Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

DÜNYA PAZARLARINA BİZLER ÜRÜN SATALIM

Ülkemde iş istihdamı çok ve bizler işin en başından arz talep sistemini öğrenelim böylece işe başlamamız gerektiğini bilmemiz gerektir. Dünyada ticareti en iyi yapan ve bu yoldan en büyük paraları kazanan Yahudilerin iş hacimleri üretimden çok satış ve pazarlama yapmakta olmaların kazanmaktadırlar. Pazarlama bir işin en önemli noktasıdır. Bir ürün imal edersin yeni bir buluş yaparsın ve bu buluşla yaptığın imalat ve üretimi yaparsın ama işin en önemli kısmı olan pazarlama ve satışını yapamasan o işin ürünün buluşun hiçbir işe yaramaz demektir. Bir işte üründe en önemli kısım satış ve pazarlama bölümüdür. Çin dünya üzerinde şuanda en çok ürün imalat eden ve tüm dünya piyasalarına artık üretim ile kendini kanıtlamış bir ülke olarak artık bu ürünlerini satmak için pazarlar arayan ve dünyanın birçok ülkesinin markalarına ev sahipliği yapan ülke konumuna gelmiştir. Çin ülkesi adeta dünya ülkelerinin imalat ve üretim merkezi haline gelmiş bir ülkedir. Bu ülkenin artık kendi ülkelerinde ürünleri pazarlama ve tanıtma olanakları yok denecek kadar yeterli durumda olmadıkları onların ürettikleri ürünler ile sadece verilen sipariş ve var olan müşterilerine yeni icat ettikleri ürünleri sunmaktadırlar. Bu ürünleri satış pazarlama yapan ülkeler ve firmalar bu ürünler ile kendi ülkelerinde ve dünya ülkelerine pazarlama girişimiyle tanıtım ve markalaştırma yoluna giderek bu ürünleri kendi ülkelerinin kendi markaları olarak satmaktadırlar. Çin ise sadece o ürünün imalathanesi konumuna düşmektedir. Böyle bir pazarı yapmak çok zor olmadığı gibi ve zaten ülkemizde dünyanın birçok ülkesine Türk meşeli ürünler ihracat edildiği gibi birde ülkemizin bu şekilde neden dünya pazarı olmasın. Bakın Birleşik Arap Emirliğinde Dubai Çin mallarını dünyaya pazarlayan bir Pazar konumuna gelmiş ve bu yoldan yıllık dünyanın birçok ülkesinden Dubai’ye turist ve ticaret amaçlı ziyaretler yapılmakta ticaretten ziyade birde işin turist ağırlama yoluyla ülkelerine getirinin bir hayli yüksek meblağlarda kazanç sağlamaktadırlar. Ülkemiz bu konuda neden böyle duyarsız ve ilgisiz kalmaktadır. Önce biz dünya piyasalarına bu ülkeden alacağımız ürünleri pazarlama ile işe başlayıp gelecekte ülkemizde üretimlerini ve imalatlarını yapma konumuna gelecek durumu kendiliğinden yapacağımız işleri neden yapmamaktayız. Zaten bakın gelecekte devlet demiryolu ile Çin ile Türkiye bağlantısını sağlayacağından buda bizim ülkemizin daha çok tercih edileceği ve Pazar olarak artık bu iki ülke arasındaki bi çok ürünleri ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına bizler pazarlama aşamasına gelmemiz ve gelecekte en iyi pazarlama bizlerin yapacağını tüm dünyaya aşılamamız gerekmektedir. Şimdiden artık biz pazarlama işine başlayıp Çin ürünlerinin artık Dubai üzerinden değil de Türkiye üzerinden pazarlamaya başlamalıyız.  
Ekleme Tarihi: 14 Ağustos 2017 - Pazartesi

DÜNYA PAZARLARINA BİZLER ÜRÜN SATALIM

Ülkemde iş istihdamı çok ve bizler işin en başından arz talep sistemini öğrenelim böylece işe başlamamız gerektiğini bilmemiz gerektir.

Dünyada ticareti en iyi yapan ve bu yoldan en büyük paraları kazanan Yahudilerin iş hacimleri üretimden çok satış ve pazarlama yapmakta olmaların kazanmaktadırlar. Pazarlama bir işin en önemli noktasıdır. Bir ürün imal edersin yeni bir buluş yaparsın ve bu buluşla yaptığın imalat ve üretimi yaparsın ama işin en önemli kısmı olan pazarlama ve satışını yapamasan o işin ürünün buluşun hiçbir işe yaramaz demektir.

Bir işte üründe en önemli kısım satış ve pazarlama bölümüdür.

Çin dünya üzerinde şuanda en çok ürün imalat eden ve tüm dünya piyasalarına artık üretim ile kendini kanıtlamış bir ülke olarak artık bu ürünlerini satmak için pazarlar arayan ve dünyanın birçok ülkesinin markalarına ev sahipliği yapan ülke konumuna gelmiştir.

Çin ülkesi adeta dünya ülkelerinin imalat ve üretim merkezi haline gelmiş bir ülkedir.

Bu ülkenin artık kendi ülkelerinde ürünleri pazarlama ve tanıtma olanakları yok denecek kadar yeterli durumda olmadıkları onların ürettikleri ürünler ile sadece verilen sipariş ve var olan müşterilerine yeni icat ettikleri ürünleri sunmaktadırlar.

Bu ürünleri satış pazarlama yapan ülkeler ve firmalar bu ürünler ile kendi ülkelerinde ve dünya ülkelerine pazarlama girişimiyle tanıtım ve markalaştırma yoluna giderek bu ürünleri kendi ülkelerinin kendi markaları olarak satmaktadırlar. Çin ise sadece o ürünün imalathanesi konumuna düşmektedir.

Böyle bir pazarı yapmak çok zor olmadığı gibi ve zaten ülkemizde dünyanın birçok ülkesine Türk meşeli ürünler ihracat edildiği gibi birde ülkemizin bu şekilde neden dünya pazarı olmasın. Bakın Birleşik Arap Emirliğinde Dubai Çin mallarını dünyaya pazarlayan bir Pazar konumuna gelmiş ve bu yoldan yıllık dünyanın birçok ülkesinden Dubai’ye turist ve ticaret amaçlı ziyaretler yapılmakta ticaretten ziyade birde işin turist ağırlama yoluyla ülkelerine getirinin bir hayli yüksek meblağlarda kazanç sağlamaktadırlar.

Ülkemiz bu konuda neden böyle duyarsız ve ilgisiz kalmaktadır.

Önce biz dünya piyasalarına bu ülkeden alacağımız ürünleri pazarlama ile işe başlayıp gelecekte ülkemizde üretimlerini ve imalatlarını yapma konumuna gelecek durumu kendiliğinden yapacağımız işleri neden yapmamaktayız.

Zaten bakın gelecekte devlet demiryolu ile Çin ile Türkiye bağlantısını sağlayacağından buda bizim ülkemizin daha çok tercih edileceği ve Pazar olarak artık bu iki ülke arasındaki bi çok ürünleri ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına bizler pazarlama aşamasına gelmemiz ve gelecekte en iyi pazarlama bizlerin yapacağını tüm dünyaya aşılamamız gerekmektedir.

Şimdiden artık biz pazarlama işine başlayıp Çin ürünlerinin artık Dubai üzerinden değil de Türkiye üzerinden pazarlamaya başlamalıyız.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.