Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

İLİMİZİN KADERİNE BAKARKEN

Geçmişte hep dedim yine söylüyorum. Şanlıurfa iline yapılması düşünülen projeler güzel ama gelecekte hepsi enkaz bunu geçmişten günümüze görev yapan belediye başkanlarına hepsine demişimdir. Yine demeye devam ediyorum. Bakın geçmiş projelerin geneline bakın eser olarak çok güzel ihtişamlı ve görkemli ama sonuçta bakıldığında hepsi birer heba olan projeler ve gelecekte enkaz olacak eserler böyle enkaz eserleri yapan yöneticilere, idarecilere ben gerçekten şaşırıyorum. Bu kişilerin kapasitesi, potansiyelleri böyle düşündüğümde yaptıkları işlere bakıldığında gayet normal bu kapasitesi böyle olan şahsiyetlerin ilime idareci yönetici olmalarında normal karşılanmaktadır. Geçmiş Belediye başkanlığına gösterilen atamalı şahsiyetin uzantıları ve himayesinde olan il meclis yöneticileri ile beraber şimdi soruya geçmeden o kişiler şimdi nerelerde ona bir bakalım. Belediye başkanı olarak önerilen şahsiyetin geçmişte vali şimdi milletvekili bu şahsiyet geçmişine bakmama gerek duymuyorum. Çünkü bağlantılı ve gençlik yıllarında bağlı oldukları yerler bellidir. İlimize vali olarak atandıktan sonra ilimizin büyük şehir olması ile özel idare denilen kurumun Büyükşehir olacağımızdan kurum ilimizde fes edilecekti. Bu kurumun başındaki en yetkili kişi vali idi. Bu şahsiyetin himayesinde ve kurumun yöneticileri ve idarecileri ile kurum tamamen içi boşaltıldı. Gayrimenkulleri nasıl edip nasıl iç edildiği de muamma oldu. Sonra bu şahsiyetin dayısı var diye milletvekilline aday edildi. Şimdi milletvekili oldu gitti. Özel idarede o gün bu işlemleri yapmasına müsaade eden ortak olan şahsiyet Ankara'da belirli kurumlarda üst yönetici olarak görevlendirildi. Bu hükumetin böylesi kişi kayırması kişilerin yaptıkları durumları kınaması gerekirken adeta onlara ödül verircesine üst makamlara getirilmesini sağlaması ne kadar adaletli bir siyasetin yapıldığı aklıma gelince gülesim ve kahrımdan ölesim geliyor. İlimize geçmişleri yaşatan bu kişiler geçmişten günümüze kadar gerekli tüm öz veriliği olan şehrimin ulaşımından tutun tüm projeleri hep yanlış ve hatalı resmen ilimin gelişmesine en büyük engelli teşkil ettiler. Hele bir atamalı şahsiyet var ki o şahsiyet gizliden de olsa yapının adeta atanmış temsilcisi gibi ilimin geleceğini yok etti. Şimdi bunların uzantıları olanlar ile devam edilecektir. Hadi hayırlı yarınlar yok viran olacak gelecekle yeniden devam edelim.
Ekleme Tarihi: 04 Aralık 2018 - Salı

İLİMİZİN KADERİNE BAKARKEN

Geçmişte hep dedim yine söylüyorum.

Şanlıurfa iline yapılması düşünülen projeler güzel ama gelecekte hepsi enkaz bunu geçmişten günümüze görev yapan belediye başkanlarına hepsine demişimdir.

Yine demeye devam ediyorum.

Bakın geçmiş projelerin geneline bakın eser olarak çok güzel ihtişamlı ve görkemli ama sonuçta bakıldığında hepsi birer heba olan projeler ve gelecekte enkaz olacak eserler böyle enkaz eserleri yapan yöneticilere, idarecilere ben gerçekten şaşırıyorum.

Bu kişilerin kapasitesi, potansiyelleri böyle düşündüğümde yaptıkları işlere bakıldığında gayet normal bu kapasitesi böyle olan şahsiyetlerin ilime idareci yönetici olmalarında normal karşılanmaktadır.

Geçmiş Belediye başkanlığına gösterilen atamalı şahsiyetin uzantıları ve himayesinde olan il meclis yöneticileri ile beraber şimdi soruya geçmeden o kişiler şimdi nerelerde ona bir bakalım.

Belediye başkanı olarak önerilen şahsiyetin geçmişte vali şimdi milletvekili bu şahsiyet geçmişine bakmama gerek duymuyorum. Çünkü bağlantılı ve gençlik yıllarında bağlı oldukları yerler bellidir. İlimize vali olarak atandıktan sonra ilimizin büyük şehir olması ile özel idare denilen kurumun Büyükşehir olacağımızdan kurum ilimizde fes edilecekti. Bu kurumun başındaki en yetkili kişi vali idi. Bu şahsiyetin himayesinde ve kurumun yöneticileri ve idarecileri ile kurum tamamen içi boşaltıldı. Gayrimenkulleri nasıl edip nasıl iç edildiği de muamma oldu.

Sonra bu şahsiyetin dayısı var diye milletvekilline aday edildi. Şimdi milletvekili oldu gitti.

Özel idarede o gün bu işlemleri yapmasına müsaade eden ortak olan şahsiyet Ankara'da belirli kurumlarda üst yönetici olarak görevlendirildi.

Bu hükumetin böylesi kişi kayırması kişilerin yaptıkları durumları kınaması gerekirken adeta onlara ödül verircesine üst makamlara getirilmesini sağlaması ne kadar adaletli bir siyasetin yapıldığı aklıma gelince gülesim ve kahrımdan ölesim geliyor.

İlimize geçmişleri yaşatan bu kişiler geçmişten günümüze kadar gerekli tüm öz veriliği olan şehrimin ulaşımından tutun tüm projeleri hep yanlış ve hatalı resmen ilimin gelişmesine en büyük engelli teşkil ettiler.

Hele bir atamalı şahsiyet var ki o şahsiyet gizliden de olsa yapının adeta atanmış temsilcisi gibi ilimin geleceğini yok etti.

Şimdi bunların uzantıları olanlar ile devam edilecektir. Hadi hayırlı yarınlar yok viran olacak gelecekle yeniden devam edelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.