Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

MECLİSİMİZ NEYE YEMİN EDİYOR BENDE ANDIM EDERİM

Günlerdir ülkemin meclisini siyasi partilerin gündeminde oturmuş gereksiz tartışmaları yapıp duruyorlar. Ülkemde başka sorun kalmadı? Ülkemde ekonomik sıkıntılar bitti sanki. Ülkemin tek sorunu andımız kaldı. Yahu 600 şahsiyet ülkemin temsilcileri ülkemin en yüksek makamı mevkisi olan meclisteki sizler size bir tek soru soruyorum. Siz bu ülkemin halkının güvenini ve vekâletini almış olan beyler sizin yetki aldığınız ülkenin resmi dini ve bu ülkede halkı hangi dine mensup yaşamaktadır? Sizler bunu bilemeyecek kadar halen cahil ve bilgiden yoksun olarak görev yapmaktasınız. Batı dediğiniz. Ülkelerin genelinde meclislerinde yönetimleri değiştiğinde onların da ülkemiz gibi milletin iradesini alan şahsiyetler yemin merasimi yapıyorlar. Oradaki yemine bakın orada yemin eden şahsiyetler kendi inanlarına göre kutsal kitapları olan İncil üzerine yemin ederler. Bizim ülkede ki duruma bakın geçmişi gelmişi görevi üzerinde binlerce rivayet ve söylentiler dolaşan bir şahsiyetin o dönemde kendilerinin ekipleri içersinde düzenlenen bir şeyler olarak ona ilke ve inkılâp üzerine yemin ediyorsunuz. Hani sizin ülkenizin kutsal kitabı, hani sizin inancınız hani sizin ülkenizin gücü demek ki siz halen böylesi boşluklar içinde halen böylesi andınız varsa bırakın o okullarda okutulan andınızda kalsın o da ne ki! Ülkemin en kutsal meclisinde ve ülkemin en akilâne milletimin iradesini arkasına almış siz bilgili kültürlü ve kendilerini zeki sanan kişiler sizin inancınız ne bunu bana belirtiniz ki bizlerde o inanca göre davranalım. Ülkemin dini sorulduğunda tüm halk bir ağızdan elhamdülillah Müslüman’ım derler ama işin yaşamına baktığımızda kusura bakmayın ama Müslüman demeniz sadece orada kaldı. Yaşamınızda ve yasalarınız da kanunlarınızda ben Müslümanlık ve İslam’la bağdaşacak bir bağdaşlık bulamıyorum. Onun için böylesi bir ülkedeki yöneticilerin idarecilerin şimdi kalkıp her yönüyle gereksiz ve tutarsız olan bir işin peşine düşmeleri olacağı budur demeye getirmelerini normal karşılıyorum. Ülkemde halen ilkokullarda okul kitaplarında nasıl ki gereksiz ve tutarsız cümleler doluysa aynen devam etmekte olduğu gibi bununda böyle devam etmesi benim acımdan daha iyi çünkü yıllarca bizler hep Ali Koş. Ali Topu Tut. Bu gibi gereksiz cümleler ile büyüdük. Hiçbir okulda ülkemizin yararına ailemizin yapısına dokunacak eğitici bir cümle bulana aşk olsun derim. Yüce şair dediği gibi Medeniyet çıplaklık ise hayvanlar bizlerden çok medeni. Bizleri böyle andımız ile bir şekle sokmaya çalışan zihniyetlerin dinlerini sormakta andımızı içerken içindeki sözleri bilenleri görmek isterim. Şehir içi toplu taşımalarda gençler hep oturmakta yaşlı, sakat, hamile, çocuklu bayanlar hep ayakta görünmekte o andımızda ki lafların etkisi yoksa o zaman okumasının da bir anlamı yoktur. Ama yinede meclisteki yemine göre andımız ondan daha iyi hiç olmasa şahsiyet ve ona bağlı kalınacak diye bir cümle geçmiyor.  
Ekleme Tarihi: 07 Kasım 2018 - Çarşamba

MECLİSİMİZ NEYE YEMİN EDİYOR BENDE ANDIM EDERİM

Günlerdir ülkemin meclisini siyasi partilerin gündeminde oturmuş gereksiz tartışmaları yapıp duruyorlar.

