Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

KADERSİZLİK DEĞİL SİYASİ LİDERSİZLİK KURBANIYIZ

Biz Şanlıurfa ili olarak büyük şehir olduk.2 yıl önceden seçimde Şanlıurfa ili büyük şehir statüne girmiş olacak diye tüm resmi kurum ve kuruluşlara bildirildi. Hükümet olarak ta bu kararı aldı.Büyük şehir statüsüne kavuşan bir şehirde hiçbir büyükşehir alt yapısı oluşmadan geçen o süre içersinde siyasi ve hükümet olarak hiçbir gelişme göstermemiştir.Şimdi Şanlıurfa ili Büyükşehir diye anılıyor ama ben Şanlıurfa ilinde yaşayan bir vatandaş olarak halen büyük şehir olduğunun farkına bile varmadım.Büyük şehir olan bir ile birde o dönemde vali olarak görev yapan bir şahsın Büyükşehir belediye başkanlığına getirildi.Şimdi tüm kurumun ve Belediyenin Büyükşehir alt yapısı yok iken mevcut resmi kurumların binaları yetersiz gelirken bunlara birde büyükşehir ilave edilince çok acayip bir durum oraya çıkmış durumdadır.Kaymakamlıklardan tutup tüm kurumların kendilerine ait yerleşkeleri yok ve öyle bir sıkıntılı durumda görevlerini ifa etmeye çalışıyorlar ki gidip görmek gezip bulmak lazım.Bu süreç içersinde neden bunlar yapılmadı?Şehrimin mülkü amiri olan tüm kurumların başındaki başta geçmiş dönemde Vali olan ve tüm kurumların müdürlükleri ilgili mercilere neden durumu üst makamlarına arz etmediler.Eğer bu durumu arz etmiş iseler, bu duruma müdahale göstermeyen hükümet ise o zaman Şanlıurfa şehrinin bu hükümetin gözünde yok denilecek kadar değersiz mi?Bakın şimdi Şanlıurfa ilini ülkemin en gözde gelecek vaat eden illerin en başında geliyor.Dünya üzerinde birçok ülkenin yıllık doğum üzerinde doğum gerçekleştiren bir ildir Şanlıurfa. Tarımda ülkemin en verimli ve en büyük tarım çiftliğine sahip bir şehirdir Şanlıurfa.Tarihi bakımdan dünyanın en eski tarihi kentsel özeliğe sahip olan Şanlıurfa'mın kadersizliğimi yoksa siyasetçilerimin beceriksizliğimi bilmiyorum ama bir tek bildiğim birçok konuda illerde olması gereken şehrimin halen gerilerde olması beni üzmektedir.Şanlıurfa ilimin böylesi bir durumda iken böylesi siyasetçilerimizin varlığıyla bizler ileri değil geriye gideceğimiz kesindir.Seçim dönemlerinde yüzlerce şehir gönüllüsü sevdalısı oraya çıkar seçimden sonra kendilerine makam mevki oluştururlar sonrasını unuturlar. Böylesi siyaset anlayışı ile yönetilecek şehirden ne beklersiniz?Ben böylesi bir şehirde gelişme değil gerileme gözetmekteyim.Benim şehrimin tarihisel kent olarak dünyada nam salması lazım iken gerilemişiz.Vatandaş resmi işlemlerini yürütmek için nere gideceğini kurumun yeri nerde olduğunu bilmemektedir. Böylesi bir şehirde yaşamak gerçekten içler acısıdır.
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2015 - Salı

KADERSİZLİK DEĞİL SİYASİ LİDERSİZLİK KURBANIYIZ

Biz Şanlıurfa ili olarak büyük şehir olduk.
2 yıl önceden seçimde Şanlıurfa ili büyük şehir statüne girmiş olacak diye tüm resmi kurum ve kuruluşlara bildirildi. Hükümet olarak ta bu kararı aldı.
Büyük şehir statüsüne kavuşan bir şehirde hiçbir büyükşehir alt yapısı oluşmadan geçen o süre içersinde siyasi ve hükümet olarak hiçbir gelişme göstermemiştir.
Şimdi Şanlıurfa ili Büyükşehir diye anılıyor ama ben Şanlıurfa ilinde yaşayan bir vatandaş olarak halen büyük şehir olduğunun farkına bile varmadım.
Büyük şehir olan bir ile birde o dönemde vali olarak görev yapan bir şahsın Büyükşehir belediye başkanlığına getirildi.
Şimdi tüm kurumun ve Belediyenin Büyükşehir alt yapısı yok iken mevcut resmi kurumların binaları yetersiz gelirken bunlara birde büyükşehir ilave edilince çok acayip bir durum oraya çıkmış durumdadır.
Kaymakamlıklardan tutup tüm kurumların kendilerine ait yerleşkeleri yok ve öyle bir sıkıntılı durumda görevlerini ifa etmeye çalışıyorlar ki gidip görmek gezip bulmak lazım.
Bu süreç içersinde neden bunlar yapılmadı?
Şehrimin mülkü amiri olan tüm kurumların başındaki başta geçmiş dönemde Vali olan ve tüm kurumların müdürlükleri ilgili mercilere neden durumu üst makamlarına arz etmediler.
Eğer bu durumu arz etmiş iseler, bu duruma müdahale göstermeyen hükümet ise o zaman Şanlıurfa şehrinin bu hükümetin gözünde yok denilecek kadar değersiz mi?
Bakın şimdi Şanlıurfa ilini ülkemin en gözde gelecek vaat eden illerin en başında geliyor.
Dünya üzerinde birçok ülkenin yıllık doğum üzerinde doğum gerçekleştiren bir ildir Şanlıurfa.
Tarımda ülkemin en verimli ve en büyük tarım çiftliğine sahip bir şehirdir Şanlıurfa.
Tarihi bakımdan dünyanın en eski tarihi kentsel özeliğe sahip olan Şanlıurfa'mın kadersizliğimi yoksa siyasetçilerimin beceriksizliğimi bilmiyorum ama bir tek bildiğim birçok konuda illerde olması gereken şehrimin halen gerilerde olması beni üzmektedir.
Şanlıurfa ilimin böylesi bir durumda iken böylesi siyasetçilerimizin varlığıyla bizler ileri değil geriye gideceğimiz kesindir.
Seçim dönemlerinde yüzlerce şehir gönüllüsü sevdalısı oraya çıkar seçimden sonra kendilerine makam mevki oluştururlar sonrasını unuturlar.
Böylesi siyaset anlayışı ile yönetilecek şehirden ne beklersiniz?
Ben böylesi bir şehirde gelişme değil gerileme gözetmekteyim.
Benim şehrimin tarihisel kent olarak dünyada nam salması lazım iken gerilemişiz.
Vatandaş resmi işlemlerini yürütmek için nere gideceğini kurumun yeri nerde olduğunu bilmemektedir.
Böylesi bir şehirde yaşamak gerçekten içler acısıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.