Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HASTAHANE HİZMETLERİ NE AŞAMADADIR

Şanlıurfa kadersizliği azimetinde halen devam etmektedir. Şanlıurfa ili en önemli sağlık kurumu olan devlet hastanesine gittim. Orada üst makam mevki ile işlerin sohbetler ile oradaki işlerin akışlarını bilgi almak değil işin özünde orada halkımın görmüş olduğu ilgi alaka ve hizmet benim için önemlidir. Bende bu vesile ile sıradan bir vatandaş gibi işlerin işleyiş düzenlerin yapılması gereken halk gibi sıradan halk olarak gezdim birçok alanda birçok bölümleri böyle gözlemleyerek dolaştım. Orada neler mi oluyor? En alt kademeden başlayalım. Rapor bölümünde orada yeterli personellerin varlığı var diyemem ama yinede işlerin hızlanmasını yapılanmasını yapsalar orada yoğunluk ya da çok büyük bir izdiham olamayacak ama gel gör ki sen saatlerce sıra beklersin ben X birinden selam getirdim desem sıra benim olacaktır. Orada ila ki eş dost yakın olmaktadır. Bu durumda yapılan işleyiş böyle işlememelidir. Durumları öğrenmek yada rapor sonuçlarını almak için çok büyük teferruatlar ayrıca çabası olmaktadır. Diğer bir alana bir alana gidersin işlem yada kayıt esnasında eleman bir ara durmuş elinde telefonu birileriyle ya yazışmada yada bir şeylere bakmaktadır. Diğer bir tarafa gidersin bir şeyler sorarsın eski devlet akademisinde ki işleyişler gibi bilmem veya oradan oraya yönlendirmeler ile uzun bir zaman almaktan başka bir işleyişler yapılmıyor. Orada bulunan personeller bazen resmen doktor arkadaşlarda daha yetkili daha bilgi tasarlayıp orada işleri sanki kendileri yönetmektedir. Bazen öyle ki kendileri istese seni doktorla görüştürmemeye diğer taraftan baksan kendileri istese seni herkesken önce doktor ile görüştürüp orada doktor kardeşimize nede ise emri vaki gibi iş bile yaptırmaya kadar kendini haiz kılmaktadır. Yıllarını vermiş eğitimler almış insan sağlığı için kendilerini adamış olan doktor kardeşlerimiz gelen hastalar ile yeterince zaten ilgi alaka göstermekteler ama eksik yanları mı tabi ki onlarında onlara göre vardır. Tabi ki bu bölgede bazen ister istemez böylesi durumlar var ve olmaması gerekir ama bazen olmaktadır. Hastane yönetimleri idari işleri bu konuda yapılan durumlarda çok aciz kalmaktadır. Böylesi aciz durumlara kalmaması için çalışan ekipmanlar ve hizmet yapan kişilerin orada bulunan insanların hepsi sağlık hizmeti görme amaçlı orada bulunmaktadır. Kimse oraya gönül keyfi için hastane gitmemektedir. Personellerin böyle yapısından dolayı halkın çoğunlukla genel anlamda özel hastanelere akın etmektedir. Şanlıurfa ilinde böylesi sağlık hizmetlerinin merkezlerinde bunların olması özelikle öncelikle şehrim için memleketim adına çok büyük utanç verici olaylardır. Orada idarecilik ve yöneticilik anlamında hizmetlerin böyle yapılaması beni derinden üzmektedir. Bu hataların yapılmamasına özen göstermelisiniz yâda bu şekilde ki çalışmalarınızdan dolayı sizlerin isteklerinizin olacağı aklıma gelmiyor ama böylesi durumda siz idareci ve yöneticiler mi böyle istemektesinizdir derim.    
Ekleme Tarihi: 01 Kasım 2017 - Çarşamba

HASTAHANE HİZMETLERİ NE AŞAMADADIR

Şanlıurfa kadersizliği azimetinde halen devam etmektedir.

Şanlıurfa ili en önemli sağlık kurumu olan devlet hastanesine gittim. Orada üst makam mevki ile işlerin sohbetler ile oradaki işlerin akışlarını bilgi almak değil işin özünde orada halkımın görmüş olduğu ilgi alaka ve hizmet benim için önemlidir.

Bende bu vesile ile sıradan bir vatandaş gibi işlerin işleyiş düzenlerin yapılması gereken halk gibi sıradan halk olarak gezdim birçok alanda birçok bölümleri böyle gözlemleyerek dolaştım.

Orada neler mi oluyor?

En alt kademeden başlayalım. Rapor bölümünde orada yeterli personellerin varlığı var diyemem ama yinede işlerin hızlanmasını yapılanmasını yapsalar orada yoğunluk ya da çok büyük bir izdiham olamayacak ama gel gör ki sen saatlerce sıra beklersin ben X birinden selam getirdim desem sıra benim olacaktır. Orada ila ki eş dost yakın olmaktadır. Bu durumda yapılan işleyiş böyle işlememelidir. Durumları öğrenmek yada rapor sonuçlarını almak için çok büyük teferruatlar ayrıca çabası olmaktadır.

Diğer bir alana bir alana gidersin işlem yada kayıt esnasında eleman bir ara durmuş elinde telefonu birileriyle ya yazışmada yada bir şeylere bakmaktadır.

Diğer bir tarafa gidersin bir şeyler sorarsın eski devlet akademisinde ki işleyişler gibi bilmem veya oradan oraya yönlendirmeler ile uzun bir zaman almaktan başka bir işleyişler yapılmıyor.

Orada bulunan personeller bazen resmen doktor arkadaşlarda daha yetkili daha bilgi tasarlayıp orada işleri sanki kendileri yönetmektedir.

Bazen öyle ki kendileri istese seni doktorla görüştürmemeye diğer taraftan baksan kendileri istese seni herkesken önce doktor ile görüştürüp orada doktor kardeşimize nede ise emri vaki gibi iş bile yaptırmaya kadar kendini haiz kılmaktadır.

Yıllarını vermiş eğitimler almış insan sağlığı için kendilerini adamış olan doktor kardeşlerimiz gelen hastalar ile yeterince zaten ilgi alaka göstermekteler ama eksik yanları mı tabi ki onlarında onlara göre vardır. Tabi ki bu bölgede bazen ister istemez böylesi durumlar var ve olmaması gerekir ama bazen olmaktadır.

Hastane yönetimleri idari işleri bu konuda yapılan durumlarda çok aciz kalmaktadır. Böylesi aciz durumlara kalmaması için çalışan ekipmanlar ve hizmet yapan kişilerin orada bulunan insanların hepsi sağlık hizmeti görme amaçlı orada bulunmaktadır. Kimse oraya gönül keyfi için hastane gitmemektedir. Personellerin böyle yapısından dolayı halkın çoğunlukla genel anlamda özel hastanelere akın etmektedir.

Şanlıurfa ilinde böylesi sağlık hizmetlerinin merkezlerinde bunların olması özelikle öncelikle şehrim için memleketim adına çok büyük utanç verici olaylardır. Orada idarecilik ve yöneticilik anlamında hizmetlerin böyle yapılaması beni derinden üzmektedir. Bu hataların yapılmamasına özen göstermelisiniz yâda bu şekilde ki çalışmalarınızdan dolayı sizlerin isteklerinizin olacağı aklıma gelmiyor ama böylesi durumda siz idareci ve yöneticiler mi böyle istemektesinizdir derim.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.