Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

EY ŞANLIURFA HALKI SİZ BAŞTAN KAYIP ETMİŞSİNİZ

Şanlıurfa halkının nedir bu telaşı. Yıllarca şehrime spor alanı ve birçok sosyal aktivitelere ev sahipliği yapmış olan şehrimin eskiden merkezinde bulunan halkımızın gençlerini hatta birçok halkımızın evlatlarını spor ve bu yönde eğitim alanı olan yerin son hali. Biz zamanlar o yerde spor ve gençlik merkezi gibi olan alanın nasıl yok edildiğini nasıl bu aşamaya getirildiğini kısa bir özetleyelim. Bir zaman sadece futbol sahası değil kapalı spor salonu yüzme havuzu ve bunun yanında birde birkaç tane basket sahası ve voleybol sahası mevcut idi. Bu mevcut olan yerlerin kısmen nerde ise 24 saat kullanıma açık hiçbir bedel vermeksizin kullanılan alan idi. Kapalı olan salon amatör ve lig takımları için halkımızın şehrimizin hizmetinde idame ediliyordu. Araya siyaset ve çıkarcılar girince bir kısmı o spor ve halkımın gençliğimizin yaşam alanı olan yerlerin bir kısmı o dönemlerde alkolü restoranda dönüştü. Hiç o zamanın şehrimin idarecisi siyasetçisi yok olmaz burada gençlerin uğrak yeri burada böyle bir şeyin oluşması demek buraya gelen gençlerimizin resmen alkol kullanımına açık bir teşvik ve davetiyedir diyen olmadı. Sonra burası o alkol alanından çıkarılıp ağaçlara kıyıldı. Tamamen bir kahve ve sigara oyun ganyan bayii olarak işletildi. Bu alkolden daha kötü bir teşvik ve gençlerin okul okumasına resmen mani olacak bir zaman geçirme mekânı olmaya başladı. Bir köşesini de ülkemin artık kanayan yarası olan tutuklu araçların hapishanesi olarak yine siyasetçilerimiz kendi emellerine yandaşlarına ortak olarak gelir getiren bir alan olarak kullanmaya başladılar. Bu da yetmedi bir kısmını iş yerleri yaparak oranında resmen bir rant alanı olarak kullandılar. Bu süreçler içeresinde tabi bu spor ve gençlik merkezi olan alanımız tabi kaderine ve yıkıma terk ediliş şekliyle her gün bakımsızlık ve düzensizlik ile kaderine terk edilip oranın artık şehir merkezinde virane bir yer olmaktan öte bir duruma düşürüldü. Bunlar hepsi olurken işin en ilginç yanına gelindi. Şehrime yeni gelmiş bir vali şehrimi tanımayan şehrimin insanını konumunu bilmeyen şehrimdeki gelişmeleri bilmeyen hatta şehrime iş idaresi değil resmen kıyıma gelmiş olarak atanmış bir valiyi sen kalkıp belediye başkanı edersen olacağı bu dercesine bir aşamaya gelirsin. Ey Şanlıurfalı kardeşim sen senin şehrinde senin içinden şehrine bir belediye başkanı olacak kapasitede bir adam yok muydu? Senin şehrine geldiği günden senin şehrine kıyım yapan senin şehrinde olan bitene göz yuman bir atanmışa biat edip onu başkan edersen bu bile çok derim yine teşekkür ederim hepsini satmamış hepsini iç etmemiş. Şehrimdeki bakanından milletvekillerinden belediye başkanlarından ve hatta siyasetin her aşamasından biri çıkıp ben Şanlıurfa için Şanlıurfa halkı için hiçbir çıkar menfi gözetmeksizin çalışıyorum desin ellerinden öperim ona köle olurum bunu ben burada değil her yerde her aşamada söylüyorum. Aksini bana ispat edecek birileri çıksın karşıma diyecek kadar da netim.     
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2016 - Salı

EY ŞANLIURFA HALKI SİZ BAŞTAN KAYIP ETMİŞSİNİZ

Şanlıurfa halkının nedir bu telaşı.

