Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HÜKUMET OLDUNUZ AMA DEVLET OLAMADINIZ

Ülkemin düştüğü duruma bakarken isyan edesim geliyor. Böylesi çarpık böylesi bir kendini bilmez yönetimin görev yaptığı şu zaman diliminde yapılan hakkaniyetsizlikleri artık isyanım var. Bir ülkenin en büyük kalkınması demen ülkenin sanayi ve üretimini geliştirmek gelişen üretim ürünlerini ihracat etmektir. Bizim ülkemizde bu nasıl çalışır. Bu düzen nasıl işler birde üretici sanayici kardeşlerimizin gözlemleriyle bakalım. Bizim ülkede sanayide üretimde en önemli kaynakları olan enerji yani elektrik ve petrol üretim için olmazsa olmazların en başında gelen enerji kaynakları bu kaynakların üretim ve dağıtımı tamamen devlet tekelinde olduğundan devletin hükümetleri bu ürünler satış, pazarlama, fiyat belirleme politikasına haiz kurumdur. Bu kurumların fiyatları  belirlemektedir. Dağıtım ve pazarlama işlerini ihale ile özel kurumlara şahıslara devretmiş olsa da yine de bu işlerin birim fiyatlarını ve işlerin kontrollerini devletin hükümetleri kontrol ve denetim hakkına hayızdır. Bu ürünleri sanayide tüketmek tabi ki meskenlerde tüketime benzemez ama meskenlerde de oturan şahısların ikamet eden kişilerinde varlığı ile sanayi var olmaktadır. Meskenlerde halk vatandaş olmasa sanayicimiz de olmaz demektir. Üreticimizde olmayacak demektir. Biz halk vatandaş olarak birlik beraberlik istişare içinde bir devlet olmuştur. Geçmişlerden günümüze bir şekilde gelinmiştir. Şu zaman diliminde enerji özelikle elektrik insan oğlunun hayatında olmazsa olmaz duruma gelinmiştir. Enerjinin insan hayatında bu kadar önem kazandığı şu zaman diliminde ülkemize karşı güç olan ülkelerin ülkemize oynamış oldukları ekonomik saldırılardan dolayı doların yükselmesi ile ülkemin hükümeti buna istinaden bu iki ay içinde doğal gaza, petrole ve Elektrik’e peş peşe zamlar yapmak ve fiyat artırımları yapmıştır. Bu zamlar ile haliyle üretimdeki maliyet fiyatlarına yansımaktadır. Böylesi bir durumdan dolayı üretici kardeşlerimizin günümüz gereği maliyetlerin artırımından dolayı bazı ürünlerine zorunlu olarak fiyat artırımları yapmışları. Devletin kendisinin böylesi bir duruma halkımı, vatandaşınmı, üreticimi, sanayicimi böylesi bir zam fiyat artırımına zorunlu kıldığı bir halden dolayı kendi kurumuna kendilerinin almış bir karara denetim göndermezken üreticilerimizin üretimlerine ve raflardaki bazı ürünlere zamma yapmasına hemen ülkemin 81 ilinde hemen denetici personelleri gönderip işlerini yapmalarını emretmilermiş. Yahu siz ne ayaksınız. Önce bir kendinizi denetleyin önce kendinize bir kontrol ekibi gönderiniz. Şimdi halkımın üreticimin zararlarını sizler mi karşılayacaksınız. Ülkemin değerli sanayicisi üreticisi elektrik faturasını yatırmadığı anda elektriğini kesme kararı almışsınız sanayici kardeşim iki ay faturasını yatırmadığı anda fabrikanı sanayini kapat diyecek kadar güçlü kılan senin hükumet olmak devlet olmak ayrı hükumet olmak ayrı siz hükumet olursunuz ama devlet olamazsınız deyimine getirmiş olmaktasınız. Sanayici kardeşimi denetleyen kurum sen önce kendini denetle bakalım.    
Ekleme Tarihi: 07 Eylül 2018 - Cuma

HÜKUMET OLDUNUZ AMA DEVLET OLAMADINIZ

Ülkemin düştüğü duruma bakarken isyan edesim geliyor.

