Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

IŞİD, KOBANİ ve GERÇEK SENERYOLARIN İŞLEYİŞİ

Yıl 1990 yıllarına gelindiğinde büyük Rusya topluluğun ekonomi ve birlik içersinde olan ülkelerin kendi bağımsızlığı için bir kargaşa yaşadığı dönemlerde aslında Amerika ekonomisi çok kötü bir durumda idi.Bu iki süper güç olan ülkelerin ekonomi olarak batma ve parçalanma aşamasında idi.Buna alternatif arar oldukları dönem başlamadan Amerika bu duruma karşı kendi senaryosunu yazmış günü geldiğinde hemen aktör oyuncularını devreye koyu verdi.Kendi elleriyle Irak ülkesinin lideri olan Saddam'ı devreye koydular sen gidip Kuveyt'i işgal edeceksin biz gelip seni oradan çıkaracağız oradaki ganimete ortak edeceğiz, bununla da kalmayıp ellerinde bulunan tüm miatları dolmuş silah ve mühimmatlar bölgedeki ülkelere satar olacağız çünkü komşunuz Saddam azmış Kuveyt'e saldırdığı gibi sizlere de saldıra bilir. Bu duruma karşı hazırlıklı olun mühimmatlarınızı alın kendinizi güvende his edin.Böylece çok yüklü bir miktarda ekonomisine katkı sağlamış oldu. İşin özünde Kürt ülkesi değil bu işgal zorbalıkla almış olduğu petrollerin Avrupa ve dünya piyasalarına sürmek için en önemli yolun durumuna gelindi.Bu yolun üzerinde en büyük etken ülke Suriye, Suriye halen Rusya irtibatlı olduğundan buna istinaden mecburen Türkiye üzerinde pazarlamak sorunda kalmış durumdadır.Şimdi bunu yaparken baktı ki Türkiye hiç savaşa girmedi, kimsenin malını gasp etmedi ama bu ganimetten pay alır oldu.Bu ganimetten pay vermemek için 4 yıldır Suriye'nin halkını galeyana getirip ülkeyi bir kaosa sürüklediler. Halkı vatandaşı evinden yurdundan vatanından toprağından ettiler. Suriye'nin toprak bütünlüğünü parçalamak tıpkı Irak modeli sistemi ile oradan harita oluşturmaktır.Sonra oraya tıpkı Irak'ta yaptıkları gibi Suriye'nin de sınırımız boyunca Kürt halkını yerleştirip Kürt halkına bakın işte sizlere burayı da aldık İran körfezinden başlayıp Akdeniz'e kadar bir hat sözde Kürt ülkesi yaratmak senaryo bu ama işin özünde o halkı kullanmaktır. Bakın işte yıllar önce İsrail Filistin'e girdiğinde işgalci iken şimdi İsrail ülke sahibi Filistin kendi ülkesinde kendi topraklarında işgalci duruma düşürüldü.Kürt halkını da bu bölgeye yerleştirip ülkemiz üzerinden giden petrol ve hâkimiyeti tamamen kendi kontrol ve hâkimiyetinin altına koyma için yapmış oldukları bir takım oyunlardır.
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2015 - Cuma

IŞİD, KOBANİ ve GERÇEK SENERYOLARIN İŞLEYİŞİ

Yıl 1990 yıllarına gelindiğinde büyük Rusya topluluğun ekonomi ve birlik içersinde olan ülkelerin kendi bağımsızlığı için bir kargaşa yaşadığı dönemlerde aslında Amerika ekonomisi çok kötü bir durumda idi.
Bu iki süper güç olan ülkelerin ekonomi olarak batma ve parçalanma aşamasında idi.
Buna alternatif arar oldukları dönem başlamadan Amerika bu duruma karşı kendi senaryosunu yazmış günü geldiğinde hemen aktör oyuncularını devreye koyu verdi.
Kendi elleriyle Irak ülkesinin lideri olan Saddam'ı devreye koydular sen gidip Kuveyt'i işgal edeceksin biz gelip seni oradan çıkaracağız oradaki ganimete ortak edeceğiz, bununla da kalmayıp ellerinde bulunan tüm miatları dolmuş silah ve mühimmatlar bölgedeki ülkelere satar olacağız çünkü komşunuz Saddam azmış Kuveyt'e saldırdığı gibi sizlere de saldıra bilir. Bu duruma karşı hazırlıklı olun mühimmatlarınızı alın kendinizi güvende his edin.
Böylece çok yüklü bir miktarda ekonomisine katkı sağlamış oldu.
İşin özünde Kürt ülkesi değil bu işgal zorbalıkla almış olduğu petrollerin Avrupa ve dünya piyasalarına sürmek için en önemli yolun durumuna gelindi.
Bu yolun üzerinde en büyük etken ülke Suriye, Suriye halen Rusya irtibatlı olduğundan buna istinaden mecburen Türkiye üzerinde pazarlamak sorunda kalmış durumdadır.
Şimdi bunu yaparken baktı ki Türkiye hiç savaşa girmedi, kimsenin malını gasp etmedi ama bu ganimetten pay alır oldu.
Bu ganimetten pay vermemek için 4 yıldır Suriye'nin halkını galeyana getirip ülkeyi bir kaosa sürüklediler. Halkı vatandaşı evinden yurdundan vatanından toprağından ettiler. Suriye'nin toprak bütünlüğünü parçalamak tıpkı Irak modeli sistemi ile oradan harita oluşturmaktır.
Sonra oraya tıpkı Irak'ta yaptıkları gibi Suriye'nin de sınırımız boyunca Kürt halkını yerleştirip Kürt halkına bakın işte sizlere burayı da aldık İran körfezinden başlayıp Akdeniz'e kadar bir hat sözde Kürt ülkesi yaratmak senaryo bu ama işin özünde o halkı kullanmaktır. Bakın işte yıllar önce İsrail Filistin'e girdiğinde işgalci iken şimdi İsrail ülke sahibi Filistin kendi ülkesinde kendi topraklarında işgalci duruma düşürüldü.
Kürt halkını da bu bölgeye yerleştirip ülkemiz üzerinden giden petrol ve hâkimiyeti tamamen kendi kontrol ve hâkimiyetinin altına koyma için yapmış oldukları bir takım oyunlardır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.