Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ESKİLERİ KAPATIP YENİSİNİ AÇMAK

Ülkemde olan bitenlere bizler şaşarken asıl olayı şaşkınlık içinde olan bir de emniyet güvenlik var. Yıllardır yapılanmakta olan ve geçmişte birçok kamu kurumları tamamen kendi istilalarına alan ve hep kendi yandaşlarını koyup o kurumları tamamen kendilerine bir arka bahçe olarak işleten geçmişin örgütlerini hemen öyle birden temizlemek öyle kolay değildir. Milli istihbarat biriminde bile bu olaylara şaşmakta çünkü kendi kurumunda ve kendi yapılarına bakıldığında geçmişten gelen bu kurumun birçok biriminde üst yönetici idareci olanların nerde ise çoğunluğu şuanda ya firarda ya tutuklanmış olan birde bir kısmı kendi renklerini beli etmeyip halen deşifre edilmemiş olmasından en büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Yaklaşık 15 ay oldu ülkemde darbe yapmak isteyip ülkemin hükümetini lav edip yerine illegal bir güçlerin ülkemin idaresine ve yönetimini ele geçirmek isteyen güçlerin yapmış oldukları girişimin halkımın büyük bir iradesi ile bu yapılan eylemin başarısız kılınması ile tüm dengeler değişmiştir. Bu değişen dengelerin olması içinden gerekli tüm girişimlerde bulunan başta yüce ülkemin yüce olan kurumu kendi içinde en büyü özveriliği gösterip işlemleri başlatmışlardır. Bir zamanlar emir aldıkları birçok zaman amirim deyip itaat etikleri üstlerinden başlayıp birçok operasyonlarda beraber görev aldıkları arkadaşlarını bu eylemden sonra görev gereğini işleme koyup tutuklaması gereken tüm arkadaşlarından başlayıp gerekeni yapmışlardır. Biz çok insana birçok vatandaşa bu sıradan bir olay gelebilir. Gerçek olan bu ki mesai arkadaşını amirini beraber ekmeğini bölüştüğün arkadaşını bir anda tutuklu ve suçlu muamelesi yapmak gerçekten öyle göründüğü söylendiği gibi kolay değildir. İşte bu zor aşamalardan geçen değerli bir o kadar azimli arkadaşlarımın içinde halen kendilerini gizleyen ve gün yüzüne çıkarmayan böyle bir olgunun yapının uzantıları olanların olması bu camiayı derinden üzmektedir. Hükümet içinde halen görevleri başlarında olanlarında bu şekilde varlıklarının olması normal bir durum olmasından dolayı böylesi durumlardan kökten kurtulmanın ister istemez bir zaman evresi ve bir devrim geçirmesi gerekmektedir. Bu devrimin evrenimin önümüzdeki seçimlerde başta ülkemin, halkımın, vatanımın geleceği acısından çok önemli bir devrim niteliğinde olacak olan seçimlerin yapılacağını bu seçimde ülkem ve halkımın gereken özveriliği ile bundan büyük bir başarılı bir çalışma yapmamızın gerektiği bir tarih olacağından o zaman aşamasına kadar artık gerekli özveriliği göstermemiz gerekmektedir. Bundan dolayı başta yayın kuruluşlarımız olmak üzere tüm halkımızın geleceğimiz için özverili bir çalışma göstereceğinden böylesi geçmişte yaşadıklarımızın artık bundan sonra sonlanmasının yapılacağının temenni dileyerek yeniden geleceğe yönelmemiz gerekmektedir. Şimdiden gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakma dileklerimizin en büyük istek ve dileklerimiz olaraktan şimdiden gelecek nesillere yeni anayasa ile yeni bir ülke olarak hayırlı olmasını dileriz.  
Ekleme Tarihi: 06 Kasım 2017 - Pazartesi

ESKİLERİ KAPATIP YENİSİNİ AÇMAK

Ülkemde olan bitenlere bizler şaşarken asıl olayı şaşkınlık içinde olan bir de emniyet güvenlik var.

Yıllardır yapılanmakta olan ve geçmişte birçok kamu kurumları tamamen kendi istilalarına alan ve hep kendi yandaşlarını koyup o kurumları tamamen kendilerine bir arka bahçe olarak işleten geçmişin örgütlerini hemen öyle birden temizlemek öyle kolay değildir.

Milli istihbarat biriminde bile bu olaylara şaşmakta çünkü kendi kurumunda ve kendi yapılarına bakıldığında geçmişten gelen bu kurumun birçok biriminde üst yönetici idareci olanların nerde ise çoğunluğu şuanda ya firarda ya tutuklanmış olan birde bir kısmı kendi renklerini beli etmeyip halen deşifre edilmemiş olmasından en büyük sıkıntılar yaşanmaktadır.

Yaklaşık 15 ay oldu ülkemde darbe yapmak isteyip ülkemin hükümetini lav edip yerine illegal bir güçlerin ülkemin idaresine ve yönetimini ele geçirmek isteyen güçlerin yapmış oldukları girişimin halkımın büyük bir iradesi ile bu yapılan eylemin başarısız kılınması ile tüm dengeler değişmiştir.

Bu değişen dengelerin olması içinden gerekli tüm girişimlerde bulunan başta yüce ülkemin yüce olan kurumu kendi içinde en büyü özveriliği gösterip işlemleri başlatmışlardır. Bir zamanlar emir aldıkları birçok zaman amirim deyip itaat etikleri üstlerinden başlayıp birçok operasyonlarda beraber görev aldıkları arkadaşlarını bu eylemden sonra görev gereğini işleme koyup tutuklaması gereken tüm arkadaşlarından başlayıp gerekeni yapmışlardır.

Biz çok insana birçok vatandaşa bu sıradan bir olay gelebilir. Gerçek olan bu ki mesai arkadaşını amirini beraber ekmeğini bölüştüğün arkadaşını bir anda tutuklu ve suçlu muamelesi yapmak gerçekten öyle göründüğü söylendiği gibi kolay değildir.

İşte bu zor aşamalardan geçen değerli bir o kadar azimli arkadaşlarımın içinde halen kendilerini gizleyen ve gün yüzüne çıkarmayan böyle bir olgunun yapının uzantıları olanların olması bu camiayı derinden üzmektedir.

Hükümet içinde halen görevleri başlarında olanlarında bu şekilde varlıklarının olması normal bir durum olmasından dolayı böylesi durumlardan kökten kurtulmanın ister istemez bir zaman evresi ve bir devrim geçirmesi gerekmektedir.

Bu devrimin evrenimin önümüzdeki seçimlerde başta ülkemin, halkımın, vatanımın geleceği acısından çok önemli bir devrim niteliğinde olacak olan seçimlerin yapılacağını bu seçimde ülkem ve halkımın gereken özveriliği ile bundan büyük bir başarılı bir çalışma yapmamızın gerektiği bir tarih olacağından o zaman aşamasına kadar artık gerekli özveriliği göstermemiz gerekmektedir.

Bundan dolayı başta yayın kuruluşlarımız olmak üzere tüm halkımızın geleceğimiz için özverili bir çalışma göstereceğinden böylesi geçmişte yaşadıklarımızın artık bundan sonra sonlanmasının yapılacağının temenni dileyerek yeniden geleceğe yönelmemiz gerekmektedir.

Şimdiden gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakma dileklerimizin en büyük istek ve dileklerimiz olaraktan şimdiden gelecek nesillere yeni anayasa ile yeni bir ülke olarak hayırlı olmasını dileriz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.