Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

KUTSAL EMNATE YAKIŞANI YAPIN MÜFTÜ EFENDİ

Şanlıurfa ili peygamberler şehrine hiç yakışmayan bir durum! Şanlıurfa il müftülüğü yapmış olduğu hizmetin tamamen bir eziyet ve yanlış olan bir durum. Hz. İbrahim makamda bulunan sakalı şerifin yerini değiştirmekle adı hizmet sanılmakta ama tamamen hatalı bir şekilde hatalı bir durum ile yeni yeri yapılmıştır. Hz. İbrahim doğduğu makam içerisinde diyanet kitap satış yeri bulunmakta diğer hizmetler için yerler bulunurken buraları değerlendirmeler yapılmıyor. Bu değerli Sakalı Şerifi cami içerisinde bir pencerenin içerisine yerleştirip cami içerisinde olma münasebetiyle büyük izdihamlar ve hatta ramazan boyu süresince eziyetler ve cami içerisinde olması münasebetiyle bayanlarında ziyaret etmesi ve o esnada camii içerisinde namaz kılan cemaatin huzursuz olması gündeme gelmektedir. Ramazan münasebetiyle yapılan kuran mülakatlarında kuran okunurken vatandaşların Sakalı Şerif ziyaretleri yapan vatandaşların orada yaratığı izdiham ile orada mülakat dinleyen kardeşlerimizi Kuran okuyan hafız ağabeylerimizi ciddi manada rahatsız etmekte idiler. Kuran mülakatın hemen ardından asırlardır devam eden zikri şerif başlarken bu yapılan zikri şerif esnasında yapılan ziyaretten dolayı ciddi manada zikir yapan Zâkir kardeşlerimizin rahatsız edilmesi ve ziyaret eden şahıslarında orada rahat edemeyişi bizleri işten rahatsız etmiş oldu. Bu projeye böyle bir karar aldırtan şahsın hiç mi? Osmanlı şehirlerini Osmanlıların İslam eserlerine verdiği değerleri bilmeye bilirsiniz? Ama gidin İstanbul ilinde Peygamberimizin emanetlerine verilen değerlere ve o kutsal emanetler için yapılan eserlere bir bakın. Lütfen beyler bunları bilmeyecek kadar aciz ve bunu bilmeyecek kadar bilgiden yoksun olamazsınız. Şakalı Şerif ziyaret etmek için insanlar akın ederken bunların nerde ise gelen ziyaretçilerin bir çoğunluğu bayanlardan oluşması bu bayanların da cami içerisine akın etmesi o esnada cami içerisinde namaz kılan kardeşlerimizin ne kadar rahatsız olacağı ve dinende ne kadar caiz olacağı oda ayrıca tartışılacak bir durum. Cami avlusunda sadece Sakalı Şerif için birçok yerin müsait olarak sadece Sakalı Şerif odası olarak tanzim edilecek yerlerin mevcut iken. Böylesi bir durumda bu kutsal emanet olan maneviyatı paha biçilmez bir emanetin böylesi bir şekilde sergilenmesi ve böylesi bir yerde ziyaretçilere eziyetler yaptırmak ile kim sorumlu kim bunu bu kadar bilmeksizin bir karar ile yaptırmıştır. Ey sayın din adamlarımız lütfen medyatik olmaktansa hizmeti gerçek olan dinimizin gerektirdiği gibi hizmetlerinizi yapmanızı dilerim. Bu yapmış olduğunuz hatanızı doğrultup değerli Sakalı Şerife layık bir yerin yapılması yeniden ziyaretçilerin rahatlıkla ziyaret edebilecekleri bir şekilde muhafaza ve sergilenmesi yapılmasını sağlayınız. Şanlıurfa ili Peygamberler şehrine yakışır bir şekilde kutsal emanetleri muhafaza ve ziyaretlerini sağlayalım.
Ekleme Tarihi: 29 Temmuz 2016 - Cuma

KUTSAL EMNATE YAKIŞANI YAPIN MÜFTÜ EFENDİ

Şanlıurfa ili peygamberler şehrine hiç yakışmayan bir durum!

