Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK DEMEKLE KALMAYALIM

Dünya ekonomisinde ülkemizin büyük devalüasyon niteliğinde darbeler alırken sonuçların nerelere varılacağını seyretmekteyiz. Dünya piyasalarında sürekli güç ve kan kaybeden Amerika dünya üzerinde geçerli olan Dolar piyasada halen hâkimiyet sağlayarak güç kazanma gösterse de geleceğin en çok zarar eden parası olacağı kesinlik kazanmaktadır. Ülkemizin sürekli ekonomik olarak sıkıştırma metodu ile devalüasyon niteliğinde baskılar yapılarak yurt içinde yükseltilen dövizlerin yükselişine dur durmak bilmeyen bir trende binilmesi ülkemin her geçen gün milli gelirin düşmesini paramızın değerlerini düşürmektedir. Ülkemizin bu dışa bağımlılığından kurtulmanın ülkemizin milli gelirlerini yükseltecek trendlerin yolarını araması gerekmektedir. Ülkemizin para birimi birçok ülkelerin para birimin çok altına düşmekte savaşta olan ülkelerin bile para birimleri bizim para birimlerimizin çok üzerinde seyir etmektedir. Buna kökten bir çözümleme getirmemizin artık gelmiş dönemleri görmemizin gerektirdiğini yaşamalıyız. Halkımıza da yaşatmalıyız. Kalkınma trendimiz de ülkemizin para biriminin sürekli değer kaybetmesi ile bizler ülkemizde halkımıza vatandaşımıza emekli insanlarımıza ne kadar iyileştirme yaparsak yapalım döviz karşısında eriyen bir iyileştirmenin de hiçbir anlamı kalmıyor. Özelikle dışa giden milli servetlerimizin durulması için elimizden geleni yapmalıyız. Ülkemizin başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden sürekli başta araç ve teknoloji ürünleri almaktan ise ülkemizin çok hızlı bir şekilde teknoloji makinalar sanayileşmesini sağlamalıyız. Ülkemizi ithalattan ihracat yapan ülke konumuna getirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Ülkemizin büyük bir Pazar olmasından ziyade ülkemizin insanlarının çok iyi ticaret pazarlama işinde büyük başarılar elde etiği tespitlidir. İşte ülkemizin firması Avrupa pazarından aldığı araçları Amerika pazarlarında çok güzel bir şekilde pazarlamada öyle ki Amerika yarım adasında bile büyük pazarların söz sahipleri firmalar olmaktadırlar. Böylesi gelişmiş iş idaresi olan ülkemizin insanlarının önünü açmak için ülkemizin özelikle devletimiz olan hükümetimizin var gücüyle dünya pazarlarına sanayi ve teknolojik alanda büyük yatırımlar üretimler ihracatlar geliştirelim. Dünya pazarların döviz bazında paralarını ülkemize kazandıralım. Böylelikle dünya üzerinde büyük güçlere sahip olduğumuzda o zaman gerçek anlamda büyüme trendinde büyük paya sahip olacağız. Gelecekte bizim için çok güzel olacak ama şimdiden büyük sanayileşmeye yönelmek için büyük yatırımlara dönüşecek sanayileşmelerimize büyük özelle ağırlık verip sanayileşmemizin önünü açalım. O zaman dünya beşten büyük demek için dünya ülkelerine kısa sürede kat etiğimiz sanayileşmemizi teknolojik başarılarımızı gösterecek güçlerimizi göstermek için sanayileşelim.
Ekleme Tarihi: 05 Ekim 2023 - Perşembe

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK DEMEKLE KALMAYALIM

Dünya ekonomisinde ülkemizin büyük devalüasyon niteliğinde darbeler alırken sonuçların nerelere varılacağını seyretmekteyiz.

Dünya piyasalarında sürekli güç ve kan kaybeden Amerika dünya üzerinde geçerli olan Dolar piyasada halen hâkimiyet sağlayarak güç kazanma gösterse de geleceğin en çok zarar eden parası olacağı kesinlik kazanmaktadır.

Ülkemizin sürekli ekonomik olarak sıkıştırma metodu ile devalüasyon niteliğinde baskılar yapılarak yurt içinde yükseltilen dövizlerin yükselişine dur durmak bilmeyen bir trende binilmesi ülkemin her geçen gün milli gelirin düşmesini paramızın değerlerini düşürmektedir.

Ülkemizin bu dışa bağımlılığından kurtulmanın ülkemizin milli gelirlerini yükseltecek trendlerin yolarını araması gerekmektedir.

Ülkemizin para birimi birçok ülkelerin para birimin çok altına düşmekte savaşta olan ülkelerin bile para birimleri bizim para birimlerimizin çok üzerinde seyir etmektedir.

Buna kökten bir çözümleme getirmemizin artık gelmiş dönemleri görmemizin gerektirdiğini yaşamalıyız. Halkımıza da yaşatmalıyız.

Kalkınma trendimiz de ülkemizin para biriminin sürekli değer kaybetmesi ile bizler ülkemizde halkımıza vatandaşımıza emekli insanlarımıza ne kadar iyileştirme yaparsak yapalım döviz karşısında eriyen bir iyileştirmenin de hiçbir anlamı kalmıyor.

Özelikle dışa giden milli servetlerimizin durulması için elimizden geleni yapmalıyız. Ülkemizin başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden sürekli başta araç ve teknoloji ürünleri almaktan ise ülkemizin çok hızlı bir şekilde teknoloji makinalar sanayileşmesini sağlamalıyız. Ülkemizi ithalattan ihracat yapan ülke konumuna getirmek için elimizden geleni yapmalıyız.

Ülkemizin büyük bir Pazar olmasından ziyade ülkemizin insanlarının çok iyi ticaret pazarlama işinde büyük başarılar elde etiği tespitlidir.

İşte ülkemizin firması Avrupa pazarından aldığı araçları Amerika pazarlarında çok güzel bir şekilde pazarlamada öyle ki Amerika yarım adasında bile büyük pazarların söz sahipleri firmalar olmaktadırlar.

Böylesi gelişmiş iş idaresi olan ülkemizin insanlarının önünü açmak için ülkemizin özelikle devletimiz olan hükümetimizin var gücüyle dünya pazarlarına sanayi ve teknolojik alanda büyük yatırımlar üretimler ihracatlar geliştirelim. Dünya pazarların döviz bazında paralarını ülkemize kazandıralım. Böylelikle dünya üzerinde büyük güçlere sahip olduğumuzda o zaman gerçek anlamda büyüme trendinde büyük paya sahip olacağız.

Gelecekte bizim için çok güzel olacak ama şimdiden büyük sanayileşmeye yönelmek için büyük yatırımlara dönüşecek sanayileşmelerimize büyük özelle ağırlık verip sanayileşmemizin önünü açalım.

O zaman dünya beşten büyük demek için dünya ülkelerine kısa sürede kat etiğimiz sanayileşmemizi teknolojik başarılarımızı gösterecek güçlerimizi göstermek için sanayileşelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.