Yıllarca şehrime spor alanı ve birçok sosyal aktivitelere ev sahipliği yapmış olan şehrimin eskiden merkezinde bulunan halkımızın gençlerini hatta birçok halkımızın evlatlarını spor ve bu yönde eğitim alanı olan yerin son hali.

Biz zamanlar o yerde spor ve gençlik merkezi gibi olan alanın nasıl yok edildiğini nasıl bu aşamaya getirildiğini kısa bir özetleyelim.

Bir zaman sadece futbol sahası değil kapalı spor salonu yüzme havuzu ve bunun yanında birde birkaç tane basket sahası ve voleybol sahası mevcut idi. Bu mevcut olan yerlerin kısmen nerde ise 24 saat kullanıma açık hiçbir bedel vermeksizin kullanılan alan idi. Kapalı olan salon amatör ve lig takımları için halkımızın şehrimizin hizmetinde idame ediliyordu.

Araya siyaset ve çıkarcılar girince bir kısmı o spor ve halkımın gençliğimizin yaşam alanı olan yerlerin bir kısmı o dönemlerde alkolü restoranda dönüştü. Hiç o zamanın şehrimin idarecisi siyasetçisi yok olmaz burada gençlerin uğrak yeri burada böyle bir şeyin oluşması demek buraya gelen gençlerimizin resmen alkol kullanımına açık bir teşvik ve davetiyedir diyen olmadı.

Sonra burası o alkol alanından çıkarılıp ağaçlara kıyıldı. Tamamen bir kahve ve sigara oyun ganyan bayii olarak işletildi. Bu alkolden daha kötü bir teşvik ve gençlerin okul okumasına resmen mani olacak bir zaman geçirme mekânı olmaya başladı. Bir köşesini de ülkemin artık kanayan yarası olan tutuklu araçların hapishanesi olarak yine siyasetçilerimiz kendi emellerine yandaşlarına ortak olarak gelir getiren bir alan olarak kullanmaya başladılar. Bu da yetmedi bir kısmını iş yerleri yaparak oranında resmen bir rant alanı olarak kullandılar.

Bu süreçler içeresinde tabi bu spor ve gençlik merkezi olan alanımız tabi kaderine ve yıkıma terk ediliş şekliyle her gün bakımsızlık ve düzensizlik ile kaderine terk edilip oranın artık şehir merkezinde virane bir yer olmaktan öte bir duruma düşürüldü.

Bunlar hepsi olurken işin en ilginç yanına gelindi.

Şehrime yeni gelmiş bir vali şehrimi tanımayan şehrimin insanını konumunu bilmeyen şehrimdeki gelişmeleri bilmeyen hatta şehrime iş idaresi değil resmen kıyıma gelmiş olarak atanmış bir valiyi sen kalkıp belediye başkanı edersen olacağı bu dercesine bir aşamaya gelirsin.

Ey Şanlıurfalı kardeşim sen senin şehrinde senin içinden şehrine bir belediye başkanı olacak kapasitede bir adam yok muydu? Senin şehrine geldiği günden senin şehrine kıyım yapan senin şehrinde olan bitene göz yuman bir atanmışa biat edip onu başkan edersen bu bile çok derim yine teşekkür ederim hepsini satmamış hepsini iç etmemiş.

Şehrimdeki bakanından milletvekillerinden belediye başkanlarından ve hatta siyasetin her aşamasından biri çıkıp ben Şanlıurfa için Şanlıurfa halkı için hiçbir çıkar menfi gözetmeksizin çalışıyorum desin ellerinden öperim ona köle olurum bunu ben burada değil her yerde her aşamada söylüyorum. Aksini bana ispat edecek birileri çıksın karşıma diyecek kadar da netim.   

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.