Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

KADIN HAKLARI

Kadına şiddet günü bu nerden çıktı. Arkadaşlar siz önce kadına şiddette teşvik etiniz. Sonra çıkıp aman vahar kadına şiddet var deyip duruyorsunuz. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi her medeniyet dediğiniz soyunmak ise hayvanlar bizden çok medeni. Ülkemizin Avrupa sevdası için alınan tüm insani ve kadın hakları için aldıkları kararların hadi hesabı kalmadı. Ülkemizin kadın hakları üzerindeki tüm yeni karar ve kanunların öyle aşırı dozlara getirildi ki artık ülkemizde resmen aile yapısı, aile birliği, aile düzeni diye bir şey kalmamıştır. Ailenin en önemli yapısı tabi ki annelerdir. Evdeki kadın varsa ailede birlik sevgi saygı güzel yaşam düzen vardır. Ailede bir evde bayan yok ise o evde yaşam tamamen çökmüş aile düzeni kalmamış o evde yaşayanların bakımsız, yemeksiz, hatta aile düzensizliğinin varlığı kesindir. Ailede evi aile birliğinde en büyük etken kadınlardır. Kadın demek anne demektir. Kadının yaşam hayatımızda varlığı en büyük etken olması gibi aynı zamanda kadınsız hayat olmaz aile gelecek nesiller olmaz denmektir. Ülkemizde bu son yıllarda alınan kararların çok yanlış ve çok kötü ahlaklara öncülük etmesini sağlamışlardır. Kadın hakları erkeğini şikayet edip evden uzaklaştırma alıyor koca sonrası mı? Bursa da İstanbul başta olmak üzere birçok ille bu intikal etmiştir basına koca evden uzaklaşma kararını alınca kadın denilen şahsiyet eve dostunu alıyor. Kadın hakları kadın özgürlüğü bu mu böyle ise o zaman nerede edep terbiye ahlak. Ülkemde İslam’dan uzak kararları almakla büyük hatalar yapılmaktadır. İslam dininde kadınların hakları kadınların yeri en yüce makamda olduğu açık beyan ediliyor zaten. Cennet anaların ayakları altındadır. Bu zaten tüm hakları kadınların yüceliğini açık bir dille beyan etmiş olmaktadır. Anne demek kadın demektir. Anne demek ata demektir. Anne demek aile demektir. İslam dininin en güzel örneklerinden biride zaten açık beyan ediyor. Evleniniz çoğalınız. Anne hakları kuranda bile onlarca ayetler ile açık fesih bir şekilde hakları verilmiştir. Anne makamı kadın makamı yüce olan bir makamdır. Kadınlara hatasızlık ve kadınların ahlaksızlığı önermiyor.
Ekleme Tarihi: 27 Kasım 2020 - Cuma

KADIN HAKLARI

Kadına şiddet günü bu nerden çıktı.

Arkadaşlar siz önce kadına şiddette teşvik etiniz. Sonra çıkıp aman vahar kadına şiddet var deyip duruyorsunuz.

Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi her medeniyet dediğiniz soyunmak ise hayvanlar bizden çok medeni.

Ülkemizin Avrupa sevdası için alınan tüm insani ve kadın hakları için aldıkları kararların hadi hesabı kalmadı.

Ülkemizin kadın hakları üzerindeki tüm yeni karar ve kanunların öyle aşırı dozlara getirildi ki artık ülkemizde resmen aile yapısı, aile birliği, aile düzeni diye bir şey kalmamıştır.

Ailenin en önemli yapısı tabi ki annelerdir. Evdeki kadın varsa ailede birlik sevgi saygı güzel yaşam düzen vardır. Ailede bir evde bayan yok ise o evde yaşam tamamen çökmüş aile düzeni kalmamış o evde yaşayanların bakımsız, yemeksiz, hatta aile düzensizliğinin varlığı kesindir.

Ailede evi aile birliğinde en büyük etken kadınlardır. Kadın demek anne demektir. Kadının yaşam hayatımızda varlığı en büyük etken olması gibi aynı zamanda kadınsız hayat olmaz aile gelecek nesiller olmaz denmektir.

Ülkemizde bu son yıllarda alınan kararların çok yanlış ve çok kötü ahlaklara öncülük etmesini sağlamışlardır. Kadın hakları erkeğini şikayet edip evden uzaklaştırma alıyor koca sonrası mı? Bursa da İstanbul başta olmak üzere birçok ille bu intikal etmiştir basına koca evden uzaklaşma kararını alınca kadın denilen şahsiyet eve dostunu alıyor. Kadın hakları kadın özgürlüğü bu mu böyle ise o zaman nerede edep terbiye ahlak.

Ülkemde İslam’dan uzak kararları almakla büyük hatalar yapılmaktadır.

İslam dininde kadınların hakları kadınların yeri en yüce makamda olduğu açık beyan ediliyor zaten. Cennet anaların ayakları altındadır. Bu zaten tüm hakları kadınların yüceliğini açık bir dille beyan etmiş olmaktadır. Anne demek kadın demektir. Anne demek ata demektir. Anne demek aile demektir. İslam dininin en güzel örneklerinden biride zaten açık beyan ediyor. Evleniniz çoğalınız. Anne hakları kuranda bile onlarca ayetler ile açık fesih bir şekilde hakları verilmiştir. Anne makamı kadın makamı yüce olan bir makamdır. Kadınlara hatasızlık ve kadınların ahlaksızlığı önermiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.