Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

EĞİTİMSİZ DENETİMSİZ HÜKÜMETLER

Şanlıurfa ilini 15 milletvekili var. Bir o kadar da bakanlıklarda genel müdürlüklerde daire başkanları olan bir şehirde devlet işleri neden bu kadar hantal!Şanlıurfa ilinde SGK kurumunda yapılan vurgun boyutu bilinmeyecek kadar büyük ki altından kalkınması bile zor bir durum.Bunun bu aşamaya gelmesinde hiç şimdiye kadar burada bulunan yetkililer bu kurumun başındaki yetkililer devletimin içersin deki yetkili amirlerimin hiç mi durumdan haberdar olunmuyorlar.Bir sağlık kabininde bir hasta bir yılda 180 defa tedavi görmesi bir hastanede hiç gitmeyen hatta hiç Şanlıurfa iline bile gelmemiş bir vatandaşın adına operasyon ve yapılması ilaçlar alınması bunu bilmeyecek bunu takip etmeyecek kadar acizlik bunun neresinde?Şimdi işin özüne gelelim ben derim ki şimdi bunların al aşağı bu aşamada tüm kişiler buna müsaade eden, bunu konumu bu aşamalara kadar getiren tüm mülkü amirler ve yetkililer bu işin birer sorumlusu ve birer suçlusudur.Bir kurumda mülkü amir olacaksın ve orada yapılan işlemlerin eylemlerin evraklarını ne denli kontrol edip dosyalamaktasın? Bu gelinen ödeneklerde imzaladığın faturaları ne kadar kontrol edildiğini ne kadarını takip edip gerçek olduğunun kanısına vardın?Şimdi Şanlıurfa ilinde böylesi bir vurgun ile Şanlıurfa ilinde kaç tane şehir Hastanesi kurulacak bir meblağlar heba edildiğini görür olmaktasınız.Şimdi geçmişte söylediğim lafımı yine tekrarlıyorum.Ülkemde devletimin eğitimsizlikten ve denetimsizlikten hep çeker olmaktadır.Ülkemde devletimin yapmış olduğu yasa ve kanunlar kişiler kurumlar şahıslar odaklı olmadığından tüm yasa ve kanunlar her kesim için eşit ve aynı mesafede peki ne değişiyor da böylesi durumlar böylesi olaylar patlak veriliyor.Demek ki burada dediğim iki konu kesin varlığını icra etiği ortadadır.Eğitimsizlik.Sen ey devletimin yetkili hükümetleri siz vekillerim kendi bilgisiz yandaşlarını böylesi kurumlara yetkili atayıp o kurumda kendi istek ve doğrultunuzda işler idame eder iseniz olacağı bu ne ki dahası olacağının kesin kati bir göstergesidir.Denetimsizlik.Denetim mekanizması için yapılan denetimlerde milletvekili ya da bakanlıktan korkarak ve onların yandaşları olasılığı ile denetime gelen şahısların denetiminden ne denetim denilir. Denetime gelen şahısların zaten gelmesi gelmemesinden daha hayırlı olur çünkü hiç olmasa işin başındaki biraz daha korkulu bir şekilde işini belki kontrollü yapmaya çalışır.Denetime gelen yüksek makamdan emir talimat alıp gelip sıradan bir kontrol ya da danışıklı bir kontrol yaparsa o kurum o makam daha çok kendi istek doğrultusunda işlevlik yapar.Sonuç ortada işte devletimi ne kadar yüksek bir hezimete uğrattıkları sonradan böylece ortaya çıkar.Bu hükümete böylesi durumlar daha birçok ilde ve merkezlerde intikal edilecektir. Gerçek kontroller denetimler yapılsın bak daha neler ortaya çıkacaktır.
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2016 - Perşembe

EĞİTİMSİZ DENETİMSİZ HÜKÜMETLER

Şanlıurfa ilini 15 milletvekili var. Bir o kadar da bakanlıklarda genel müdürlüklerde daire başkanları olan bir şehirde devlet işleri neden bu kadar hantal!
Şanlıurfa ilinde SGK kurumunda yapılan vurgun boyutu bilinmeyecek kadar büyük ki altından kalkınması bile zor bir durum.
Bunun bu aşamaya gelmesinde hiç şimdiye kadar burada bulunan yetkililer bu kurumun başındaki yetkililer devletimin içersin deki yetkili amirlerimin hiç mi durumdan haberdar olunmuyorlar.
Bir sağlık kabininde bir hasta bir yılda 180 defa tedavi görmesi bir hastanede hiç gitmeyen hatta hiç Şanlıurfa iline bile gelmemiş bir vatandaşın adına operasyon ve yapılması ilaçlar alınması bunu bilmeyecek bunu takip etmeyecek kadar acizlik bunun neresinde?
Şimdi işin özüne gelelim ben derim ki şimdi bunların al aşağı bu aşamada tüm kişiler buna müsaade eden, bunu konumu bu aşamalara kadar getiren tüm mülkü amirler ve yetkililer bu işin birer sorumlusu ve birer suçlusudur.
Bir kurumda mülkü amir olacaksın ve orada yapılan işlemlerin eylemlerin evraklarını ne denli kontrol edip dosyalamaktasın? Bu gelinen ödeneklerde imzaladığın faturaları ne kadar kontrol edildiğini ne kadarını takip edip gerçek olduğunun kanısına vardın?
Şimdi Şanlıurfa ilinde böylesi bir vurgun ile Şanlıurfa ilinde kaç tane şehir Hastanesi kurulacak bir meblağlar heba edildiğini görür olmaktasınız.
Şimdi geçmişte söylediğim lafımı yine tekrarlıyorum.
Ülkemde devletimin eğitimsizlikten ve denetimsizlikten hep çeker olmaktadır.
Ülkemde devletimin yapmış olduğu yasa ve kanunlar kişiler kurumlar şahıslar odaklı olmadığından tüm yasa ve kanunlar her kesim için eşit ve aynı mesafede peki ne değişiyor da böylesi durumlar böylesi olaylar patlak veriliyor.
Demek ki burada dediğim iki konu kesin varlığını icra etiği ortadadır.
Eğitimsizlik.
Sen ey devletimin yetkili hükümetleri siz vekillerim kendi bilgisiz yandaşlarını böylesi kurumlara yetkili atayıp o kurumda kendi istek ve doğrultunuzda işler idame eder iseniz olacağı bu ne ki dahası olacağının kesin kati bir göstergesidir.
Denetimsizlik.
Denetim mekanizması için yapılan denetimlerde milletvekili ya da bakanlıktan korkarak ve onların yandaşları olasılığı ile denetime gelen şahısların denetiminden ne denetim denilir.
Denetime gelen şahısların zaten gelmesi gelmemesinden daha hayırlı olur çünkü hiç olmasa işin başındaki biraz daha korkulu bir şekilde işini belki kontrollü yapmaya çalışır.
Denetime gelen yüksek makamdan emir talimat alıp gelip sıradan bir kontrol ya da danışıklı bir kontrol yaparsa o kurum o makam daha çok kendi istek doğrultusunda işlevlik yapar.
Sonuç ortada işte devletimi ne kadar yüksek bir hezimete uğrattıkları sonradan böylece ortaya çıkar.
Bu hükümete böylesi durumlar daha birçok ilde ve merkezlerde intikal edilecektir. Gerçek kontroller denetimler yapılsın bak daha neler ortaya çıkacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.