Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

IRAK FİYASKOSU

Türkiye üzerine yapılan oyunlar. Irak’ta yapılacak referandum fiyaskosu ne olacak. Irak ta kalan topraklarımızın Lozan anlaşması üzerinde Irak’a bıraktığımız topraklarımız olan Musul ile Kerkük illerini Irak’a bıraktığımızda o maddede bir anlaşma bendi var olduğunu göz önüne getirmek lazım. Medde de şu metin geçiyor. Irak ülkesi bölünme durumunda bizim olan toprakların yeniden bizim olacaktır. Yani burada şu belirtiliyor. Lozan anlaşması gereği sürenin dolmasına gerek kalmadan oradaki topraklarımızı alma hakkına haiz olacağız. Bu durumda referandum olması tabi ki Türkiye için çok büyük bir avantaj sağlamış olacaklar. Irak Kürt liderliği yapan kişilerin böyle bir referandum ile orada başlatmak istediği kaosa bilinçli bir süreç başlatma niteliğine girmiş olacaktır. İşin özünde orada bir referandum ile Irak topraklarını bölmek istemesi değil orada devlet olma bahanesi ile bizim Lozan anlaşması gereği olan topraklarımızı almamızı sağlamak için yapacağımız girişim. Bu girişim durumda onlara karşı saldırı yapmış olacağımızı dünyaya bildirip bizim ülkemizi dünyaya savaşçı ve saldırgan bir ülke konumuna sokmak için yapılacak bir plandır. Bu plan her ne olursa olsun. Ülkemizin Lozan anlaşma gereğinde bu mettin var olduğundan dünya ülkeleri bu anlaşmaya bu yapılacak girişime ülkemin yanında yer almak zorundadırlar. Biz ülke olarak bu kadar yıldır orada yapılan her türlü işlem ve eylemlere nasıl ki sesiz ve sedasız kaldık ise bu gün ülkenin bölünmesine ve orada toprak bütünlüğüne karşı yapılacak bir referanduma karşı bizim sesiz ve oradaki topraklarımızı almamaya sesiz kalacağımızı hiç kimse sanmasın. Ülke olarak oradaki topraklarımız Irak ülkesi ve toprak bütünlüğü var olduğu müddetçe 2023 kadar bir süre için anlaşma imzalamışız. Bu geçmişte de olsa, bugün de olsa, yarında olsa Irak toprak bütünlüğü bölünme durumunda ve ya orada başka bir ülke kurulma durumunda Lozan anlaşma gereği topraklarımızı hakkına sahibiz. Bu hakkımız var olduğundan o toprakları alıp almama gibi bir durum hakkına haiz olan ülke biziz ki bizim de bu topraklarımızı er geç alacağımızı geçmişten bu günümüze kadar hep dile getirmiş ve halende getirmekteyiz. Şimdi asıl referandum oradaki halkın artık gerçek kimliklerine ve gerçek ülkelerine kavuşacağından dolayı şimdiden çok sevinçli ve de neşeliler. Yapılacak bir referandum ve kurulacak bir ülke durumunda Musul ile Kerkük artık halkıyla vatandaşlarıyla tamamen bir Türk şehri olacaklarından orada yaşayan vatandaşlarında Türk kimliğine kavuşup Türk vatandaşı olacaklarının sevinçlerini şimdiden yaşar olmaktadırlar. Bu sevinci yaşatacak olan böylesi bir referanduma şimdiden başarılar dilerim. Ülkeme de hayırlı olsun artık topraklarımızın genişlemesine başlandı hadi şimdiden gelecekte eski şehrimiz Halep sıra sende sizlerde bu gayreti gösterin bakalım.      
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2017 - Pazartesi

IRAK FİYASKOSU

Türkiye üzerine yapılan oyunlar.

Irak’ta yapılacak referandum fiyaskosu ne olacak.

Irak ta kalan topraklarımızın Lozan anlaşması üzerinde Irak’a bıraktığımız topraklarımız olan Musul ile Kerkük illerini Irak’a bıraktığımızda o maddede bir anlaşma bendi var olduğunu göz önüne getirmek lazım.

Medde de şu metin geçiyor. Irak ülkesi bölünme durumunda bizim olan toprakların yeniden bizim olacaktır. Yani burada şu belirtiliyor. Lozan anlaşması gereği sürenin dolmasına gerek kalmadan oradaki topraklarımızı alma hakkına haiz olacağız.

Bu durumda referandum olması tabi ki Türkiye için çok büyük bir avantaj sağlamış olacaklar. Irak Kürt liderliği yapan kişilerin böyle bir referandum ile orada başlatmak istediği kaosa bilinçli bir süreç başlatma niteliğine girmiş olacaktır.

İşin özünde orada bir referandum ile Irak topraklarını bölmek istemesi değil orada devlet olma bahanesi ile bizim Lozan anlaşması gereği olan topraklarımızı almamızı sağlamak için yapacağımız girişim. Bu girişim durumda onlara karşı saldırı yapmış olacağımızı dünyaya bildirip bizim ülkemizi dünyaya savaşçı ve saldırgan bir ülke konumuna sokmak için yapılacak bir plandır.

Bu plan her ne olursa olsun. Ülkemizin Lozan anlaşma gereğinde bu mettin var olduğundan dünya ülkeleri bu anlaşmaya bu yapılacak girişime ülkemin yanında yer almak zorundadırlar.

Biz ülke olarak bu kadar yıldır orada yapılan her türlü işlem ve eylemlere nasıl ki sesiz ve sedasız kaldık ise bu gün ülkenin bölünmesine ve orada toprak bütünlüğüne karşı yapılacak bir referanduma karşı bizim sesiz ve oradaki topraklarımızı almamaya sesiz kalacağımızı hiç kimse sanmasın.

Ülke olarak oradaki topraklarımız Irak ülkesi ve toprak bütünlüğü var olduğu müddetçe 2023 kadar bir süre için anlaşma imzalamışız. Bu geçmişte de olsa, bugün de olsa, yarında olsa Irak toprak bütünlüğü bölünme durumunda ve ya orada başka bir ülke kurulma durumunda Lozan anlaşma gereği topraklarımızı hakkına sahibiz.

Bu hakkımız var olduğundan o toprakları alıp almama gibi bir durum hakkına haiz olan ülke biziz ki bizim de bu topraklarımızı er geç alacağımızı geçmişten bu günümüze kadar hep dile getirmiş ve halende getirmekteyiz.

Şimdi asıl referandum oradaki halkın artık gerçek kimliklerine ve gerçek ülkelerine kavuşacağından dolayı şimdiden çok sevinçli ve de neşeliler.

Yapılacak bir referandum ve kurulacak bir ülke durumunda Musul ile Kerkük artık halkıyla vatandaşlarıyla tamamen bir Türk şehri olacaklarından orada yaşayan vatandaşlarında Türk kimliğine kavuşup Türk vatandaşı olacaklarının sevinçlerini şimdiden yaşar olmaktadırlar.

Bu sevinci yaşatacak olan böylesi bir referanduma şimdiden başarılar dilerim. Ülkeme de hayırlı olsun artık topraklarımızın genişlemesine başlandı hadi şimdiden gelecekte eski şehrimiz Halep sıra sende sizlerde bu gayreti gösterin bakalım.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.