Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

EĞİTİMDE DEVRİMLER DEVAM EDİYOR

Eğitimde yeni çığırlar devam etmektedir. Geçmişte eğitim üzerinden büyük vurgunlar ve halkın iyi niyetlerini büyük suistimal eden yapıların adeta tekelinde olan eğitim sisteminin yeniden ve büyük devrimler yaşarken yapılan yenilikler büyük özverilik gerektiğini görmekteyiz. Geçmiş yazılarımda bir çok kez kaleme aldığım. Halen halkımın vatandaşımın evlatları üzerinden eylem ve faaliyetlerini yapmaya çalışan güçlerin işlevlikleri devam etiklerini beyan etmişimdir. Bu yapılan yenilikle büyük değişim yapılan eğitim sisteminin yeni dönemlerle gerçekten artık devletimin tekelinde olacağının göstergesi sağlanacaktır. Eğitim sistemiyle eğitim üzerinde başlayıp geçmişte ülkemin tüm beyin takımlarını kendilerine adeta nefer eden gücün maskesi düşmesiyle başta eğitim sistemi olmak üzere bir çok kurumda olduğu gibi başta eğitim olmak üzere büyük devrimler yaşamak zorunda kalınmıştır. Eğitimi tamamen kendi tekellerine alan bu yapının eğitimde aldırmış oldukları ve uygulamalarda yaptırdıkları tüm sistemleri kendi çıkar menfaatlerine uygun şekilde işlevlik sağladıkları görünmüştür. Bu işlevliklerinin artık sonlanması için eğitimin tamamen devletin tekeline geçmelidir. Ülkemde eğitimi devletimin eğitim kurumu ve eğitim bakanlığı var iken bu eğitim sisteminde özel okullara ve özel kurumlara bırakıyor ise o zaman devletimin eğitimdeki söz hakkı nerede bir ülke kendi halkına, vatandaşına eğitim veremeyecek kadar aciz ise o ülkenin kalkınmasına gelişmesine gelecekte devletin tüm makam ve mevkilerinde söz hakkına sahip olamayacak demektir. Ülkemde yeterli derecede okulların var olması, ülkemde halkımın içinde eğitimleri bitmiş nice başta branş eğitimcileri olmak üzere bir çok dalda öğretmen kardeşlerimizin öğretmenlik için almış oldukları eğitimlerini tamamlamış olup atama bekleyen evlatlarımız var. Bu devletime büyük bir külfet olacaktır. Evet halkımızın eğitimli ve ülkesine vatanına faydalı evlatlar olmasını sağlayacak olan değerli eğitmenlerimizin eğitimin ilk yıllarından başlayarak son yıllarına kadar eğitim hocalarının insanlarımız üzerinde etkisi ve saygısı olmak üzere her durumda daima örnek ve önderdir. Eğitimin devletin tekelinde ve devletime faydalı eğitimlerin verilmesi ilk aşamadan başlar. Evlatlarıma caddelerimizin çöplerinden başlayıp sokaktaki şiddet ile devletin ve tüm insanlık adına yapılacak yanlış ve hataların eğitim aşamasında evlatlarımıza sağlamamızın gerektiğini bilerek eğitim vermeliyiz. Güçlü devletin güçlü evlatlarına sağlıklı ve başarılı, faydalı, yararlı eğitim vermekten geçer.
Ekleme Tarihi: 08 Şubat 2019 - Cuma

EĞİTİMDE DEVRİMLER DEVAM EDİYOR

Eğitimde yeni çığırlar devam etmektedir.

Geçmişte eğitim üzerinden büyük vurgunlar ve halkın iyi niyetlerini büyük suistimal eden yapıların adeta tekelinde olan eğitim sisteminin yeniden ve büyük devrimler yaşarken yapılan yenilikler büyük özverilik gerektiğini görmekteyiz.

Geçmiş yazılarımda bir çok kez kaleme aldığım. Halen halkımın vatandaşımın evlatları üzerinden eylem ve faaliyetlerini yapmaya çalışan güçlerin işlevlikleri devam etiklerini beyan etmişimdir.

Bu yapılan yenilikle büyük değişim yapılan eğitim sisteminin yeni dönemlerle gerçekten artık devletimin tekelinde olacağının göstergesi sağlanacaktır.

Eğitim sistemiyle eğitim üzerinde başlayıp geçmişte ülkemin tüm beyin takımlarını kendilerine adeta nefer eden gücün maskesi düşmesiyle başta eğitim sistemi olmak üzere bir çok kurumda olduğu gibi başta eğitim olmak üzere büyük devrimler yaşamak zorunda kalınmıştır.

Eğitimi tamamen kendi tekellerine alan bu yapının eğitimde aldırmış oldukları ve uygulamalarda yaptırdıkları tüm sistemleri kendi çıkar menfaatlerine uygun şekilde işlevlik sağladıkları görünmüştür.

Bu işlevliklerinin artık sonlanması için eğitimin tamamen devletin tekeline geçmelidir.

Ülkemde eğitimi devletimin eğitim kurumu ve eğitim bakanlığı var iken bu eğitim sisteminde özel okullara ve özel kurumlara bırakıyor ise o zaman devletimin eğitimdeki söz hakkı nerede bir ülke kendi halkına, vatandaşına eğitim veremeyecek kadar aciz ise o ülkenin kalkınmasına gelişmesine gelecekte devletin tüm makam ve mevkilerinde söz hakkına sahip olamayacak demektir.

Ülkemde yeterli derecede okulların var olması, ülkemde halkımın içinde eğitimleri bitmiş nice başta branş eğitimcileri olmak üzere bir çok dalda öğretmen kardeşlerimizin öğretmenlik için almış oldukları eğitimlerini tamamlamış olup atama bekleyen evlatlarımız var.

Bu devletime büyük bir külfet olacaktır. Evet halkımızın eğitimli ve ülkesine vatanına faydalı evlatlar olmasını sağlayacak olan değerli eğitmenlerimizin eğitimin ilk yıllarından başlayarak son yıllarına kadar eğitim hocalarının insanlarımız üzerinde etkisi ve saygısı olmak üzere her durumda daima örnek ve önderdir.

Eğitimin devletin tekelinde ve devletime faydalı eğitimlerin verilmesi ilk aşamadan başlar. Evlatlarıma caddelerimizin çöplerinden başlayıp sokaktaki şiddet ile devletin ve tüm insanlık adına yapılacak yanlış ve hataların eğitim aşamasında evlatlarımıza sağlamamızın gerektiğini bilerek eğitim vermeliyiz.

Güçlü devletin güçlü evlatlarına sağlıklı ve başarılı, faydalı, yararlı eğitim vermekten geçer.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.