Böylesi çarpık böylesi bir kendini bilmez yönetimin görev yaptığı şu zaman diliminde yapılan hakkaniyetsizlikleri artık isyanım var.

Bir ülkenin en büyük kalkınması demen ülkenin sanayi ve üretimini geliştirmek gelişen üretim ürünlerini ihracat etmektir.

Bizim ülkemizde bu nasıl çalışır. Bu düzen nasıl işler birde üretici sanayici kardeşlerimizin gözlemleriyle bakalım.

Bizim ülkede sanayide üretimde en önemli kaynakları olan enerji yani elektrik ve petrol üretim için olmazsa olmazların en başında gelen enerji kaynakları bu kaynakların üretim ve dağıtımı tamamen devlet tekelinde olduğundan devletin hükümetleri bu ürünler satış, pazarlama, fiyat belirleme politikasına haiz kurumdur.

Bu kurumların fiyatları  belirlemektedir. Dağıtım ve pazarlama işlerini ihale ile özel kurumlara şahıslara devretmiş olsa da yine de bu işlerin birim fiyatlarını ve işlerin kontrollerini devletin hükümetleri kontrol ve denetim hakkına hayızdır.

Bu ürünleri sanayide tüketmek tabi ki meskenlerde tüketime benzemez ama meskenlerde de oturan şahısların ikamet eden kişilerinde varlığı ile sanayi var olmaktadır. Meskenlerde halk vatandaş olmasa sanayicimiz de olmaz demektir. Üreticimizde olmayacak demektir. Biz halk vatandaş olarak birlik beraberlik istişare içinde bir devlet olmuştur.

Geçmişlerden günümüze bir şekilde gelinmiştir. Şu zaman diliminde enerji özelikle elektrik insan oğlunun hayatında olmazsa olmaz duruma gelinmiştir.

Enerjinin insan hayatında bu kadar önem kazandığı şu zaman diliminde ülkemize karşı güç olan ülkelerin ülkemize oynamış oldukları ekonomik saldırılardan dolayı doların yükselmesi ile ülkemin hükümeti buna istinaden bu iki ay içinde doğal gaza, petrole ve Elektrik’e peş peşe zamlar yapmak ve fiyat artırımları yapmıştır.

Bu zamlar ile haliyle üretimdeki maliyet fiyatlarına yansımaktadır.

Böylesi bir durumdan dolayı üretici kardeşlerimizin günümüz gereği maliyetlerin artırımından dolayı bazı ürünlerine zorunlu olarak fiyat artırımları yapmışları.

Devletin kendisinin böylesi bir duruma halkımı, vatandaşınmı, üreticimi, sanayicimi böylesi bir zam fiyat artırımına zorunlu kıldığı bir halden dolayı kendi kurumuna kendilerinin almış bir karara denetim göndermezken üreticilerimizin üretimlerine ve raflardaki bazı ürünlere zamma yapmasına hemen ülkemin 81 ilinde hemen denetici personelleri gönderip işlerini yapmalarını emretmilermiş. Yahu siz ne ayaksınız. Önce bir kendinizi denetleyin önce kendinize bir kontrol ekibi gönderiniz. Şimdi halkımın üreticimin zararlarını sizler mi karşılayacaksınız.

Ülkemin değerli sanayicisi üreticisi elektrik faturasını yatırmadığı anda elektriğini kesme kararı almışsınız sanayici kardeşim iki ay faturasını yatırmadığı anda fabrikanı sanayini kapat diyecek kadar güçlü kılan senin hükumet olmak devlet olmak ayrı hükumet olmak ayrı siz hükumet olursunuz ama devlet olamazsınız deyimine getirmiş olmaktasınız. Sanayici kardeşimi denetleyen kurum sen önce kendini denetle bakalım.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.