Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

MİLLİ EĞİTİM, EĞİTİM SEVİYEMİ YÜKSELT

Milli eğitim sen ne zaman görevini liyakatiyle yapar olacaksın. Ülkemin en büyük gelişme gösteren ilerin en başında gelen Şanlıurfa ilinde eğitim viran eğitim perişan eğitimsiz insanlardan geçilmez olmuşuz. Bunun en büyük eğitim sistemindeki eğitimcilerin eğitime vermedikleri önem ve eğitimdeki ilgisiz ve alakasız kalmalarından kaynaklanmaktadır. İlimin birçok okullarını yapmış olduğum ziyaretten aldığım notlar. Eğitim öğretim yerleri olan alanların birçok semt ve mahallelerde yetersiz dersliklerden okuldaki nüfusun yoğunluğundan sınıflar bir hayli fazlalıklarından artık orada eğitimci kardeşlerimizin eğitimde yetersiz kalmakta büyük başarılı eğitimci kardeşlerimizin eğitim kurumların 20 kişilik sınıfların nerde ise 40 kişilik duruma getirilmiştir. Dersliklerin yetersizdir. Son birkaç yıldır komşu ülke Suriye ülkesinden ilime göç olmasından dolayı Suriyeli vatandaşların evlatlarını da eğitim kurumlarımızda eğitim görmesinden dolayı mevcut dersliklerin yetersizliğinden orada geçmişten gelen yoğunlukla var iken. Birde bu yük binmesi ile eğitim ve öğretim kurumların idarecileri bu konuda bir hayli fazla bir şekilde yoğun bir çalışma ve içinden çıkmaz bir hal şeklinde eğitimlerini sunmaya çalışmaktadırlar. Büyüyen semt ve mahallerde yeni eğitim kurumu yapılacak alanlarında olmamasından mevcut olan yerlerinde yeniden dersliklerin yapılmasına da uygun olmadığından ilave olma imkânları sağlanmamaktadır. Buna çare olarak yeni yerlerde yeni derslikler yapılmasını sağlamalıyız. Eğitim kurumu lise okullarını artık alınan kararlar ile kampus sistemine dönüşmesini sağlamak için ilin muhtelif yerlerinden lise ve dengi okulları ilin sakin muhtelif yerlerinde orada yeniden inşasını sağlamak mevcut lise ve dengi okulların yerlerini de semtin ilk öğretim okullarına dönüşmesini sağlamaktır. Şanlıurfa eğitimde ülkenin en gerisinde olan bir il olarak başta aile reislerin sorunu büyük bir umursamazlıkla evlatlarının eğitimlerinde be haber yaşamakta olan aile reislerinin bu konuda evlatları ile mutlak süratle ilgilenmeleri hatta gerekirse her gece bir saatlerini evlatlarına ayırıp beraber ders yapmalarını sağlamalılar. Eğitimcilerinde bu konuda gerekirse büyük başarıları yakalamak için aile reisleri ile istişareli bir şekilde öğrencilerin eğitim ve öğretimleri hakkında sürekli bilgilendirip sınıfta başarılı olanları başarısızlara karşı bir şekilde sizler neden bu arkadaşlar gibi başarıyı yakalamıyorsunuz deyip tenkit ve tavsiyelerde bulunmasını sağlamalıyız. Devlet olarak eğitimde ilimize daha çok önemin verilmesini sağlamak ta bizim ülkenin hükümetinin görevi olarak bu konuda gerekli bir şekilde görevlerini yapmaya da davet edelim. Şanlıurfa ili nüfus bakımından ülkeme gelecek vaat eden bir şehir. Gelecek genç nesillin büyük oranı bizim illerden çıkacağından şimdiden eğitimsiz gelecek nesil değil eğitimli gelecek bir nesil sağlamak en büyük görevimizdir.    
Ekleme Tarihi: 23 Ekim 2017 - Pazartesi

MİLLİ EĞİTİM, EĞİTİM SEVİYEMİ YÜKSELT

Milli eğitim sen ne zaman görevini liyakatiyle yapar olacaksın.

Ülkemin en büyük gelişme gösteren ilerin en başında gelen Şanlıurfa ilinde eğitim viran eğitim perişan eğitimsiz insanlardan geçilmez olmuşuz.

Bunun en büyük eğitim sistemindeki eğitimcilerin eğitime vermedikleri önem ve eğitimdeki ilgisiz ve alakasız kalmalarından kaynaklanmaktadır.

İlimin birçok okullarını yapmış olduğum ziyaretten aldığım notlar.

Eğitim öğretim yerleri olan alanların birçok semt ve mahallelerde yetersiz dersliklerden okuldaki nüfusun yoğunluğundan sınıflar bir hayli fazlalıklarından artık orada eğitimci kardeşlerimizin eğitimde yetersiz kalmakta büyük başarılı eğitimci kardeşlerimizin eğitim kurumların 20 kişilik sınıfların nerde ise 40 kişilik duruma getirilmiştir. Dersliklerin yetersizdir. Son birkaç yıldır komşu ülke Suriye ülkesinden ilime göç olmasından dolayı Suriyeli vatandaşların evlatlarını da eğitim kurumlarımızda eğitim görmesinden dolayı mevcut dersliklerin yetersizliğinden orada geçmişten gelen yoğunlukla var iken. Birde bu yük binmesi ile eğitim ve öğretim kurumların idarecileri bu konuda bir hayli fazla bir şekilde yoğun bir çalışma ve içinden çıkmaz bir hal şeklinde eğitimlerini sunmaya çalışmaktadırlar.

Büyüyen semt ve mahallerde yeni eğitim kurumu yapılacak alanlarında olmamasından mevcut olan yerlerinde yeniden dersliklerin yapılmasına da uygun olmadığından ilave olma imkânları sağlanmamaktadır.

Buna çare olarak yeni yerlerde yeni derslikler yapılmasını sağlamalıyız.

Eğitim kurumu lise okullarını artık alınan kararlar ile kampus sistemine dönüşmesini sağlamak için ilin muhtelif yerlerinden lise ve dengi okulları ilin sakin muhtelif yerlerinde orada yeniden inşasını sağlamak mevcut lise ve dengi okulların yerlerini de semtin ilk öğretim okullarına dönüşmesini sağlamaktır.

Şanlıurfa eğitimde ülkenin en gerisinde olan bir il olarak başta aile reislerin sorunu büyük bir umursamazlıkla evlatlarının eğitimlerinde be haber yaşamakta olan aile reislerinin bu konuda evlatları ile mutlak süratle ilgilenmeleri hatta gerekirse her gece bir saatlerini evlatlarına ayırıp beraber ders yapmalarını sağlamalılar.

Eğitimcilerinde bu konuda gerekirse büyük başarıları yakalamak için aile reisleri ile istişareli bir şekilde öğrencilerin eğitim ve öğretimleri hakkında sürekli bilgilendirip sınıfta başarılı olanları başarısızlara karşı bir şekilde sizler neden bu arkadaşlar gibi başarıyı yakalamıyorsunuz deyip tenkit ve tavsiyelerde bulunmasını sağlamalıyız.

Devlet olarak eğitimde ilimize daha çok önemin verilmesini sağlamak ta bizim ülkenin hükümetinin görevi olarak bu konuda gerekli bir şekilde görevlerini yapmaya da davet edelim.

Şanlıurfa ili nüfus bakımından ülkeme gelecek vaat eden bir şehir. Gelecek genç nesillin büyük oranı bizim illerden çıkacağından şimdiden eğitimsiz gelecek nesil değil eğitimli gelecek bir nesil sağlamak en büyük görevimizdir.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.