Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

İSMİ GİBİ KADERİ KARAKÖPRÜ

İlimizin ilçe belediyeleri tamamen çökmüş belediyeler olarak varlıklarını devam ediyorlar. İlimizin en gözde belediyesi olan ilçemizin karaköprü gelişen büyüyen yüzüne bakıldığında belediyecilik anlamında gerilemekte bir ilçe olarak görmekteyim. Belediyecilik anlayışı olmadığı gibi şehircilik anlayışı da olmadığı görülmektedir. Geçmişteki dönemlerde gelişim gösteren belediyenin yeniden belediyecilik anlayışına bakıldığında çok büyük aksaklıklarla devam ettiği görülmektedir. İlimizin en büyük ve en çok nüfusuna sahip belediye iken hizmet anlayışına bakıldığında çok büyük eksiklikler ve aksaklıklarla hizmet eder gibi görünse de hiçbir hizmet anlayışı olmayan bir belediyecilik sergilediği ortadadır. İlimizin gelişen yüz akı olan ilçenin yüzsüzleşen gelişimini izlediğimiz şu günlerde hiçbir gelişme göstermediği gibi gerileme göstermektedir. İlçe belediyeciliğinin böylesi vahin geçmesi böylesi keşmekeş yönetilmesi içler acısı durumlar göstermektedir. İlçede belediyecilik adına hiçbir gelişme göstermediği gibi geçmişte yapılan hizmetlerin engellenmesine sebebiyetler doğurmaktadırlar. Belediyecilik tamamen ortadan kaldırılmış yerine hizmet yapılması işlerin zorunlu hizmetler yapılması için zorunlu görevlendirilmiş bir kurum haline getirilmiş konuma gelmiştir. Böylesi bir belediyecilik anlayışı gelişen bir ilçemize böyleysi bir yönetim şekliyle yönetilmesi kurumun kurumsuzluğu söz konusu değildir. Bölgenin ilçenin halkına önemsiz görüp ilçede yaşayan vatandaşları önemsizleştirme mantığı öne çıkmaktadır. İlçemizin yol bağlantılarını projelendirme yapılmamaktadırlar. Şimdi bunu bana büyükşehir belediye sorunu diyerek buna bana cevap verebilirsiniz! İlçemizin sorunları sizde ama sizler bu sorunla büyükşehir belediye başkanlığıyla plan projeler ile oturup ilçemizin refahı sağlıklı işleyişini sağlayacak projeler ile büyük şehir belediyesi müşterek karar ile bu projeleri hayata geçirmek zorundasınız. İlçemizin en büyük sorunlarından biri ilçemizde halen bir çarşı alış veriş merkezi bulunmamaktadır. Özelikle ilçemizin en uygun bir yerinde bir alışveriş merkezi ve bunun için gerekli bir çalışma sağlanmasını yapmalısınız. Belediyenin içinde dönen tüm işler beni bağlamaz geçmişten günümüze kadar ben asla kimsenin özelikle şahsiyetlerin kişiliklerine istinaden işlere dokunmam ve beni hiç bağlamaz. Benim için bir kurumun görevleri ve görevlerini hakkıyla yapmalarını sağlayacak işleyişlerin takipçiliğidir. Özel işlevliklere karışmadığım gibi kişisel bireysel konulara değinmem değinmeye niyetim yoktur. Onun için hiçbir şahsiyet kendine buradan bir pay ve nema çıkarmasınlar. Belediyenin görevi ne ise yapılması hakkıyla yerine getirilmesi bu ben şahsıma adına her zaman takipçisi ve gözetleyicisi olarak bu işleyişlerin takipçisi olacağımdır.      
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2021 - Pazartesi

İSMİ GİBİ KADERİ KARAKÖPRÜ

İlimizin ilçe belediyeleri tamamen çökmüş belediyeler olarak varlıklarını devam ediyorlar.

İlimizin en gözde belediyesi olan ilçemizin karaköprü gelişen büyüyen yüzüne bakıldığında belediyecilik anlamında gerilemekte bir ilçe olarak görmekteyim.

Belediyecilik anlayışı olmadığı gibi şehircilik anlayışı da olmadığı görülmektedir.

Geçmişteki dönemlerde gelişim gösteren belediyenin yeniden belediyecilik anlayışına bakıldığında çok büyük aksaklıklarla devam ettiği görülmektedir.

İlimizin en büyük ve en çok nüfusuna sahip belediye iken hizmet anlayışına bakıldığında çok büyük eksiklikler ve aksaklıklarla hizmet eder gibi görünse de hiçbir hizmet anlayışı olmayan bir belediyecilik sergilediği ortadadır.

İlimizin gelişen yüz akı olan ilçenin yüzsüzleşen gelişimini izlediğimiz şu günlerde hiçbir gelişme göstermediği gibi gerileme göstermektedir.

İlçe belediyeciliğinin böylesi vahin geçmesi böylesi keşmekeş yönetilmesi içler acısı durumlar göstermektedir.

İlçede belediyecilik adına hiçbir gelişme göstermediği gibi geçmişte yapılan hizmetlerin engellenmesine sebebiyetler doğurmaktadırlar. Belediyecilik tamamen ortadan kaldırılmış yerine hizmet yapılması işlerin zorunlu hizmetler yapılması için zorunlu görevlendirilmiş bir kurum haline getirilmiş konuma gelmiştir. Böylesi bir belediyecilik anlayışı gelişen bir ilçemize böyleysi bir yönetim şekliyle yönetilmesi kurumun kurumsuzluğu söz konusu değildir. Bölgenin ilçenin halkına önemsiz görüp ilçede yaşayan vatandaşları önemsizleştirme mantığı öne çıkmaktadır.

İlçemizin yol bağlantılarını projelendirme yapılmamaktadırlar.

Şimdi bunu bana büyükşehir belediye sorunu diyerek buna bana cevap verebilirsiniz! İlçemizin sorunları sizde ama sizler bu sorunla büyükşehir belediye başkanlığıyla plan projeler ile oturup ilçemizin refahı sağlıklı işleyişini sağlayacak projeler ile büyük şehir belediyesi müşterek karar ile bu projeleri hayata geçirmek zorundasınız.

İlçemizin en büyük sorunlarından biri ilçemizde halen bir çarşı alış veriş merkezi bulunmamaktadır. Özelikle ilçemizin en uygun bir yerinde bir alışveriş merkezi ve bunun için gerekli bir çalışma sağlanmasını yapmalısınız.

Belediyenin içinde dönen tüm işler beni bağlamaz geçmişten günümüze kadar ben asla kimsenin özelikle şahsiyetlerin kişiliklerine istinaden işlere dokunmam ve beni hiç bağlamaz. Benim için bir kurumun görevleri ve görevlerini hakkıyla yapmalarını sağlayacak işleyişlerin takipçiliğidir. Özel işlevliklere karışmadığım gibi kişisel bireysel konulara değinmem değinmeye niyetim yoktur.

Onun için hiçbir şahsiyet kendine buradan bir pay ve nema çıkarmasınlar. Belediyenin görevi ne ise yapılması hakkıyla yerine getirilmesi bu ben şahsıma adına her zaman takipçisi ve gözetleyicisi olarak bu işleyişlerin takipçisi olacağımdır.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.