Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN BARIŞ EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRİLECEKTİR

Ülkemde gelinen nokta.Gelmiş geçmiş tüm hükümetler ne zaman ki Kürt halkını dilerine dolamış ise akibetinde devrim olmuş ve hükümet lav edilmiştir.Bu gelinen son noktada mutabık kalmak gerekir. Mesut Barzani yapmış olduğu açıklama ile yurt içersinde olan tüm kürt kardeşlerimiz hemen tepkiler vermeye başladılar.Mesut Barzani aliesi köken olarak Türkiye'dir. Bunların kürtlüğü gütüklerinde ülkeden göç etmeleri sağlanmıştı.Şimdi bu eziyetleri geçmişte yaşamış olan bir vatandaşımızın bu gün ülkemizde bu ve buna benzer daha nice vatan evlatlarımıza fikir ve görüşlerine önem verip kayde alınıp fikir alışverişinde bulunduğu bir dönem içersinde neden içerdeki Kürt kardeşlerimizin tepki ve sitem eder olduklarını anlamış değilim.Bu ülkede Cumhuriyet kurulmasını sağlamış ülkenin topraklarını düşmana karşı birlik beraberlik içersinde mudafa etmiş bir toplumla asırlardır birlik içersinde yaşamız olmuşuz.Şimdi kalkıp geçmişten bu güne kardeşçe yaşadığımız bir toplumu kınayıp aşağılamaya hiç kimsenin hakkı ve hukuku olmadığını ve birçok yerde artık akraba olmuşuz, kız almış kız vermişiz, ortak işler yapmışız halende birçok illerde birlikte ticaret yapıp ülkenin kalkınmasında büyük emekler sarf etmişiz.Batı illerimizde bir çok işletme ve iş yerlerin sahipleri Kürt kökenli vatandaşlarımızdır.AKP hükümeti geçmiş hükümetlerden çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bu ülkemde gelişen ve sürekli anneler ağamasına son vereceğim bir barış eylem planı adı altında akan kanı durduracağım dediğinde bu kanın akmasının bitmesini istemeyen güçler hemen ortalığı ateşe verdiler.Kürt sorununu iyi bilen Kürt lider ve yöneticiler bu olaya çok güzel ve ılımlı bakınca onları da hain ihanetçi devletçi diye itham edip ilan etiler.Cumhurbaşkanım geçmişte yapmış olduğu bir toplantının sonunda bizleri düşman edip ülkemize karşı kullanan güçlerin başında olan İsrail devleti bizi tehdit edercesine kürtlerin bu barış eylem planında ülkelerine hükümetlerine karşı sağduyulu ve kararlı görünce Irak'taki Kürtlerin üzerinden oynamak istediği buna karşı alınan tedbir ve anlaşma ile oda bozulunca ülkemde birkaç günde kaosa sürüklemek için eylemler ve olayları fitilediler.Bakın Rusya ile aramız son derece iyi bir dönem içersinde ikan yapılan tüm eylemlerde Rusya menşeli bombalar kullanmaya özen gösterdiler.Irak Kürt halkıyla yapılan anlaşma müzakere sonuçunda aynı gece Mesci-di Aksa camisi basıldı sırf Türkiye ayağa kalksın ve bu baskında İsrail ile dilleşsin ama ülkemin Yöneticileri bunu bildiğinden çok ilgilenmeden teğet geçtiler.Yine ülkemde patlamalar ülkemi kan gölüne çevirdiler ardından yine Mesci-di aksa camisini bastılar.Artık biz tüm vatan millet olarak büyük bir ülkenin öz evlatları olarak birlik beraberlik içersinde geleceği vaad ederek artık böylesi galeyanlara gelmeyeceğiz her ne pahasına olursa olsun artık ülkemde Kürt, Türk diye bir ayırım, bir kayırım olmayacaktır.
Ekleme Tarihi: 21 Ağustos 2015 - Cuma

HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN BARIŞ EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRİLECEKTİR

Ülkemde gelinen nokta.
Gelmiş geçmiş tüm hükümetler ne zaman ki Kürt halkını dilerine dolamış ise akibetinde devrim olmuş ve hükümet lav edilmiştir.
Bu gelinen son noktada mutabık kalmak gerekir. Mesut Barzani yapmış olduğu açıklama ile yurt içersinde olan tüm kürt kardeşlerimiz hemen tepkiler vermeye başladılar.
Mesut Barzani aliesi köken olarak Türkiye'dir. Bunların kürtlüğü gütüklerinde ülkeden göç etmeleri sağlanmıştı.
Şimdi bu eziyetleri geçmişte yaşamış olan bir vatandaşımızın bu gün ülkemizde bu ve buna benzer daha nice vatan evlatlarımıza fikir ve görüşlerine önem verip kayde alınıp fikir alışverişinde bulunduğu bir dönem içersinde neden içerdeki Kürt kardeşlerimizin tepki ve sitem eder olduklarını anlamış değilim.
Bu ülkede Cumhuriyet kurulmasını sağlamış ülkenin topraklarını düşmana karşı birlik beraberlik içersinde mudafa etmiş bir toplumla asırlardır birlik içersinde yaşamız olmuşuz.
Şimdi kalkıp geçmişten bu güne kardeşçe yaşadığımız bir toplumu kınayıp aşağılamaya hiç kimsenin hakkı ve hukuku olmadığını ve birçok yerde artık akraba olmuşuz, kız almış kız vermişiz, ortak işler yapmışız halende birçok illerde birlikte ticaret yapıp ülkenin kalkınmasında büyük emekler sarf etmişiz.
Batı illerimizde bir çok işletme ve iş yerlerin sahipleri Kürt kökenli vatandaşlarımızdır.
AKP hükümeti geçmiş hükümetlerden çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bu ülkemde gelişen ve sürekli anneler ağamasına son vereceğim bir barış eylem planı adı altında akan kanı durduracağım dediğinde bu kanın akmasının bitmesini istemeyen güçler hemen ortalığı ateşe verdiler.
Kürt sorununu iyi bilen Kürt lider ve yöneticiler bu olaya çok güzel ve ılımlı bakınca onları da hain ihanetçi devletçi diye itham edip ilan etiler.
Cumhurbaşkanım geçmişte yapmış olduğu bir toplantının sonunda bizleri düşman edip ülkemize karşı kullanan güçlerin başında olan İsrail devleti bizi tehdit edercesine kürtlerin bu barış eylem planında ülkelerine hükümetlerine karşı sağduyulu ve kararlı görünce Irak'taki Kürtlerin üzerinden oynamak istediği buna karşı alınan tedbir ve anlaşma ile oda bozulunca ülkemde birkaç günde kaosa sürüklemek için eylemler ve olayları fitilediler.
Bakın Rusya ile aramız son derece iyi bir dönem içersinde ikan yapılan tüm eylemlerde Rusya menşeli bombalar kullanmaya özen gösterdiler.
Irak Kürt halkıyla yapılan anlaşma müzakere sonuçunda aynı gece Mesci-di Aksa camisi basıldı sırf Türkiye ayağa kalksın ve bu baskında İsrail ile dilleşsin ama ülkemin Yöneticileri bunu bildiğinden çok ilgilenmeden teğet geçtiler.
Yine ülkemde patlamalar ülkemi kan gölüne çevirdiler ardından yine Mesci-di aksa camisini bastılar.
Artık biz tüm vatan millet olarak büyük bir ülkenin öz evlatları olarak birlik beraberlik içersinde geleceği vaad ederek artık böylesi galeyanlara gelmeyeceğiz her ne pahasına olursa olsun artık ülkemde Kürt, Türk diye bir ayırım, bir kayırım olmayacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.