Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

KUTLU OLSUN ŞANLIURFA

Şanlıurfa ili 96 yaş günün kutlar gibi oldu.Şanlıurfa ili ne güzel bir şehirdir. Bunu diyen ne güzel şairdir. Bunu dile getiren nebilerin nebisi Hz. Muhammed Kâbe'yi ziyarete gelirken sabah ezanında söyleyin beyti diyen Nabi'nin şehri ruha makamların makamı Hz. İbrahim'in doğduğu memlekettir şehri Urfa.Sabrın temsilcisi varlığın yokluğun Allah'tan geldiğini buna şükürlerin en güzel örneklerini vermiş olan sabrın sahibi Hz. Eyüp'ün memleketidir Urfa.Ne makamlar ne mekânlar ne gelmiş geçmiş evliya enbiyalar diyarı, peygamberler şehri Urfa'mdır.Bu gün kutladığımız gün şehri Şanlıurfa günü her gün gibi daim kutlanıyor. Her günü ayrı bir güzel her günü ayrı bir ahenktir memleketim.Bu şehirde her taşı bir eser, her sokağı bir destan, vardır içinde bedesten, vardır içinde medrese ilk kurulmuştur üniversite Harran'dır ilme ilk ışık tutan.Saymak ile bitmez eserleriyle ilkleriyle günler alır yazmak istenir ise yetmez buna zaman.Bilin ile ilim ile güzel sohbet ile yaşamış dostluk içersin de gezilmiş güzellikler ile sıra geceleriyle bir ahenk eylenmiş gecesine varılmış mağarada gece zikrine yapılmış çiğköfte ile tatlısı yenmiştir gece ile neşe ile vermiş sesine sevda ile okumuştur makber ile hoyrat ile beytine.Mahallede oturan büyükler bilir akşam eve gelirken alırlardı eve erzaklarını koyarlardı mahramasına eve gelindiğinde açarlardı mahramasını konum koşu hakkı deyip pay ederdi eşine dostuna komşusuna.Hele hiç unutmam yıllar önce hac farizasını yerine getirmek için hâce gidenler kara yoluyla gidilirken. Uğrarlardı memleketimize babalarımız çalıştığından dolayı bizleri gönderirlerdi makamı Hz. İbrahim'e al oradan birkaç misafir getirmeden eve gelme sakın derlerdi o aşkla giderdik yaşlı amcaları anneleri davet ederdik bizlere kurulurdu aşk ile şevk ile sofralar gittiğiniz yerde sadece eyleyin bize bir dua bu bize yeter derdiler büyüklerimiz.Böyle bir şehir Şanlıurfa şimdi komşu ülkemizde savaş oldu nede ise şehrimin nüfusu kadar göç aldık içimize evimizi hanelerimiz işlerimiz hatta kendilerine akrabalık olsun diye kız aldık kız verdik böyle bir şehirdir işte bizim Şanlıurfa biz bilmeyiz ayırımı, kini nefreti.Kutluyoruz bu günü çünkü ne mutlu bizlere biz böylesi bir makamı ulvi olan bir şehirde böylesi manevi değerleri yüce olan bir şehirde dünyaya geldik. Böylesi maneviyatı yüce olan bir şehrin kültürüyle büyüdük biz her demimizde her anımızda böyle yaşadık böyle gördük. Namı değer Ruha, Edesa, Urfa, Şanlıurfalıyız bilmeyen duysun gelin şehrimize görün insanlığı görün tarihinizi canlı yaşam alanlarıyla yaşayın geçmiş tarihinizi böylesi bir şehirde var olunmuş bilim, ilim, medeniyet yaşanmış tüm dinler bu topraklarda icra edilmiştir.Kalan eksiklerimiz olan madalya ile geleceğe hazırlanan şehir statüsü ile gelecek vaat eder olacaktır hep payidar kalacaktır Şanlıurfa bunu böyle bile devletim hükümetim böyle bile halkım vatandaşım bunu diyen büyük ulema buluntu hocam.
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2016 - Perşembe

