Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HOP DUR KARDAŞ BURASI URFA

Bu gün bir değişiklik olsun. Şanlıurfa ili ülkemin nüfus bakımından sekizinci ili böyle bir il düşünün ve bu ilin ülkemde sekizinci olmasına rağmen gelişme ve yatırımlarına bir dönüp bakın ben utanıyorum. Benim ilimin bir Bakanı birde 11 milletvekili resmi olan birde bu sayı kadar hem şerim ve şehrime aşık olan milletvekilleri var. Birde şehrim de koltuk makam mevki sahipleri sizlerde bu ülkenin nüfus bakımından SEKİZİN’ci büyük ili olan şehirde sahiden sizler ne yaparsınız hepinize bu soruyu soruyorum. Şanlıurfa şehrin tarih boyunca dünya medeniyetine önderlik etmiş. Dünyanın bir çok alanında ilkler yaşamış ve bir çok ilkler bu şehirde yapılmıştır. Kabeyi yapan kainatın efendisi olan Peygamberimizin atası olan Hz. İbrahim’in şehirdir. Dünyanın en önemli gelişimi olan eğitimin ilk eğitim kurumu ilk araştırma ve buluşların bulunduğu şehirdir. Dünya üzerinde ilk mikrobu bulan alimin mekanıdır. Eğitimdeki önem ve ehemmiyetin o günlerde bile ne kadar önemli ve ne kadar değerli olduğunu o zamanlar bile dile getirmişler. Tarım desek dünya üzerinde ilk tarımı yapan Hz. Musa aleyh selam ilk tarımını burada yapmıştır. Dünya üzerinde ne kadar şirin bir şehir denilir her türkü de her şiirde bunu tek sebebi dünya üzerinde ilk kamış şekerin yetiştirildiği şehirdir. Medeniyetin beşiği eğitimin önderi tarımın lideri olan şehirdir şehri Urfa böylesi bir şehirde olmak böylesi bir şehrin hemşehrisi olmak herkese kısmet ve nasip olmaz. Sizlere nasip olmuş ama boş olmuş siz kim? Bu şehir’e hizmet kim? Ben bunu ne ve açık söylüyorum. Bu şehir’e hizmet edemediniz. Edecek nitelikte de değilsiniz. Sizleri bu göreve getiren zihniyet ve bu görevleri size vermek için seçen kişilere yanlış bilgiler veren araçlar olduğundan bu hal böyle devam edecek sanıyorlar. Merak etmeyin bu devrim olacak bu değişim büyük bir devre geçirecek. Önümüzde ki seçim de bu var olanların birileri kalsa şehrime büyük ihanetler devam ediyor demektir. Şanlıurfa iline yıllardır ihanetler içinde görev verilen idareci yöneticiler sizlerin bu fasıl artık son fasıl onun hesabını iyi verin. Şehrim için üst kademelere bilgi ve adaylar yönetici ve idareci belirleyen üst akıl insanları sizlerde artık o makam ve mevkilerde olmayacaksınız bunu şimdiden bilesiniz. Şehrime hep ihanet edip şehrimin gelişmemesi için elinizden gelen tüm çabaları sarf ettiniz. Devir değişti devran döndü her zaman bir evre yaşanır sizi evreniz bitti. Şimdi yeniden bir sahife açılacak sizler şehrime ihanet ve engeller teşkil ederken biz sizlere inat bu defa Şanlıurfa vatandaşı sevdalısı olarak şehrimize resmi olmasa da fahri olarak hep sahip olacağız. Şanlıurfa ili denince durup düşüneceksin bu şehir ne şehitler verdi. Ne şehadetler getirdi. Bunu bir ben bilirim birde benden olan bilir der gibi Şanlıurfa şehri taşı toprağı caddesi sokağı şahitlik eder buna türküler de şiirler de namelerde mısralarda hep okunursun ey urfam.
Ekleme Tarihi: 10 Şubat 2017 - Cuma

HOP DUR KARDAŞ BURASI URFA

Bu gün bir değişiklik olsun.

