Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

EĞİTİMİN İDARECİLERİ BİZLERİ EĞİTİMSİZ BIRAKIYOR

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü sizin yetkinizi aşıyorsa o zaman milli eğitim bakanlığını göreve davet ediyorum. Şanlıurfa ilinde eğitimin neden performansı neden düştüğünü kısa bir araştırmadan bakıldığında hemen anlaşılır olduğunu görmekteyim. Şanlıurfa ilinde başta Şanlıurfa lisesi olmak üzere bir çok lise ve dengi okulların müdürleri işlerinin başlarındaki şahsiyetlerin işlemlerine iş akışlarına baktığımda çok çarpıcı bir durumla karşı karşıya kaldığımı gördüm. Böylesi bir ilimin okullarında müdür olarak görev yapan kişilerin nasıl böyle kısa vadede servet sahipliğine ve böylesi makamlarda oturan geçmişteki eğitimcilerle kıyasladığımda her şey kendiliğinden meydana çıkıyor. Bu kişiler görev yaptıkları eğitim kurumlarındaki eğitim kalitesini düşürmek için kendilerini ziyaret eden özel etiğim kurumlar ve dershanelerin yönetimleri ile anlaşma içersinde oldukları bu anlaşmadan devletin eğitim kurumlarındaki kaliteyi düşük tutturup iyi eğitim sağlanması için öncelikle öğrencilere akabinde velilere üstü kapalı bir şekilde evlatlarınızı özel eğitim ve dershanelere yönlendirmesini sağlamak için adeta brifing vermektedirler. Böylece özel eğitim kurumlarını işlerine canlılık sağlayıp kendileri kurumlarını yıpratmakta oldukları yetmezmiş gibi devletimin kurumlarını tamamen halkımın nezdinde yıpratıp yok etme mantığı ile çökertme mantığını gütmektedirler. Şanlıurfa eğitimde ülkemin en gerilerinde olan il geçmişine bakıldığında eğitimde çok ilerde olan ilin son yıllarda maalesef hep böyle bir durumla karşı karşıya kalınmıştır. İlimizin özel okul ve özel dershanelerden geçilmediği halde hal böyle bu neden işte başlı nedenlerinden birinin böylesi bir durumun sürekli devam etmesindendir. Ülkemin eğitim bakanlığı ilimizin kurumlarına tayın ettikleri kişilerin eğitimciliğini değil torpilli yapmaları ile böylesi kurumların başına atayıp onları orada yok etme taktiğini benimseyip seyirci kalması ile ilimin eğitim seviyesi gerilemesini sağlamıştır. Milli eğitim bakanlığını göreve davet ediyorum. Bu bir tek Şanlıurfa ili için geçerli değil ülkemin genel manada ilgilendiren konudur. Özelikle hele geçmişten gelen bir yapı olgusunun eğitim sistemini böyle yönetilmesini sağlayan zorbalık idareciliğini yaptığı da aşikardır.    
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

EĞİTİMİN İDARECİLERİ BİZLERİ EĞİTİMSİZ BIRAKIYOR

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü sizin yetkinizi aşıyorsa o zaman milli eğitim bakanlığını göreve davet ediyorum.

Şanlıurfa ilinde eğitimin neden performansı neden düştüğünü kısa bir araştırmadan bakıldığında hemen anlaşılır olduğunu görmekteyim.

Şanlıurfa ilinde başta Şanlıurfa lisesi olmak üzere bir çok lise ve dengi okulların müdürleri işlerinin başlarındaki şahsiyetlerin işlemlerine iş akışlarına baktığımda çok çarpıcı bir durumla karşı karşıya kaldığımı gördüm.

Böylesi bir ilimin okullarında müdür olarak görev yapan kişilerin nasıl böyle kısa vadede servet sahipliğine ve böylesi makamlarda oturan geçmişteki eğitimcilerle kıyasladığımda her şey kendiliğinden meydana çıkıyor.

Bu kişiler görev yaptıkları eğitim kurumlarındaki eğitim kalitesini düşürmek için kendilerini ziyaret eden özel etiğim kurumlar ve dershanelerin yönetimleri ile anlaşma içersinde oldukları bu anlaşmadan devletin eğitim kurumlarındaki kaliteyi düşük tutturup iyi eğitim sağlanması için öncelikle öğrencilere akabinde velilere üstü kapalı bir şekilde evlatlarınızı özel eğitim ve dershanelere yönlendirmesini sağlamak için adeta brifing vermektedirler.

Böylece özel eğitim kurumlarını işlerine canlılık sağlayıp kendileri kurumlarını yıpratmakta oldukları yetmezmiş gibi devletimin kurumlarını tamamen halkımın nezdinde yıpratıp yok etme mantığı ile çökertme mantığını gütmektedirler.

Şanlıurfa eğitimde ülkemin en gerilerinde olan il geçmişine bakıldığında eğitimde çok ilerde olan ilin son yıllarda maalesef hep böyle bir durumla karşı karşıya kalınmıştır.

İlimizin özel okul ve özel dershanelerden geçilmediği halde hal böyle bu neden işte başlı nedenlerinden birinin böylesi bir durumun sürekli devam etmesindendir.

Ülkemin eğitim bakanlığı ilimizin kurumlarına tayın ettikleri kişilerin eğitimciliğini değil torpilli yapmaları ile böylesi kurumların başına atayıp onları orada yok etme taktiğini benimseyip seyirci kalması ile ilimin eğitim seviyesi gerilemesini sağlamıştır.

Milli eğitim bakanlığını göreve davet ediyorum. Bu bir tek Şanlıurfa ili için geçerli değil ülkemin genel manada ilgilendiren konudur. Özelikle hele geçmişten gelen bir yapı olgusunun eğitim sistemini böyle yönetilmesini sağlayan zorbalık idareciliğini yaptığı da aşikardır.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.