Ülkemde başka sorun kalmadı? Ülkemde ekonomik sıkıntılar bitti sanki. Ülkemin tek sorunu andımız kaldı.

Yahu 600 şahsiyet ülkemin temsilcileri ülkemin en yüksek makamı mevkisi olan meclisteki sizler size bir tek soru soruyorum. Siz bu ülkemin halkının güvenini ve vekâletini almış olan beyler sizin yetki aldığınız ülkenin resmi dini ve bu ülkede halkı hangi dine mensup yaşamaktadır?

Sizler bunu bilemeyecek kadar halen cahil ve bilgiden yoksun olarak görev yapmaktasınız.

Batı dediğiniz. Ülkelerin genelinde meclislerinde yönetimleri değiştiğinde onların da ülkemiz gibi milletin iradesini alan şahsiyetler yemin merasimi yapıyorlar. Oradaki yemine bakın orada yemin eden şahsiyetler kendi inanlarına göre kutsal kitapları olan İncil üzerine yemin ederler.

Bizim ülkede ki duruma bakın geçmişi gelmişi görevi üzerinde binlerce rivayet ve söylentiler dolaşan bir şahsiyetin o dönemde kendilerinin ekipleri içersinde düzenlenen bir şeyler olarak ona ilke ve inkılâp üzerine yemin ediyorsunuz. Hani sizin ülkenizin kutsal kitabı, hani sizin inancınız hani sizin ülkenizin gücü demek ki siz halen böylesi boşluklar içinde halen böylesi andınız varsa bırakın o okullarda okutulan andınızda kalsın o da ne ki!

Ülkemin en kutsal meclisinde ve ülkemin en akilâne milletimin iradesini arkasına almış siz bilgili kültürlü ve kendilerini zeki sanan kişiler sizin inancınız ne bunu bana belirtiniz ki bizlerde o inanca göre davranalım.

Ülkemin dini sorulduğunda tüm halk bir ağızdan elhamdülillah Müslüman’ım derler ama işin yaşamına baktığımızda kusura bakmayın ama Müslüman demeniz sadece orada kaldı. Yaşamınızda ve yasalarınız da kanunlarınızda ben Müslümanlık ve İslam’la bağdaşacak bir bağdaşlık bulamıyorum.

Onun için böylesi bir ülkedeki yöneticilerin idarecilerin şimdi kalkıp her yönüyle gereksiz ve tutarsız olan bir işin peşine düşmeleri olacağı budur demeye getirmelerini normal karşılıyorum.

Ülkemde halen ilkokullarda okul kitaplarında nasıl ki gereksiz ve tutarsız cümleler doluysa aynen devam etmekte olduğu gibi bununda böyle devam etmesi benim acımdan daha iyi çünkü yıllarca bizler hep Ali Koş. Ali Topu Tut. Bu gibi gereksiz cümleler ile büyüdük.

Hiçbir okulda ülkemizin yararına ailemizin yapısına dokunacak eğitici bir cümle bulana aşk olsun derim.

Yüce şair dediği gibi Medeniyet çıplaklık ise hayvanlar bizlerden çok medeni. Bizleri böyle andımız ile bir şekle sokmaya çalışan zihniyetlerin dinlerini sormakta andımızı içerken içindeki sözleri bilenleri görmek isterim. Şehir içi toplu taşımalarda gençler hep oturmakta yaşlı, sakat, hamile, çocuklu bayanlar hep ayakta görünmekte o andımızda ki lafların etkisi yoksa o zaman okumasının da bir anlamı yoktur. Ama yinede meclisteki yemine göre andımız ondan daha iyi hiç olmasa şahsiyet ve ona bağlı kalınacak diye bir cümle geçmiyor.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.