu trafik sorunu sadece bununla sınırlı değildir. Şanlıurfa ilinin yeni kurulan yerleşim bir semte gittim. Bu ne ya böylesi sahipsiz böylesi dışlanmış bir semt olmaz olamaz da dercesine beni üzmüştür. İlk akşam tam işten eve gelindiği bir saatte evde bu kış gününde kendi şahsinin işten gelip evde bir düş alması doğal hakkı iken yemek yapılması gereken bir saat içersin de evdeki huzursuzluğa bakınca insan tınlayası geliyor. Tam o saate evin en önemli enerjisi elektrik akımı kesilmiş ve ev karanlık kombi çalışmıyor. Işık yok yemek yapılmıyor. Evde başlıyor bir huzursuzluk çocuklar soğuktan üşüyor bir yandan işten gelinmiş iş yorgunluğu ve kiri pasıyla evde oturuyor bir yandan yemek yok bir yandan her taraf karanlık bir yandan işte o anda evde kopuyor kıyamet. Bunun sebebi olan yönetimler idareciler. Siz ey idareci yöneticiler sizler bizim yuvamızı yıkmaya aile ortamızı sinirsel sistemlerimizi germeye ne hakkınız var şimdi söylermisiniz. Yeni kurulan bir mahallenin elektrik abonesini yapmasını biliyorsunuz? Her ay faturasını kesip faturasına fatura okuma bedelini eklemek biliyorsunuz ise o zaman yetersiz olan trafoyuda kapasitesini ölçecek mahallenin potansiyeline göre trafonun ve akımın verilmesini sağlayacak kadar da güçlü olun bakalım. Siz kimsiniz halkımla vatandaşımla alay edercesine böylesi günün içersin de hem de en önemli saate mahallenin elektriğini kesiyorsunuz. Bu mahallede muhtar denilen şahıs kesin bilgiden yoksun. Mahallede halk telefon etiğinde kurum kesin ilaki bir sebep var deyip hazır paket cevaplardan birini telaffuz ettiriyordur. İlimin kurumları böylesi gereksiz durumlardan halkımı vatandaşımı perişan etmeye hakkı yoktur yine bunu bilmeleri lazım ki elektrik kurumu bir mahalle kurulurken orada harcanacak akımın ve orada yapılacak işlevliğini ölçümleri ve hesaplamaları yapılmaktadır. Yeni işin özünde ilimin kurumları ilimin halkına eziyet vermeye mükellefler.
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2018 - Cuma

ORADA BİR İL VAR DEDİLER GİTTİM NE GÖREYİM İŞTE BİR KÖY

Şanlıurfa ilinde yaşamak gerçekten içler acısı hal almaktadır.

Şanlıurfa ilinin belediyeleri yapılan hatalı ve yanlış projelerinden Şanlıurfa ilinin merkezinde yol cadde nerde ise çekilmez haller içersin de ve hepsinden önemlisi ben bazen kendime şu soruyu bile sorar olmaktayım. Ben Şanlıurfa ilinde mi yaşıyorum. Yoksa İngiltere’nin Londra şehrinde mi yaşıyorum? Türkiye genelinin büyük bölümünü gezmiş bir şahsiyet olarak ülkemin hiç bir ilinde öylesi bir tersten trafik akışını görmedim. Şanlıurfa illinde ben böylesi yol trafiğini çok görmekteyim.

Bu trafik sorunu sadece bununla sınırlı değildir.

Şanlıurfa ilinin yeni kurulan yerleşim bir semte gittim. Bu ne ya böylesi sahipsiz böylesi dışlanmış bir semt olmaz olamaz da dercesine beni üzmüştür.

İlk akşam tam işten eve gelindiği bir saatte evde bu kış gününde kendi şahsinin işten gelip evde bir düş alması doğal hakkı iken yemek yapılması gereken bir saat içersin de evdeki huzursuzluğa bakınca insan tınlayası geliyor. Tam o saate evin en önemli enerjisi elektrik akımı kesilmiş ve ev karanlık kombi çalışmıyor. Işık yok yemek yapılmıyor. Evde başlıyor bir huzursuzluk çocuklar soğuktan üşüyor bir yandan işten gelinmiş iş yorgunluğu ve kiri pasıyla evde oturuyor bir yandan yemek yok bir yandan her taraf karanlık bir yandan işte o anda evde kopuyor kıyamet.

Bunun sebebi olan yönetimler idareciler. Siz ey idareci yöneticiler sizler bizim yuvamızı yıkmaya aile ortamızı sinirsel sistemlerimizi germeye ne hakkınız var şimdi söylermisiniz.

Yeni kurulan bir mahallenin elektrik abonesini yapmasını biliyorsunuz? Her ay faturasını kesip faturasına fatura okuma bedelini eklemek biliyorsunuz ise o zaman yetersiz olan trafoyuda kapasitesini ölçecek mahallenin potansiyeline göre trafonun ve akımın verilmesini sağlayacak kadar da güçlü olun bakalım. Siz kimsiniz halkımla vatandaşımla alay edercesine böylesi günün içersin de hem de en önemli saate mahallenin elektriğini kesiyorsunuz.

Bu mahallede muhtar denilen şahıs kesin bilgiden yoksun. Mahallede halk telefon etiğinde kurum kesin ilaki bir sebep var deyip hazır paket cevaplardan birini telaffuz ettiriyordur.

İlimin kurumları böylesi gereksiz durumlardan halkımı vatandaşımı perişan etmeye hakkı yoktur yine bunu bilmeleri lazım ki elektrik kurumu bir mahalle kurulurken orada harcanacak akımın ve orada yapılacak işlevliğini ölçümleri ve hesaplamaları yapılmaktadır. Yeni işin özünde ilimin kurumları ilimin halkına eziyet vermeye mükellefler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.