Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ENGELLİLER HAFTASINI KUTLARIM

Bazı belediyeler engeliler haftası kutluyorlar. Lütfen ya biz engeliler ile dalgamı geçiyorsunuz siz bizimle alay etmeye sizin ne hakkınız var. Biz engellilerin devletin vermiş olduğu engelli kartımızın ülkemizin her yerinde geçerliliği olan belgenin ve özelikle belediyelerin toplu taşıma araçlarında o ilde ikamet etmiyor isen geçici sadece ziyaret amaçlı gelmiş iseniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engeliler için kimlik kartı olarak bize vermiş olduğu üzerinde engeli kimlik kartı yarıldığı halde bunu tanımayan belediyelerimiz var bu kartlarla o ilin toplu taşımalarını kullanamıyoruz. Şimdi öncelikle sorarım siz ey belediyeler sizin makamlarınız bakanlık makamından üst makamlar mısınız? Engeli vatandaşlara zorlukları yaşatan belediyelerin geneli her nedense ülkemdeki hükümet olan partinin belediyeleri bu hataları yapanların başında gelmektedir. Biz engelli vatandaşlar olarak genelimiz bedensen veya uzuvlardan engeliyiz, bizim içimizde tabi ki beyinselde engeli olan kardeşlerimizde tabi ki vardır. Ama belediyelerde ve biz engellilere engel teşhis eden tüm belediyelerin idareci ve yöneticileri onlar tamamen beyinsel engeli kişilerdir. Birçok ilde olduğu gibi Şanlıurfa ilinde yolarda kaldırımlarda hatta kavşaklar ve yolarda karşıdan karşıya geçme şansımız yoktur. Biz engeliler için hiçbir iyileşme yapılmamış hiçbir yerde engeliler düşünülerek asansör yok denilecek kadar yerleri ve durumları anlatırsak saymakla bitmeyecek hal almaktadır. Şanlıurfa ilinde engellilerle ilgili programlar yok denilecek derece az olmaktadır. Şanlıurfa engeliler spor engeli lokalleri yok durumda Şanlıurfa ilinde engeli kardeşlerimizin hepsi kendi kaderlerine terk edilmiş bir durumda yaşamlarını idame etmektedirler. Bu nedenle sizlerin engelliler haftasını kutlamalarınız beni içten ve gerçekten güldürüyor. İlimdeki engellilerin yolda yürümesine bile hak vermeyip yoları adeta labirente çeviren zihniyetlerin idareci ve yöneticilerin birde kalkıp engelliler haftasını kutluyorum demesi resmen biz engellilerle dalga geçmeye getiriyorsunuz. Bursa belediyesi özelikle siz sizin ilinizde engeli olmaktansa o ilde yaşamamayı tercih ederim. Sizin belediyeniz engelli kardeşlerime yaşam hakkı vermeyen ve resmi araçlarınızda bile engelli kardeşlerimi kabul etmeyen bir belediye olarak tarih yazıyorsunuz. Ben sizi bu teveccühünüzden dolayı sizi kutlarlarım. Bizler bedensel yada zihinsel engelli olabiliriz bu yüce rabbimizin bize böyle layık gördüğü kaderimizi böyle yazdığı kesinliktir. Bizler böyle olmayı istemedik böyle yaratıldık. Siz bizleri hor gören idareci yöneticiler sizlerdeki engeli gördüğümüzden sizlere çok acıyoruz. Çünkü sizler beyinden engelli olmanız sizlerin yaşamınız çok daha fena durumlar doğurmaktadır. Biz engelliler olarak tüm ülkemdeki beyinsel engelli olan arkadaşlarımızın engelli haftasını kutlarım.  
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2018 - Cuma

ENGELLİLER HAFTASINI KUTLARIM

Bazı belediyeler engeliler haftası kutluyorlar.

Lütfen ya biz engeliler ile dalgamı geçiyorsunuz siz bizimle alay etmeye sizin ne hakkınız var.

Biz engellilerin devletin vermiş olduğu engelli kartımızın ülkemizin her yerinde geçerliliği olan belgenin ve özelikle belediyelerin toplu taşıma araçlarında o ilde ikamet etmiyor isen geçici sadece ziyaret amaçlı gelmiş iseniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engeliler için kimlik kartı olarak bize vermiş olduğu üzerinde engeli kimlik kartı yarıldığı halde bunu tanımayan belediyelerimiz var bu kartlarla o ilin toplu taşımalarını kullanamıyoruz.

Şimdi öncelikle sorarım siz ey belediyeler sizin makamlarınız bakanlık makamından üst makamlar mısınız?

Engeli vatandaşlara zorlukları yaşatan belediyelerin geneli her nedense ülkemdeki hükümet olan partinin belediyeleri bu hataları yapanların başında gelmektedir.

Biz engelli vatandaşlar olarak genelimiz bedensen veya uzuvlardan engeliyiz, bizim içimizde tabi ki beyinselde engeli olan kardeşlerimizde tabi ki vardır. Ama belediyelerde ve biz engellilere engel teşhis eden tüm belediyelerin idareci ve yöneticileri onlar tamamen beyinsel engeli kişilerdir.

Birçok ilde olduğu gibi Şanlıurfa ilinde yolarda kaldırımlarda hatta kavşaklar ve yolarda karşıdan karşıya geçme şansımız yoktur. Biz engeliler için hiçbir iyileşme yapılmamış hiçbir yerde engeliler düşünülerek asansör yok denilecek kadar yerleri ve durumları anlatırsak saymakla bitmeyecek hal almaktadır.

Şanlıurfa ilinde engellilerle ilgili programlar yok denilecek derece az olmaktadır. Şanlıurfa engeliler spor engeli lokalleri yok durumda Şanlıurfa ilinde engeli kardeşlerimizin hepsi kendi kaderlerine terk edilmiş bir durumda yaşamlarını idame etmektedirler. Bu nedenle sizlerin engelliler haftasını kutlamalarınız beni içten ve gerçekten güldürüyor. İlimdeki engellilerin yolda yürümesine bile hak vermeyip yoları adeta labirente çeviren zihniyetlerin idareci ve yöneticilerin birde kalkıp engelliler haftasını kutluyorum demesi resmen biz engellilerle dalga geçmeye getiriyorsunuz.

Bursa belediyesi özelikle siz sizin ilinizde engeli olmaktansa o ilde yaşamamayı tercih ederim. Sizin belediyeniz engelli kardeşlerime yaşam hakkı vermeyen ve resmi araçlarınızda bile engelli kardeşlerimi kabul etmeyen bir belediye olarak tarih yazıyorsunuz. Ben sizi bu teveccühünüzden dolayı sizi kutlarlarım.

Bizler bedensel yada zihinsel engelli olabiliriz bu yüce rabbimizin bize böyle layık gördüğü kaderimizi böyle yazdığı kesinliktir. Bizler böyle olmayı istemedik böyle yaratıldık. Siz bizleri hor gören idareci yöneticiler sizlerdeki engeli gördüğümüzden sizlere çok acıyoruz. Çünkü sizler beyinden engelli olmanız sizlerin yaşamınız çok daha fena durumlar doğurmaktadır.

Biz engelliler olarak tüm ülkemdeki beyinsel engelli olan arkadaşlarımızın engelli haftasını kutlarım.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.