KUTLU OLSUN ŞANLIURFA

Şanlıurfa ili 96 yaş günün kutlar gibi oldu.
Şanlıurfa ili ne güzel bir şehirdir. Bunu diyen ne güzel şairdir. Bunu dile getiren nebilerin nebisi Hz. Muhammed Kâbe'yi ziyarete gelirken sabah ezanında söyleyin beyti diyen Nabi'nin şehri ruha makamların makamı Hz. İbrahim'in doğduğu memlekettir şehri Urfa.
Sabrın temsilcisi varlığın yokluğun Allah'tan geldiğini buna şükürlerin en güzel örneklerini vermiş olan sabrın sahibi Hz. Eyüp'ün memleketidir Urfa.
Ne makamlar ne mekânlar ne gelmiş geçmiş evliya enbiyalar diyarı, peygamberler şehri Urfa'mdır.
Bu gün kutladığımız gün şehri Şanlıurfa günü her gün gibi daim kutlanıyor. Her günü ayrı bir güzel her günü ayrı bir ahenktir memleketim.
Bu şehirde her taşı bir eser, her sokağı bir destan, vardır içinde bedesten, vardır içinde medrese ilk kurulmuştur üniversite Harran'dır ilme ilk ışık tutan.
Saymak ile bitmez eserleriyle ilkleriyle günler alır yazmak istenir ise yetmez buna zaman.
Bilin ile ilim ile güzel sohbet ile yaşamış dostluk içersin de gezilmiş güzellikler ile sıra geceleriyle bir ahenk eylenmiş gecesine varılmış mağarada gece zikrine yapılmış çiğköfte ile tatlısı yenmiştir gece ile neşe ile vermiş sesine sevda ile okumuştur makber ile hoyrat ile beytine.
Mahallede oturan büyükler bilir akşam eve gelirken alırlardı eve erzaklarını koyarlardı mahramasına eve gelindiğinde açarlardı mahramasını konum koşu hakkı deyip pay ederdi eşine dostuna komşusuna.
Hele hiç unutmam yıllar önce hac farizasını yerine getirmek için hâce gidenler kara yoluyla gidilirken.
Uğrarlardı memleketimize babalarımız çalıştığından dolayı bizleri gönderirlerdi makamı Hz. İbrahim'e al oradan birkaç misafir getirmeden eve gelme sakın derlerdi o aşkla giderdik yaşlı amcaları anneleri davet ederdik bizlere kurulurdu aşk ile şevk ile sofralar gittiğiniz yerde sadece eyleyin bize bir dua bu bize yeter derdiler büyüklerimiz.
Böyle bir şehir Şanlıurfa şimdi komşu ülkemizde savaş oldu nede ise şehrimin nüfusu kadar göç aldık içimize evimizi hanelerimiz işlerimiz hatta kendilerine akrabalık olsun diye kız aldık kız verdik böyle bir şehirdir işte bizim Şanlıurfa biz bilmeyiz ayırımı, kini nefreti.
Kutluyoruz bu günü çünkü ne mutlu bizlere biz böylesi bir makamı ulvi olan bir şehirde böylesi manevi değerleri yüce olan bir şehirde dünyaya geldik.
Böylesi maneviyatı yüce olan bir şehrin kültürüyle büyüdük biz her demimizde her anımızda böyle yaşadık böyle gördük. Namı değer Ruha, Edesa, Urfa, Şanlıurfalıyız bilmeyen duysun gelin şehrimize görün insanlığı görün tarihinizi canlı yaşam alanlarıyla yaşayın geçmiş tarihinizi böylesi bir şehirde var olunmuş bilim, ilim, medeniyet yaşanmış tüm dinler bu topraklarda icra edilmiştir.
Kalan eksiklerimiz olan madalya ile geleceğe hazırlanan şehir statüsü ile gelecek vaat eder olacaktır hep payidar kalacaktır Şanlıurfa bunu böyle bile devletim hükümetim böyle bile halkım vatandaşım bunu diyen büyük ulema buluntu hocam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.