Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

MUTLU YILLAR

Yıllar, yıllar bir birini kovalar. Geçti ömürden bir yıl daha yaşlandık bir yıl daha, dün 19 yaşında olanlar bu yıl askere gidecek. Ömür denilen günlerden geçen yıllar, yıllar geçtikçe yaşlılık başlıyor. Yıllar seneler derken ömür bitiyor. Bizim ülkemizde özelikle Müslüman olan ülkelerde yıl başı gerçek manada evet bir kutlamadır. Yılbaşı demek Mekke’nin fethi demektir. Bu kutsal fetihte biz Müslümanlar gayri Müslimlerden mukaddes şehri mukaddes beldeyi fetih etmişiz. Böylesi bir gecede böylesi bir zaferi orada şehit olan şehitlerin gazilerin ruhlarını dualar ile okunacak kuran tilavetleriyle yad etmek biz Müslümanlara bir görevdir. Böyle bir geceyi bizler İslam adına şehitlerimizin anısına yad edelim. Bu geceyi içki ile eğlence ile kutlayanlar onların inançsız ve böyle bir gecede kendilerini kendi din ve düşüncelerine göre kutladıklarında işte burada her şeyin gerçekliği ortaya çıkıyor. İslam dinin gereği ve İslam dinin karşıtlarının yapacakları kutlamalar ile her kesim kendi çizgisini belirlemiş olmaktadır. Ülkemiz için söz olan ve geçmiş olacak yıl içerisinde büyük basiret ve büyük sıkıntı yaşatan dış güçlerin tüm yaptıkları ve yapmak istedikleri eylem ve işlemler hiç biri tutmadığı gibi aynı zaman da kendilerinin lehine değil aleyhine işlem olduğu ve hatta ülkemizin dik duruşu ile kazanana ülkemizin halkı olduğu ülkemizin geleceği refahı ve huzur ortamı her gün dahada güç kazanmış oldu. Yen i yılda yine önümüzde mahalli seçim olmasına rağmen inşallah ülkeme, vatanıma, milletime hayırlı bir seçim ile sonuçlanıp halkımızın milletimizin ulusumuzun huzuru, refahı yükselecek bir şekilde sonuç bulacak şekilde hakkımızda hangisi uygun ise yüce Rabbım onu bizlere nasip eylesin. Yeni yılda ülkeme, vatanıma huzur, barış, sağlık, mutluluk getirmesi dileğiyle tüm ulusumun yeni yılını kutlar. Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl geçirmesini dilerim.
Ekleme Tarihi: 01 Ocak 2019 - Salı

MUTLU YILLAR

Yıllar, yıllar bir birini kovalar.

Geçti ömürden bir yıl daha yaşlandık bir yıl daha, dün 19 yaşında olanlar bu yıl askere gidecek.

Ömür denilen günlerden geçen yıllar, yıllar geçtikçe yaşlılık başlıyor.

Yıllar seneler derken ömür bitiyor.

Bizim ülkemizde özelikle Müslüman olan ülkelerde yıl başı gerçek manada evet bir kutlamadır. Yılbaşı demek Mekke’nin fethi demektir. Bu kutsal fetihte biz Müslümanlar gayri Müslimlerden mukaddes şehri mukaddes beldeyi fetih etmişiz.

Böylesi bir gecede böylesi bir zaferi orada şehit olan şehitlerin gazilerin ruhlarını dualar ile okunacak kuran tilavetleriyle yad etmek biz Müslümanlara bir görevdir.

Böyle bir geceyi bizler İslam adına şehitlerimizin anısına yad edelim.

Bu geceyi içki ile eğlence ile kutlayanlar onların inançsız ve böyle bir gecede kendilerini kendi din ve düşüncelerine göre kutladıklarında işte burada her şeyin gerçekliği ortaya çıkıyor.

İslam dinin gereği ve İslam dinin karşıtlarının yapacakları kutlamalar ile her kesim kendi çizgisini belirlemiş olmaktadır.

Ülkemiz için söz olan ve geçmiş olacak yıl içerisinde büyük basiret ve büyük sıkıntı yaşatan dış güçlerin tüm yaptıkları ve yapmak istedikleri eylem ve işlemler hiç biri tutmadığı gibi aynı zaman da kendilerinin lehine değil aleyhine işlem olduğu ve hatta ülkemizin dik duruşu ile kazanana ülkemizin halkı olduğu ülkemizin geleceği refahı ve huzur ortamı her gün dahada güç kazanmış oldu.

Yen i yılda yine önümüzde mahalli seçim olmasına rağmen inşallah ülkeme, vatanıma, milletime hayırlı bir seçim ile sonuçlanıp halkımızın milletimizin ulusumuzun huzuru, refahı yükselecek bir şekilde sonuç bulacak şekilde hakkımızda hangisi uygun ise yüce Rabbım onu bizlere nasip eylesin.

Yeni yılda ülkeme, vatanıma huzur, barış, sağlık, mutluluk getirmesi dileğiyle tüm ulusumun yeni yılını kutlar. Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl geçirmesini dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.