Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HÜKÜMETİN ADAYALARI HİKİMET KADAR OLUR

Turizmde Şanlıurfa ne aşamada?Tam turizmin başlaması ile turizm şehrinde yol çalışmaları ne akla hizmet bunlar! Şanlıurfa ilinin havaalanından gelişte geniş yol olan bir yolda yol çalışması ile gelen turistimize resmen bir kötü izdivaç bırakma ve şehrimi resmen karalama politikası derim. Dün bir iş gereği Birecik ilçemize gittim. Turizmin en değerli ilçelerimizden biri iki yanında barajların balık restoranların bulunduğu bahçelerin yeşilliğin merkezi olan bir ilçemizin en önemli caddesinin durumuna baktım resmen içler acısı böylesi bir yönetim böylesi bir idarecilik pes doğrusu. Şanlıurfa ilimizin merkezinden ilçelerine köyünden mezrasına kadar tüm memleketimizin her yeri bir tarih her yeri bir müze her alanı bir cennet olan bu şehrimize baktığımda resmen içler acısı ile içler çeker olmaktayım. Bakın yıllar önce Birecik baraj yapımında tesadüf ile birkaç mozaik çıkarıldı bu mozaiklerle Gaziantep komşu ilimiz sahiplendi ve bu eserlerle dünyaya lanse ettiler. Bu tarihi eserlerle yıllarca orya akın, akın turizm beldesi ve orayı görmeye nerde ise tüm dünyadan insanları akın, akın getirtip ağırlayıp o eserleri sergilediler. Bu çalışmalarından dolayı geçmiş belediye başkanı Sayın Doğan beyi bir zat gidip tebrik edip böylesi çalışmalarından dolayı kutlamıştım. Şanlıurfa ilimizden her yerinde eserler ile dolu olan Şanlıurfa ilimizin hiçbir tanıtımı yapılmıyor. Şanlıurfa ilindeki eserlerin dünya tarihine yön veren tarihini tanıtımında öncülük yapılmasını sağlayan bir şehir olan Şanlıurfa ilimizin yapılan böylesi reklam ve tanıtımı yapılması gerekirken bizler tam tersine şehrimizin tanıtımını yapmamız gerekirken bizler neler yapıyoruz. Şehrimizin mevcut yollarını kazarak şehrin girişlerini resmen harap viran edip duruyoruz. Böylece tam turizm mevsimin başlandığı bir döneme denk getirmekle resmen şehrimize turizmin akınına engel teşkil etiğimizin farkında değiliz. Şehir içeresinde yaşayan vatandaşımız her haliyle zorunlu olarak katlanmak zorunda kalmasına artık alışık olduklarından böylesi durumları sinelerine çekmektedirler. Böyle yapmakla şehrimin turizm ve gelişmesine engel olmanıza müsaade etmeyeceğiz böylesi plansız ve projesiz çalışmalarınızdan dolayı sizleri kınıyorum. Şanlıurfa ili turizmde dünyada lider bir il olmasından dolayı böylesi bir çarpıklığın böylesi bir düzensizliğin yapılmasında başta hükümetimizin de bundan suçlu olduklarını açık dille beyan etmeliyiz. İyi bir hükümet iyi adayları belirlemekle işi başaracaktır böylesi işi bilmez adaylarla bizlere önerirse böylesi çalışmalara da hazır olmamız demektir.
Ekleme Tarihi: 03 Mayıs 2016 - Salı

HÜKÜMETİN ADAYALARI HİKİMET KADAR OLUR

Turizmde Şanlıurfa ne aşamada?
Tam turizmin başlaması ile turizm şehrinde yol çalışmaları ne akla hizmet bunlar!

Şanlıurfa ilinin havaalanından gelişte geniş yol olan bir yolda yol çalışması ile gelen turistimize resmen bir kötü izdivaç bırakma ve şehrimi resmen karalama politikası derim.

Dün bir iş gereği Birecik ilçemize gittim. Turizmin en değerli ilçelerimizden biri iki yanında barajların balık restoranların bulunduğu bahçelerin yeşilliğin merkezi olan bir ilçemizin en önemli caddesinin durumuna baktım resmen içler acısı böylesi bir yönetim böylesi bir idarecilik pes doğrusu.

Şanlıurfa ilimizin merkezinden ilçelerine köyünden mezrasına kadar tüm memleketimizin her yeri bir tarih her yeri bir müze her alanı bir cennet olan bu şehrimize baktığımda resmen içler acısı ile içler çeker olmaktayım.

Bakın yıllar önce Birecik baraj yapımında tesadüf ile birkaç mozaik çıkarıldı bu mozaiklerle Gaziantep komşu ilimiz sahiplendi ve bu eserlerle dünyaya lanse ettiler. Bu tarihi eserlerle yıllarca orya akın, akın turizm beldesi ve orayı görmeye nerde ise tüm dünyadan insanları akın, akın getirtip ağırlayıp o eserleri sergilediler.

Bu çalışmalarından dolayı geçmiş belediye başkanı Sayın Doğan beyi bir zat gidip tebrik edip böylesi çalışmalarından dolayı kutlamıştım.

Şanlıurfa ilimizden her yerinde eserler ile dolu olan Şanlıurfa ilimizin hiçbir tanıtımı yapılmıyor. Şanlıurfa ilindeki eserlerin dünya tarihine yön veren tarihini tanıtımında öncülük yapılmasını sağlayan bir şehir olan Şanlıurfa ilimizin yapılan böylesi reklam ve tanıtımı yapılması gerekirken bizler tam tersine şehrimizin tanıtımını yapmamız gerekirken bizler neler yapıyoruz. Şehrimizin mevcut yollarını kazarak şehrin girişlerini resmen harap viran edip duruyoruz.

Böylece tam turizm mevsimin başlandığı bir döneme denk getirmekle resmen şehrimize turizmin akınına engel teşkil etiğimizin farkında değiliz.

Şehir içeresinde yaşayan vatandaşımız her haliyle zorunlu olarak katlanmak zorunda kalmasına artık alışık olduklarından böylesi durumları sinelerine çekmektedirler.

Böyle yapmakla şehrimin turizm ve gelişmesine engel olmanıza müsaade etmeyeceğiz böylesi plansız ve projesiz çalışmalarınızdan dolayı sizleri kınıyorum.

Şanlıurfa ili turizmde dünyada lider bir il olmasından dolayı böylesi bir çarpıklığın böylesi bir düzensizliğin yapılmasında başta hükümetimizin de bundan suçlu olduklarını açık dille beyan etmeliyiz. İyi bir hükümet iyi adayları belirlemekle işi başaracaktır böylesi işi bilmez adaylarla bizlere önerirse böylesi çalışmalara da hazır olmamız demektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.