Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

HALKIN İSTEDİĞİ Mİ YOKSA PLANLARIN İŞLEYİŞİNE DEVAM MI?

Ülkemizin genelinde seçimlerin bittiği resmi açıklamalar ile beraber yeni görevli arkadaşların görev yetkilerini belirten belgeleri almışlardır. Bunların bazıları resmi devir ile görevlerini devir almış ve görevlerine başlamışlardır. Bu ülkede halk için büyük sorun olan seçimler denildiğinde başta piyasalar olmak üzere halkın büyük kısmı ticareti, inşaatı, imalatı seçime odaklar gibi adeta seçimden sonra başka dünya bir başka ülke havası esecek dünyalar değişecekmiş gibi kendilerini gereksiz kaptırmaya girerler. Her seçimden sonra değişen ne var? Hiç bir şey. Sadece değişen yöneticiler idareciler. Çünkü alt kademedeki işleyişler aynen durmakta ve aynen işleyişler devam etmektedir. Gelen yöneticiler idareciler tabi ki alışkanlık olan bazı şeyleri işleri değiştirmek istese de öyle hemen ansızın değişme şansına sahip değildir. Ülkemde kanun ve yasalar var. Her önüne geldiğinde seçim arifesinde aday olan şahsiyetler ben böyle yaparım, böyle ederim, hikayedir. Makama oturunca bazı görevlerin yetkileri bazı görevlerin giderleri ve yasalaşmış durumların yetkileri ile önüne koyulmaktadır. Bir belediye başkanı çıkıp ben bunu yaparım ederim demesiyle olacak durumlar değildir. Hiç kimse kusura bakmasın. Şu bir gerçektir ama görev yapan arkadaşlar görev yaptıkları yerlerde gelişme güzelleştirme yapmakla ellerinden geleni yapa bilirler. Hayallerini zorlaya bilirler. Bakın geçmişte görev yapan belediyelere bakın çalışan ve çalışmayanların açık gözlerle ortadadır. Bir belediye başkanı çalışmak isterse önce çalışkan ve güvenilir bir ekip kurması gerekmektedir. Belediyecilik ekip işleridir. Bazı belediye başkanları ekiplerini halka zeval vererek vede illegal yöntemlerle idarecilik yapacak şekilde ekip kurar iseler onların başarması ve yönetimlerinin başarılı olacağını asla düşünemeyiz. Halkın içinden halkın istedikleri gibi de olamaz sadece halka en iyi hizmeti sunmak için çalışan belediyeler halkının gönlünde taht kura bilir. İşte bakın gelişmiş illere bakın halkını devletiyle zenginleştiren halkına iş istihdamları yaratan gelişmeler gösteren bunlarla beraber belediyelerin halkın kalkınmasını sağlayan belediyecilik anlayışıyla oluşan gelişimlerle hizmetler güzel olmaktadır. Ülkemizin bir çok ilinde böyle belediyecilik anlayışıyla hizmete talip olan belediyeler kazanmıştır. Ülkemde seçimlerin sonuçları bazı bölgelerde halen belirsizliğini koruması demekle bitmiyor. Çünkü ülkeyi kaosa götürecek güçlerin halen var güçleriyle çalışan neferleri işlerin başında olduklarını her defasında dile getirmekte olduğum gibi yine getiriyorum. İşte sizlere biz kostantiniyeyi aldık gelecekte zafer Mezopotamyadır diyen illegal güçlerin halen aktif olarak işlerinin başlarında olan yetkililere sesleniyorum şunu iyi bilesiniz ki helan bizler sizlere karşı güçlü bir halk olarak var olduğumuzu asla unutmayın.   
Ekleme Tarihi: 09 Nisan 2019 - Salı

HALKIN İSTEDİĞİ Mİ YOKSA PLANLARIN İŞLEYİŞİNE DEVAM MI?

Ülkemizin genelinde seçimlerin bittiği resmi açıklamalar ile beraber yeni görevli arkadaşların görev yetkilerini belirten belgeleri almışlardır. Bunların bazıları resmi devir ile görevlerini devir almış ve görevlerine başlamışlardır.

Bu ülkede halk için büyük sorun olan seçimler denildiğinde başta piyasalar olmak üzere halkın büyük kısmı ticareti, inşaatı, imalatı seçime odaklar gibi adeta seçimden sonra başka dünya bir başka ülke havası esecek dünyalar değişecekmiş gibi kendilerini gereksiz kaptırmaya girerler.

Her seçimden sonra değişen ne var? Hiç bir şey. Sadece değişen yöneticiler idareciler. Çünkü alt kademedeki işleyişler aynen durmakta ve aynen işleyişler devam etmektedir.

Gelen yöneticiler idareciler tabi ki alışkanlık olan bazı şeyleri işleri değiştirmek istese de öyle hemen ansızın değişme şansına sahip değildir.

Ülkemde kanun ve yasalar var. Her önüne geldiğinde seçim arifesinde aday olan şahsiyetler ben böyle yaparım, böyle ederim, hikayedir.

Makama oturunca bazı görevlerin yetkileri bazı görevlerin giderleri ve yasalaşmış durumların yetkileri ile önüne koyulmaktadır.

Bir belediye başkanı çıkıp ben bunu yaparım ederim demesiyle olacak durumlar değildir. Hiç kimse kusura bakmasın. Şu bir gerçektir ama görev yapan arkadaşlar görev yaptıkları yerlerde gelişme güzelleştirme yapmakla ellerinden geleni yapa bilirler. Hayallerini zorlaya bilirler.

Bakın geçmişte görev yapan belediyelere bakın çalışan ve çalışmayanların açık gözlerle ortadadır. Bir belediye başkanı çalışmak isterse önce çalışkan ve güvenilir bir ekip kurması gerekmektedir. Belediyecilik ekip işleridir.

Bazı belediye başkanları ekiplerini halka zeval vererek vede illegal yöntemlerle idarecilik yapacak şekilde ekip kurar iseler onların başarması ve yönetimlerinin başarılı olacağını asla düşünemeyiz. Halkın içinden halkın istedikleri gibi de olamaz sadece halka en iyi hizmeti sunmak için çalışan belediyeler halkının gönlünde taht kura bilir. İşte bakın gelişmiş illere bakın halkını devletiyle zenginleştiren halkına iş istihdamları yaratan gelişmeler gösteren bunlarla beraber belediyelerin halkın kalkınmasını sağlayan belediyecilik anlayışıyla oluşan gelişimlerle hizmetler güzel olmaktadır.

Ülkemizin bir çok ilinde böyle belediyecilik anlayışıyla hizmete talip olan belediyeler kazanmıştır.

Ülkemde seçimlerin sonuçları bazı bölgelerde halen belirsizliğini koruması demekle bitmiyor. Çünkü ülkeyi kaosa götürecek güçlerin halen var güçleriyle çalışan neferleri işlerin başında olduklarını her defasında dile getirmekte olduğum gibi yine getiriyorum. İşte sizlere biz kostantiniyeyi aldık gelecekte zafer Mezopotamyadır diyen illegal güçlerin halen aktif olarak işlerinin başlarında olan yetkililere sesleniyorum şunu iyi bilesiniz ki helan bizler sizlere karşı güçlü bir halk olarak var olduğumuzu asla unutmayın.   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.