Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

GELECEKTE ENERJİNİN MERKEZİ OLACAĞIZ

Ülkemde enerji sıkıntısı yaşanmaz. Ülkemde enerji konusunda çok şanslı bir konumda olan ülkemizin doğalgaz rezervlerimizi kullanmadık. Petrol kuyularımızı tamamını devreye koymadık. Hepsinden önemlisi olan elektrik enerjisi alanında artık güneş enerji üretimde çok şanslıyız. Özelikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi tamamen güneş ışınlarını en sağlıklı gören ve yılın en çok güneşini gören bölgeye sahip bir ülkeyiz. Geleceğin güneş enerjisinden elektrik üretim panellerinin oluşmasıyla büyük bir enerji üretim merkezine dönüşecek bir ülke konumundayız. Dünya ülkeleri yıllarca petroller ile enerjiler üretirken artık bunun bir sonuna gelinme noktasına gelindi gibi olmasından gelişen teknolojilerin gelişen sanayinin petrolle değil akım enerjisine dönüşümler gelişmektedir. İllerde özelikle ülkemizin yolları enerji üretim merkezlerine dönüşecek hamleler bile gündeme gelecektir. Ülkemizin mevcut yolların uzunluğu yaklaşık 70.000 km yola sahip ülkemiz sadece bu yoların üzerine güneş panelleri kurup enerji üretimini sağlarsa gelecekte ülke olarak hiçbir şekilde enerji sıkıntısı yaşamayacak bir ülke olarak büyük hamleler atacaktır. Geleceğin en önemli konusu enerji olmasından şimdiden özelikle Avrupa ülkeleri enerji darboğazına gireceklerini var satarak özelikle enerji alanında şimdiden tedbirler almaya hatta öyle ki şimdiden bazı restoranlar ve kafeterya gibi yerlerin ışıksız olarak müşterilerini alıştırmak için tedbirli olarak bilinçli ışıksız mum ışıkları altında hizmetler sunmaya başladılar.  Avrupa özelikle sanayi alanında elektrik sıkıntısı yaşaması demek Avrupa sanayi alanında bitmesi anlamına gelmiş olacak ki buna asla müsaade edemeyeceklerdir.  Enerjinin gelecekte dünya da olmazda olacağından şimdiden tedbirler almaya başladıkları şu günlerde artık büyük atılımla büyük gelişme sağlamaları gerekmektedir.  Enerji ülkemiz için asla sıkıntı yaratılmayacaktır. Ülkemizin her alanda her şekilde enerji merkezi bir ülke konumunda olduğu bilinmektedir. Ülkemizin enerji alanında büyük gelişim sağlayacak alt yapılara sahip olmasıyla bu alanda büyük yatırım ve gelişim sağlayacaktır.
Ekleme Tarihi: 05 Ekim 2022 - Çarşamba

GELECEKTE ENERJİNİN MERKEZİ OLACAĞIZ

Ülkemde enerji sıkıntısı yaşanmaz.
Ülkemde enerji konusunda çok şanslı bir konumda olan ülkemizin doğalgaz rezervlerimizi kullanmadık. Petrol kuyularımızı tamamını devreye koymadık. Hepsinden önemlisi olan elektrik enerjisi alanında artık güneş enerji üretimde çok şanslıyız. Özelikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi tamamen güneş ışınlarını en sağlıklı gören ve yılın en çok güneşini gören bölgeye sahip bir ülkeyiz.
Geleceğin güneş enerjisinden elektrik üretim panellerinin oluşmasıyla büyük bir enerji üretim merkezine dönüşecek bir ülke konumundayız.
Dünya ülkeleri yıllarca petroller ile enerjiler üretirken artık bunun bir sonuna gelinme noktasına gelindi gibi olmasından gelişen teknolojilerin gelişen sanayinin petrolle değil akım enerjisine dönüşümler gelişmektedir.
İllerde özelikle ülkemizin yolları enerji üretim merkezlerine dönüşecek hamleler bile gündeme gelecektir.
Ülkemizin mevcut yolların uzunluğu yaklaşık 70.000 km yola sahip ülkemiz sadece bu yoların üzerine güneş panelleri kurup enerji üretimini sağlarsa gelecekte ülke olarak hiçbir şekilde enerji sıkıntısı yaşamayacak bir ülke olarak büyük hamleler atacaktır.
Geleceğin en önemli konusu enerji olmasından şimdiden özelikle Avrupa ülkeleri enerji darboğazına gireceklerini var satarak özelikle enerji alanında şimdiden tedbirler almaya hatta öyle ki şimdiden bazı restoranlar ve kafeterya gibi yerlerin ışıksız olarak müşterilerini alıştırmak için tedbirli olarak bilinçli ışıksız mum ışıkları altında hizmetler sunmaya başladılar. 
Avrupa özelikle sanayi alanında elektrik sıkıntısı yaşaması demek Avrupa sanayi alanında bitmesi anlamına gelmiş olacak ki buna asla müsaade edemeyeceklerdir. 
Enerjinin gelecekte dünya da olmazda olacağından şimdiden tedbirler almaya başladıkları şu günlerde artık büyük atılımla büyük gelişme sağlamaları gerekmektedir. 
Enerji ülkemiz için asla sıkıntı yaratılmayacaktır. Ülkemizin her alanda her şekilde enerji merkezi bir ülke konumunda olduğu bilinmektedir.
Ülkemizin enerji alanında büyük gelişim sağlayacak alt yapılara sahip olmasıyla bu alanda büyük yatırım ve gelişim sağlayacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.