Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

NİHAYET SEÇİM BİTTİ!

Ülkem insanı kendi kararını, kendi iradesini demeyeceğim kimileri dış güçlerin dışarıdan yönlendirme ile verdikleri karar sonucu böyle bir tablo ortaya çıktı. Ak Parti tek başına hükümet kuramıyor. Şuanda diğer partiler koalisyon hükümetine yanaşmıyor. Sonuç nasıl olacak? Ak Parti hiçbir parti ile koalisyon dememesin. Çünkü 12 yıllık yapmış olduğu başarıların devamına ortak edeceği partiyi de ortak etmiş olacaktır. Diğer üç parti CHP, MHP, HDP üçlü bir koalisyon hükümeti kurarlar mı, bu çok zor bir ihtimal ki, ola ki kurulur, böyle bir hükümet nasıl yürütülür. Seçim meydanlarında vermiş oldukları vaatleri zaten bir birine çok yakın, bir söylem gerçekleştirdiler. Böyle bir koalisyon hükümeti ana ve gizli ortakları olan birde paralel yapının kurmaylarının da varlığını kulak arkası etmememiz lazım. Böylece 4 bir koalisyon olacak zaten. Bunların hepsinin uzlaşıcı, bağlayıcı şahsiyette meclise girmiştir. Var olan 3 parti liderinin yerine 4 ortaklarının emir eri olan şahsiyet başkanlık koltuğuna oturacak. Bu seçimin en galibi olan partiye emanet verilen oylarla bu anı yakalanmış oldu. Bu vesile ile başkanlık otomatik olarak 4 ortağın söz hakkı var alan 3 partiden üstündür. 4 koalisyon hükümeti varlığı ile yönetilecek olan bir ülke konumuna düşmüş olacağız. Ülke vatandaşları bu sonuca katlanıp bu kurulacak olan hükümetin ömrünün süresine bakmamız kalıyor. Zaten ülkemizde koalisyon hükümetlerinin hiçbir zaman uzun kalamadıkları geçmişte hep gördük. Geçmişte bir siyasetçinin her seçimden sonra söylediği güzel bir söylem aklıma geldi. Her seçim bittiği an aslında bir dahaki seçimin başlangıcı ve yeniden seçim çalışmasına başlamak demektir. Ülke olarak yeni seçimin tarih ve zamanı çok yakın olduğu kesin görünmekte yeni seçim için vatandaşlarım kendi karar ve iradelerini kullanmalılar asla emanet biat etmemeliler.
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2015 - Perşembe

NİHAYET SEÇİM BİTTİ!

Ülkem insanı kendi kararını, kendi iradesini demeyeceğim kimileri dış güçlerin dışarıdan yönlendirme ile verdikleri karar sonucu böyle bir tablo ortaya çıktı.

Ak Parti tek başına hükümet kuramıyor.

Şuanda diğer partiler koalisyon hükümetine yanaşmıyor.

Sonuç nasıl olacak?

Ak Parti hiçbir parti ile koalisyon dememesin.

Çünkü 12 yıllık yapmış olduğu başarıların devamına ortak edeceği partiyi de ortak etmiş olacaktır.

Diğer üç parti CHP, MHP, HDP üçlü bir koalisyon hükümeti kurarlar mı, bu çok zor bir ihtimal ki, ola ki kurulur, böyle bir hükümet nasıl yürütülür.

Seçim meydanlarında vermiş oldukları vaatleri zaten bir birine çok yakın, bir söylem gerçekleştirdiler. Böyle bir koalisyon hükümeti ana ve gizli ortakları olan birde paralel yapının kurmaylarının da varlığını kulak arkası etmememiz lazım.

Böylece 4 bir koalisyon olacak zaten.

Bunların hepsinin uzlaşıcı, bağlayıcı şahsiyette meclise girmiştir.

Var olan 3 parti liderinin yerine 4 ortaklarının emir eri olan şahsiyet başkanlık koltuğuna oturacak.

Bu seçimin en galibi olan partiye emanet verilen oylarla bu anı yakalanmış oldu.

Bu vesile ile başkanlık otomatik olarak 4 ortağın söz hakkı var alan 3 partiden üstündür.

4 koalisyon hükümeti varlığı ile yönetilecek olan bir ülke konumuna düşmüş olacağız.

Ülke vatandaşları bu sonuca katlanıp bu kurulacak olan hükümetin ömrünün süresine bakmamız kalıyor.

Zaten ülkemizde koalisyon hükümetlerinin hiçbir zaman uzun kalamadıkları geçmişte hep gördük.

Geçmişte bir siyasetçinin her seçimden sonra söylediği güzel bir söylem aklıma geldi.

Her seçim bittiği an aslında bir dahaki seçimin başlangıcı ve yeniden seçim çalışmasına başlamak demektir.

Ülke olarak yeni seçimin tarih ve zamanı çok yakın olduğu kesin görünmekte yeni seçim için vatandaşlarım kendi karar ve iradelerini kullanmalılar asla emanet biat etmemeliler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.