Şanlıurfa ili ülkemin nüfus bakımından sekizinci ili böyle bir il düşünün ve bu ilin ülkemde sekizinci olmasına rağmen gelişme ve yatırımlarına bir dönüp bakın ben utanıyorum.

Benim ilimin bir Bakanı birde 11 milletvekili resmi olan birde bu sayı kadar hem şerim ve şehrime aşık olan milletvekilleri var.

Birde şehrim de koltuk makam mevki sahipleri sizlerde bu ülkenin nüfus bakımından SEKİZİN’ci büyük ili olan şehirde sahiden sizler ne yaparsınız hepinize bu soruyu soruyorum.

Şanlıurfa şehrin tarih boyunca dünya medeniyetine önderlik etmiş. Dünyanın bir çok alanında ilkler yaşamış ve bir çok ilkler bu şehirde yapılmıştır.

Kabeyi yapan kainatın efendisi olan Peygamberimizin atası olan Hz. İbrahim’in şehirdir.

Dünyanın en önemli gelişimi olan eğitimin ilk eğitim kurumu ilk araştırma ve buluşların bulunduğu şehirdir. Dünya üzerinde ilk mikrobu bulan alimin mekanıdır.

Eğitimdeki önem ve ehemmiyetin o günlerde bile ne kadar önemli ve ne kadar değerli olduğunu o zamanlar bile dile getirmişler.

Tarım desek dünya üzerinde ilk tarımı yapan Hz. Musa aleyh selam ilk tarımını burada yapmıştır. Dünya üzerinde ne kadar şirin bir şehir denilir her türkü de her şiirde bunu tek sebebi dünya üzerinde ilk kamış şekerin yetiştirildiği şehirdir.

Medeniyetin beşiği eğitimin önderi tarımın lideri olan şehirdir şehri Urfa böylesi bir şehirde olmak böylesi bir şehrin hemşehrisi olmak herkese kısmet ve nasip olmaz.

Sizlere nasip olmuş ama boş olmuş siz kim? Bu şehir’e hizmet kim? Ben bunu ne ve açık söylüyorum.

Bu şehir’e hizmet edemediniz. Edecek nitelikte de değilsiniz. Sizleri bu göreve getiren zihniyet ve bu görevleri size vermek için seçen kişilere yanlış bilgiler veren araçlar olduğundan bu hal böyle devam edecek sanıyorlar. Merak etmeyin bu devrim olacak bu değişim büyük bir devre geçirecek. Önümüzde ki seçim de bu var olanların birileri kalsa şehrime büyük ihanetler devam ediyor demektir. Şanlıurfa iline yıllardır ihanetler içinde görev verilen idareci yöneticiler sizlerin bu fasıl artık son fasıl onun hesabını iyi verin. Şehrim için üst kademelere bilgi ve adaylar yönetici ve idareci belirleyen üst akıl insanları sizlerde artık o makam ve mevkilerde olmayacaksınız bunu şimdiden bilesiniz. Şehrime hep ihanet edip şehrimin gelişmemesi için elinizden gelen tüm çabaları sarf ettiniz. Devir değişti devran döndü her zaman bir evre yaşanır sizi evreniz bitti. Şimdi yeniden bir sahife açılacak sizler şehrime ihanet ve engeller teşkil ederken biz sizlere inat bu defa Şanlıurfa vatandaşı sevdalısı olarak şehrimize resmi olmasa da fahri olarak hep sahip olacağız. Şanlıurfa ili denince durup düşüneceksin bu şehir ne şehitler verdi. Ne şehadetler getirdi.

Bunu bir ben bilirim birde benden olan bilir der gibi Şanlıurfa şehri taşı toprağı caddesi sokağı şahitlik eder buna türküler de şiirler de namelerde mısralarda hep okunursun ey urfam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.