Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

Kurtuluşumuzun 100. yılını kutladık

Ülkemizin önünde genel seçimler var. Bir asır zaman geçmiş ülkemizin kurtuluşundan, bu zaman içersinde nereden, nereye geldiğimize bakmamız gerek.Ülkemizi işgalci güçlerden kurtarmış ve demokrasi Cumhuriyetimizin ilan etmemiz ve gelinen noktaya bakmamız lazım.Biz halen ülke olarak, ekonomik olarak, hukuk olarak neredeyiz?Bizden sonra savaştan çıkan ülkelere bakınız teknoloji bakımından, ekonomik bakımdan, hukuk bakımından bizlerden çok ilerdeler.Bu gelişme ve büyümenin tek sebebi bir ülkeyi var eden o ülkenin halkı vatandaşlarıdır.Bunların hukuk ve anayasa yapılırken önce insan odaklı yasalar yaptıklarından dolayı halkına, vatandaşına vermiş oldukları önem ve değerlerini öne koydular.İnsana verilen değerin ve hukukun o insanlar kendi devlet ve vatandaşlarına canı gönülden kendilerini feda edercesine çalışır oldular.Geçmiş hükümetlerin sosyal güvencesine bile haiz edilememiş olan vatan evlatlarımızın yaşadığı sıkıntılar ve çekmiş oldukları cefaları halen yaşar olması bizleri halen üzmektedir.Ekonomi olarak çok merhalelerden geçmemize rağmen halen birçok sıkıntıları çekmekteyiz.Kalkınma hamlesi olarak henüz bir atak yapamadığımız kalkınma hamlesinin sanayi ile olarak kalkınmış ülkenin çok gerisinde olduğumuzu sanayi ürünleri olarak halen dışa bağımlı olmamız bizim geri kalmışlığımızın gelişme göstermediğimizin göstergesidir.Önümüzdeki seçim sürecinde ülkemin siyasi partileri halen kendi aralarında yapmış oldukları siyasi çekişme meydan konuşmalarında halen kullandıkları malzeme sokak ağzı ile bir diyalog hiç birinin ağır sanayi hamlesi kuracağız dememektedir.Hiçbir siyasi parti ülkemin vatandaşı olup mülk evi olmayan vatan evladımın cebine kendisine ait bir evi olacağı, işsiz olan ülkemin insanına iş istihdamı sağlayacağından bahs eden yok, çünkü bu vaatler gerçek sosyal hukuk devletinin vatandaşına vermiş olduğu önem ve değerin göstergesidir.Ülke halen sosyal hukuk devleti olacağından bu saydığım vaatleri vermeyeceklerinden dolayı bu gibi vaatleri seçim arenasında dile bile getiremeyecekler.Ancak bir birlerine eski Türk filmlerinde karşılıklı söz atışları yapıp halkımızı vatandaşlarımızı galeyana getirip kendilerini sempati gösterip oy alma çabasındalar.Böylesi bir seçimde ülkem vatandaşlarımın halkımın oyunu almak için yapılan tüm laf düellosuna artık halkım vatandaşlarım doymuştur.
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2015 - Salı

Kurtuluşumuzun 100. yılını kutladık

Ülkemizin önünde genel seçimler var.
Bir asır zaman geçmiş ülkemizin kurtuluşundan, bu zaman içersinde nereden, nereye geldiğimize bakmamız gerek.
Ülkemizi işgalci güçlerden kurtarmış ve demokrasi Cumhuriyetimizin ilan etmemiz ve gelinen noktaya bakmamız lazım.
Biz halen ülke olarak, ekonomik olarak, hukuk olarak neredeyiz?
Bizden sonra savaştan çıkan ülkelere bakınız teknoloji bakımından, ekonomik bakımdan, hukuk bakımından bizlerden çok ilerdeler.
Bu gelişme ve büyümenin tek sebebi bir ülkeyi var eden o ülkenin halkı vatandaşlarıdır.
Bunların hukuk ve anayasa yapılırken önce insan odaklı yasalar yaptıklarından dolayı halkına, vatandaşına vermiş oldukları önem ve değerlerini öne koydular.
İnsana verilen değerin ve hukukun o insanlar kendi devlet ve vatandaşlarına canı gönülden kendilerini feda edercesine çalışır oldular.
Geçmiş hükümetlerin sosyal güvencesine bile haiz edilememiş olan vatan evlatlarımızın yaşadığı sıkıntılar ve çekmiş oldukları cefaları halen yaşar olması bizleri halen üzmektedir.
Ekonomi olarak çok merhalelerden geçmemize rağmen halen birçok sıkıntıları çekmekteyiz.
Kalkınma hamlesi olarak henüz bir atak yapamadığımız kalkınma hamlesinin sanayi ile olarak kalkınmış ülkenin çok gerisinde olduğumuzu sanayi ürünleri olarak halen dışa bağımlı olmamız bizim geri kalmışlığımızın gelişme göstermediğimizin göstergesidir.
Önümüzdeki seçim sürecinde ülkemin siyasi partileri halen kendi aralarında yapmış oldukları siyasi çekişme meydan konuşmalarında halen kullandıkları malzeme sokak ağzı ile bir diyalog hiç birinin ağır sanayi hamlesi kuracağız dememektedir.
Hiçbir siyasi parti ülkemin vatandaşı olup mülk evi olmayan vatan evladımın cebine kendisine ait bir evi olacağı, işsiz olan ülkemin insanına iş istihdamı sağlayacağından bahs eden yok, çünkü bu vaatler gerçek sosyal hukuk devletinin vatandaşına vermiş olduğu önem ve değerin göstergesidir.
Ülke halen sosyal hukuk devleti olacağından bu saydığım vaatleri vermeyeceklerinden dolayı bu gibi vaatleri seçim arenasında dile bile getiremeyecekler.
Ancak bir birlerine eski Türk filmlerinde karşılıklı söz atışları yapıp halkımızı vatandaşlarımızı galeyana getirip kendilerini sempati gösterip oy alma çabasındalar.
Böylesi bir seçimde ülkem vatandaşlarımın halkımın oyunu almak için yapılan tüm laf düellosuna artık halkım vatandaşlarım doymuştur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.