Şanlıurfa il müftülüğü yapmış olduğu hizmetin tamamen bir eziyet ve yanlış olan bir durum.

Hz. İbrahim makamda bulunan sakalı şerifin yerini değiştirmekle adı hizmet sanılmakta ama tamamen hatalı bir şekilde hatalı bir durum ile yeni yeri yapılmıştır.

Hz. İbrahim doğduğu makam içerisinde diyanet kitap satış yeri bulunmakta diğer hizmetler için yerler bulunurken buraları değerlendirmeler yapılmıyor.

Bu değerli Sakalı Şerifi cami içerisinde bir pencerenin içerisine yerleştirip cami içerisinde olma münasebetiyle büyük izdihamlar ve hatta ramazan boyu süresince eziyetler ve cami içerisinde olması münasebetiyle bayanlarında ziyaret etmesi ve o esnada camii içerisinde namaz kılan cemaatin huzursuz olması gündeme gelmektedir.

Ramazan münasebetiyle yapılan kuran mülakatlarında kuran okunurken vatandaşların Sakalı Şerif ziyaretleri yapan vatandaşların orada yaratığı izdiham ile orada mülakat dinleyen kardeşlerimizi Kuran okuyan hafız ağabeylerimizi ciddi manada rahatsız etmekte idiler.

Kuran mülakatın hemen ardından asırlardır devam eden zikri şerif başlarken bu yapılan zikri şerif esnasında yapılan ziyaretten dolayı ciddi manada zikir yapan Zâkir kardeşlerimizin rahatsız edilmesi ve ziyaret eden şahıslarında orada rahat edemeyişi bizleri işten rahatsız etmiş oldu.

Bu projeye böyle bir karar aldırtan şahsın hiç mi? Osmanlı şehirlerini Osmanlıların İslam eserlerine verdiği değerleri bilmeye bilirsiniz? Ama gidin İstanbul ilinde Peygamberimizin emanetlerine verilen değerlere ve o kutsal emanetler için yapılan eserlere bir bakın. Lütfen beyler bunları bilmeyecek kadar aciz ve bunu bilmeyecek kadar bilgiden yoksun olamazsınız.

Şakalı Şerif ziyaret etmek için insanlar akın ederken bunların nerde ise gelen ziyaretçilerin bir çoğunluğu bayanlardan oluşması bu bayanların da cami içerisine akın etmesi o esnada cami içerisinde namaz kılan kardeşlerimizin ne kadar rahatsız olacağı ve dinende ne kadar caiz olacağı oda ayrıca tartışılacak bir durum.

Cami avlusunda sadece Sakalı Şerif için birçok yerin müsait olarak sadece Sakalı Şerif odası olarak tanzim edilecek yerlerin mevcut iken.
Böylesi bir durumda bu kutsal emanet olan maneviyatı paha biçilmez bir emanetin böylesi bir şekilde sergilenmesi ve böylesi bir yerde ziyaretçilere eziyetler yaptırmak ile kim sorumlu kim bunu bu kadar bilmeksizin bir karar ile yaptırmıştır.

Ey sayın din adamlarımız lütfen medyatik olmaktansa hizmeti gerçek olan dinimizin gerektirdiği gibi hizmetlerinizi yapmanızı dilerim.

Bu yapmış olduğunuz hatanızı doğrultup değerli Sakalı Şerife layık bir yerin yapılması yeniden ziyaretçilerin rahatlıkla ziyaret edebilecekleri bir şekilde muhafaza ve sergilenmesi yapılmasını sağlayınız.

Şanlıurfa ili Peygamberler şehrine yakışır bir şekilde kutsal emanetleri muhafaza ve ziyaretlerini sağlayalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.