Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

İSLAM İLE BAĞDAŞMAYAN

Ülkemizin resmi dini İslam hükümetlerimiz de ister istemez Müslüman kesimden almış olduğu oylarla Müslüman hükümeti olarak görev yapmak zorunda buraya kadar hem fikir miyiz? EVET Şimdi işte esas konuya gelelim. Madem biz ülke olarak dinimiz İslam yani Müslümanız bizim kutsal kitabımız Kuran-ı kerim ve zaten bunu ülkemdeki tüm hükümetler ve vatandaşlarımız halkımız da bunu bilmekte ve takdir edip tasdik etmektedirler. Şimdi madem dinimiz İslam bizler Müslüman Kutsal kitabımız Kuran-ı kerim rehberimiz ise o zaman neden bizler buna riayet etmiyoruz? Ülkemde dini konularda ülkemizin alim ve fetva takva kurumu varken bunu benim açıklamam gerçek manada yersiz olmaktadır. Ama acizane şahsım ve araştırmam gereği çünkü ben acizane köşe yazarı olarak esaslı ve araştırmacı konularla ülkemin halkımın yararına çalışan bir şahsiyetim. Ülkemin din işleri yetkilileri bu konuda benden çok daha iyi bilgi sahipleridirler. Kutsal kitabımızın tam 12 ayeti faiz ile ilgili bilgi ve açıklama vermektedir. Hal böyle iken kutsal kitabımız 12 ayetinde faizin haram olduğunu yanlış olduğunu beyan ederken helalınıza haram katmayın helalınız da haram olur diyerek bizleri uyaran yüce rabbimize karşı halen nasıl asileştiğimizi şimdi net olarak görmekteyim. Ülkemin vatandaşından her an faiz alan bir hükümetimiz var. Şimdi tam yeri bu nasıl İslam Müslüman ülkesi halkından faiz alıyor. Kutsal kitabımız kuran-ı kerim açık diyor faiz alan veren benimle savaşmaktadır. Yüce rabbimizle savaşır olmuşuz haberimiz yok. İslam dininde faizin haram olduğunu faizle alış verişi olanların cennete yeri yoktur cennet yüzü göremeyeceklerdir beyan ediliyor. Ülkemde en küçük bir trafik cezası en küçük bir fatura ödemesi yapılmayan halkımdan gecike faizi alınmaktadır. Şimdi o vatandaşım yokluğundan dolayı faize bulaşmış olmaktadır. Diyanet başkanlığı çıkıp bu konuda hükümete bilgi veriniz. Sizler hükümete İslam hükmüyle hüküm ettirmezseniz s izlerde bu işten daha fazla ceza almaya mahkûm olmaktasınız. Bir şahsın yanlış kıbleye karşı namaza durursa orada kıbleyi bilip o namaz kılana kıblenin doğruluğunu söylemiyor ise o namaz kılanın hatasından dolayı o şahsiyetin sorumlu olduğu gibi sizler de hükümete faizin haramlığını hükümete beyan etmiyor iseniz sizler daha çok cezaya çarptırılacağını kuranı kerim beyan ediyor. Ülkemizin hükümetleri bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda ama ülkemizin halkına haram yedirmemesi gerekmektedir. Tabi ki bizler halk vatandaş olarak ülkemizin bizlere bakmakta yükümlülüğü var ama haram lokmalarla değil helalinden olmasını sağlamalıyız.  
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2021 - Cuma

İSLAM İLE BAĞDAŞMAYAN

Ülkemizin resmi dini İslam hükümetlerimiz de ister istemez Müslüman kesimden almış olduğu oylarla Müslüman hükümeti olarak görev yapmak zorunda buraya kadar hem fikir miyiz? EVET

Şimdi işte esas konuya gelelim. Madem biz ülke olarak dinimiz İslam yani Müslümanız bizim kutsal kitabımız Kuran-ı kerim ve zaten bunu ülkemdeki tüm hükümetler ve vatandaşlarımız halkımız da bunu bilmekte ve takdir edip tasdik etmektedirler.

Şimdi madem dinimiz İslam bizler Müslüman Kutsal kitabımız Kuran-ı kerim rehberimiz ise o zaman neden bizler buna riayet etmiyoruz?

Ülkemde dini konularda ülkemizin alim ve fetva takva kurumu varken bunu benim açıklamam gerçek manada yersiz olmaktadır. Ama acizane şahsım ve araştırmam gereği çünkü ben acizane köşe yazarı olarak esaslı ve araştırmacı konularla ülkemin halkımın yararına çalışan bir şahsiyetim.

Ülkemin din işleri yetkilileri bu konuda benden çok daha iyi bilgi sahipleridirler. Kutsal kitabımızın tam 12 ayeti faiz ile ilgili bilgi ve açıklama vermektedir.

Hal böyle iken kutsal kitabımız 12 ayetinde faizin haram olduğunu yanlış olduğunu beyan ederken helalınıza haram katmayın helalınız da haram olur diyerek bizleri uyaran yüce rabbimize karşı halen nasıl asileştiğimizi şimdi net olarak görmekteyim. Ülkemin vatandaşından her an faiz alan bir hükümetimiz var. Şimdi tam yeri bu nasıl İslam Müslüman ülkesi halkından faiz alıyor.

Kutsal kitabımız kuran-ı kerim açık diyor faiz alan veren benimle savaşmaktadır. Yüce rabbimizle savaşır olmuşuz haberimiz yok. İslam dininde faizin haram olduğunu faizle alış verişi olanların cennete yeri yoktur cennet yüzü göremeyeceklerdir beyan ediliyor.

Ülkemde en küçük bir trafik cezası en küçük bir fatura ödemesi yapılmayan halkımdan gecike faizi alınmaktadır. Şimdi o vatandaşım yokluğundan dolayı faize bulaşmış olmaktadır.

Diyanet başkanlığı çıkıp bu konuda hükümete bilgi veriniz. Sizler hükümete İslam hükmüyle hüküm ettirmezseniz s izlerde bu işten daha fazla ceza almaya mahkûm olmaktasınız. Bir şahsın yanlış kıbleye karşı namaza durursa orada kıbleyi bilip o namaz kılana kıblenin doğruluğunu söylemiyor ise o namaz kılanın hatasından dolayı o şahsiyetin sorumlu olduğu gibi sizler de hükümete faizin haramlığını hükümete beyan etmiyor iseniz sizler daha çok cezaya çarptırılacağını kuranı kerim beyan ediyor.

Ülkemizin hükümetleri bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda ama ülkemizin halkına haram yedirmemesi gerekmektedir.

Tabi ki bizler halk vatandaş olarak ülkemizin bizlere bakmakta yükümlülüğü var ama haram lokmalarla değil helalinden olmasını sağlamalıyız.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.