Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HAYIRLI OLSUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZ

Aylar oldu. Kim olacak kimler seçilecek derken genel merkez ilimizin merkez ilçe ve ilçelerin adaylarını nihayet belirlemiş oldu. Bu listede tabi ki halkın razı olmadığı adaylarında olması normaldir. Halkın istedikleri adaylarında varlı ile bir harman yapılmış gibi yine halkımızın önüne sunulmuştur. Geniş bir acıdan bakıldığında liyakat sahipleri olan şahsiyetlerden mi derseniz bana sorulursa yeterli bir liyakat ortada yoktur. Belediyecilik gerçek manada hizmet ve bilgi birikim ve şehircilik alanında yetenekli bilgi sahiplerinin liyakat olması gerekmektedir. İlimizin ve ilçelerimizin ülke içersinde şehir olarak çok önemli bir yere sahip bir şehir olması ile her acıdan bakıldığında ilimizin önem ve ehemmiyeti çok önemli yerlerdedir. Bu ilimiz ve ilçelerimize belediye başkanlığına talip olan şahsiyetlerin öncelikle şunu çok iyi bilmeleri gerekmektedir ki bu dönem içersinde buna riayet edecek başkan adaylarımızın varlığı gözlerimden kaçmamıştır. Bunun yeterlimi? Hayır. Yeterli değildir. Bu Şanlıurfa şehri öyle bir şehir ki dünya üzerinde yerleşimin ilk merkezlerinden ve insanlığın ilk merkez şehirlerindendir. Burası Hz. Âdem’in ömrünün yüzde doksan sekizini burada geçirmiştir. Dünyanın ilk üniversitenin kurulduğu yerdir. Bu şehre yönetici idareci olmak öyle yok yere boş yere halkımızın parasını nafakasını heba etmeye gelmez. Buraya talip olanların sadece yandaşlarına kendi çıkar menfaatlerine göre idarecilik yöneticilik yapmasına hiç müsaade etmediğimiz gibi etmeyeceğimizin de bilincine varmalılar. Geçmişte görev yapan şahsiyetler bunları iyi biliyorlar ki bu ilde hizmet etmek yüce makam ve mevkilere hizmet etmektir. Bu ilin vatandaşının halkının nafakasını yok yere heba edenlerinde sonları hursan oldukları bu yetmediği gibi kendilerinin de sonları olduklarını çok iyi bilmektedirler. Şimdi bu ilimizin adaylarının yapacakları en önemli işlerin başlarında bu göreve gelirken öncelikle halkımızın, hakkımızın, vatanımızın, şehrimizin hizmetinde ve hak hukukun yerinde uygulamasını bileceklerdir. Öyle sıradan yerlere yok yere halkımın parasını harcayarak yandaşlara kendi çıkar menfaatlerine kullanmaya hiç kimsenin hakkının olmadığı gibi boş yere olan projelere yatırım yaparak halkımın nafakası olan paraları harcayarak belediyeyi zarara uğratmaya hakkınız yoktur. Şimdiden sizlere başarılar dilerken sizlerden yapacağınız takım kadrolarınızın da sizler kadar dürüst ve sizler kadar işin sorumlusu olacağını bilmenizi isterim. Yoksa sizler çok iyi olsanız da sizlerin kuracağı kadrolar başka durumlara düşerseler sizin sonunuzun olacağını bilmenizi isterim.
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2019 - Pazartesi

HAYIRLI OLSUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZ

Aylar oldu. Kim olacak kimler seçilecek derken genel merkez ilimizin merkez ilçe ve ilçelerin adaylarını nihayet belirlemiş oldu.

Bu listede tabi ki halkın razı olmadığı adaylarında olması normaldir. Halkın istedikleri adaylarında varlı ile bir harman yapılmış gibi yine halkımızın önüne sunulmuştur.

Geniş bir acıdan bakıldığında liyakat sahipleri olan şahsiyetlerden mi derseniz bana sorulursa yeterli bir liyakat ortada yoktur.

Belediyecilik gerçek manada hizmet ve bilgi birikim ve şehircilik alanında yetenekli bilgi sahiplerinin liyakat olması gerekmektedir.

İlimizin ve ilçelerimizin ülke içersinde şehir olarak çok önemli bir yere sahip bir şehir olması ile her acıdan bakıldığında ilimizin önem ve ehemmiyeti çok önemli yerlerdedir.

Bu ilimiz ve ilçelerimize belediye başkanlığına talip olan şahsiyetlerin öncelikle şunu çok iyi bilmeleri gerekmektedir ki bu dönem içersinde buna riayet edecek başkan adaylarımızın varlığı gözlerimden kaçmamıştır.

Bunun yeterlimi? Hayır. Yeterli değildir. Bu Şanlıurfa şehri öyle bir şehir ki dünya üzerinde yerleşimin ilk merkezlerinden ve insanlığın ilk merkez şehirlerindendir.

Burası Hz. Âdem’in ömrünün yüzde doksan sekizini burada geçirmiştir. Dünyanın ilk üniversitenin kurulduğu yerdir.

Bu şehre yönetici idareci olmak öyle yok yere boş yere halkımızın parasını nafakasını heba etmeye gelmez. Buraya talip olanların sadece yandaşlarına kendi çıkar menfaatlerine göre idarecilik yöneticilik yapmasına hiç müsaade etmediğimiz gibi etmeyeceğimizin de bilincine varmalılar.

Geçmişte görev yapan şahsiyetler bunları iyi biliyorlar ki bu ilde hizmet etmek yüce makam ve mevkilere hizmet etmektir. Bu ilin vatandaşının halkının nafakasını yok yere heba edenlerinde sonları hursan oldukları bu yetmediği gibi kendilerinin de sonları olduklarını çok iyi bilmektedirler.

Şimdi bu ilimizin adaylarının yapacakları en önemli işlerin başlarında bu göreve gelirken öncelikle halkımızın, hakkımızın, vatanımızın, şehrimizin hizmetinde ve hak hukukun yerinde uygulamasını bileceklerdir.

Öyle sıradan yerlere yok yere halkımın parasını harcayarak yandaşlara kendi çıkar menfaatlerine kullanmaya hiç kimsenin hakkının olmadığı gibi boş yere olan projelere yatırım yaparak halkımın nafakası olan paraları harcayarak belediyeyi zarara uğratmaya hakkınız yoktur.

Şimdiden sizlere başarılar dilerken sizlerden yapacağınız takım kadrolarınızın da sizler kadar dürüst ve sizler kadar işin sorumlusu olacağını bilmenizi isterim. Yoksa sizler çok iyi olsanız da sizlerin kuracağı kadrolar başka durumlara düşerseler sizin sonunuzun olacağını bilmenizi isterim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.