Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HER SEÇİM BİR KAOS DEĞİLDİR

Türkiye öyle bir ülke ki her defasında bir kaos her defasında bir kararsızlık. Ülkede alınan güzel bir karar ile meclis halkın iradesi ile seçilmiş halkın iradesinin temsilcileri ile yapılmış bir oylama ile görev verilmiş vekiller ile alınmış bir karar ile mecliste onay almıştır. Bu karar ile yetinmeyip demokrat bir hükümet olması sebebiyle bu kararın birde halkın kendi iradesiyle halkın vatandaşın fikirlerine danışarak yapılması daha uygun görülmüştür. Bu ne kadar güzel ve ne kadar sosyal demokrat bir ülke ve hukuka dayalı bir hükümet olduğunun yegâne bir göstergesidir. İşte tam böyle bir kararda halkın ve piyasaların yatırımcı ve işverenlerin duraklaması sermaye sahipleri böylesi dönemlerde piyasalardan oynaması açık ve net olarak ülkeyi resmi bir şekilde kararsızlığa hatta kaosa sürüklemekten öte bir şey olmadığının kanıtıdır. Ülkemde sözde sosyal demokrat olanlar, sözde Cumhuriyetin temsilcileri olan şahsiyetler neden avazınız çıkıyor? Cumhuriyet demek halkın özgür ve hür demek degilmidir. O zaman neden avazınız çıkıyor sizlerde tabi ki herkes gibi özgürce ve hürriyetinize ve hüviyetinize yakışır şekilde kendi oyunuzu herkes gibi özgürce ve hürce oyunuzu kullanacaktır. Bu oylamada hiç kimsenin ne senin nede hiç bir kimsenin oyuna nede özgürlük hakkını kısıtlamaya ne hakkı nede gücü muktedirdir. Hal böyle olunca tabi ki herkes kendi oyunu istediği şekilde istediği gibi kullanmaya haizdir. Her nedense ülkemizde her seçim ve her referandum öncesi piyasalar böyle bir durgunluk yaşanmakta ya arkadaşlar ülkemde değişen ne? Bu ülkede hiç bir zaman hükümetsiz bir duru olmuş mudur? Hayır. Hiç bir zaman seçimde ülke bölünme parçalanma olmuş mudur? Hayır. Peki her seçim ve referandum önceleri özelikle piyasaların ve yatırımların projelerin böyle duraklaması neden icab ediyor. İşte bu tam bir muamma çünkü ülkenin huzur ve mutluluğunu istemeyen güçlerin uşaklığını yapan zihniyetlerin uzantıları olan güçlerin ellerinde piyasaların sahipleri olmaları nedeniyle ülkede bir seçim bir referandum olduğunda sanki ülkemin sonuymuş gibi kaosa sürüklemekteler böylesi durumlar halkı ve toplumun ülkesine Cumhuriyetine resmen bir güvensizlik peydahlar gibi ortam oluşturmaktadır. Bu ülkede artık güçlü bir demokrasi güçlü bir Meclis hepsinden önemlisi olan güçlü bir halk güçlü bir toplum var bu ülkede ister seçim ister referandum olsun artık bu halk her zaman kendi ülkesine vatanına hatta toplum olarak Nerede nasıl davranacağını çok iyi bilendir. Bu ülke daim payidar kalacaktır.
Ekleme Tarihi: 21 Şubat 2017 - Salı

HER SEÇİM BİR KAOS DEĞİLDİR

Türkiye öyle bir ülke ki her defasında bir kaos her defasında bir kararsızlık.

Ülkede alınan güzel bir karar ile meclis halkın iradesi ile seçilmiş halkın iradesinin temsilcileri ile yapılmış bir oylama ile görev verilmiş vekiller ile alınmış bir karar ile mecliste onay almıştır. Bu karar ile yetinmeyip demokrat bir hükümet olması sebebiyle bu kararın birde halkın kendi iradesiyle halkın vatandaşın fikirlerine danışarak yapılması daha uygun görülmüştür. Bu ne kadar güzel ve ne kadar sosyal demokrat bir ülke ve hukuka dayalı bir hükümet olduğunun yegâne bir göstergesidir.

İşte tam böyle bir kararda halkın ve piyasaların yatırımcı ve işverenlerin duraklaması sermaye sahipleri böylesi dönemlerde piyasalardan oynaması açık ve net olarak ülkeyi resmi bir şekilde kararsızlığa hatta kaosa sürüklemekten öte bir şey olmadığının kanıtıdır.

Ülkemde sözde sosyal demokrat olanlar, sözde Cumhuriyetin temsilcileri olan şahsiyetler neden avazınız çıkıyor? Cumhuriyet demek halkın özgür ve hür demek degilmidir. O zaman neden avazınız çıkıyor sizlerde tabi ki herkes gibi özgürce ve hürriyetinize ve hüviyetinize yakışır şekilde kendi oyunuzu herkes gibi özgürce ve hürce oyunuzu kullanacaktır. Bu oylamada hiç kimsenin ne senin nede hiç bir kimsenin oyuna nede özgürlük hakkını kısıtlamaya ne hakkı nede gücü muktedirdir. Hal böyle olunca tabi ki herkes kendi oyunu istediği şekilde istediği gibi kullanmaya haizdir.

Her nedense ülkemizde her seçim ve her referandum öncesi piyasalar böyle bir durgunluk yaşanmakta ya arkadaşlar ülkemde değişen ne? Bu ülkede hiç bir zaman hükümetsiz bir duru olmuş mudur? Hayır. Hiç bir zaman seçimde ülke bölünme parçalanma olmuş mudur? Hayır. Peki her seçim ve referandum önceleri özelikle piyasaların ve yatırımların projelerin böyle duraklaması neden icab ediyor. İşte bu tam bir muamma çünkü ülkenin huzur ve mutluluğunu istemeyen güçlerin uşaklığını yapan zihniyetlerin uzantıları olan güçlerin ellerinde piyasaların sahipleri olmaları nedeniyle ülkede bir seçim bir referandum olduğunda sanki ülkemin sonuymuş gibi kaosa sürüklemekteler böylesi durumlar halkı ve toplumun ülkesine Cumhuriyetine resmen bir güvensizlik peydahlar gibi ortam oluşturmaktadır.

Bu ülkede artık güçlü bir demokrasi güçlü bir Meclis hepsinden önemlisi olan güçlü bir halk güçlü bir toplum var bu ülkede ister seçim ister referandum olsun artık bu halk her zaman kendi ülkesine vatanına hatta toplum olarak Nerede nasıl davranacağını çok iyi bilendir.

Bu ülke daim payidar kalacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.