Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

DOLARIN AKİBETİ

Bu terör örgütü öyle bir dizayn edilmiş ki içinde olanlar bile şaşırıyorlar. Bakın nerede yıldan fazla bir süre önceden demiştim. Bu terör öyle sıradan değildir. Her plan içinde bir plan her projeden sonra bir proje daha vardır. Şimdi bu projelerinin en son oyunları ekonomi bulu da çok iyi oynatıyorlar. Çünkü bu yapıların merkezli yönetim şekilleri olduğundan bunların oyuncuları içerde de olsa asıl yönetim ve idare dışarıda halen görevleri başlarında olduğu bilinmektedir. Bu işlerin başından izlemeye bakın İran asıllı o çocuğu ülkelerine çağırıp onun üzerinden siyaset yapıp Cumhurbaşkanımızı suçlamak istediler. İran üzerinden yapılan transit geçiş iznine ve oradan yapılan ihracatlarimiza karşı engel teşkil etmek için yapılan bir eylem . Bu işlemde ülkemizin Dubai ve Arap yarım adasına karşı bir nebze de olsa onlara karşı bizim güven ve itibarimizi kırma eylemi idi. Bunu yapmakla oluşan hezimetten kendileri Arapların sermayesini ellerinde tutmaya gereken eylemlerini gerçekleştirdiler. Şimdi de ülkemiz üzerinden ekonomik dalgalar yaratıp dünya üzerinde ve özelikle Araplara karşı ülkemizin ekonomisinin güvensiz ve istikrarsız olduğunun hem zeminini yaratıp Arapların kendilerinde olan sermayelerinin ülkemize akmasının önüne geçmek için yapılan bir eylem planıdır. Şimdi bu kriz aslında kriz değildir. Bu sermaye piyasasının içerde arz ve talep oyununu oynamaktadır. Bu oyun kimler yapıyor? İşte izin özü o piyasalarda dışarı olan ticari anlamda bağlantılar içerinde dışarıdan direk içeriye doların akması içerde dolara talep edilmesi ile piyasalar böylece yükselmeye yönlendiriyor. Bunu yapan ülkede darbe dahil birçok şekilde darbe yapmak isteyen ve darbe girişiminde bulunan Siyonist emperyalist güçlerin oyuncuları bu oyunun başında olan ülkelerin ve bu işi idame eden güçlerin artık son çırpınışları olduğunun apaçık göstergesidir. Bu durumda gelecekte neler olacak işin özü o aslında bu doların ateşi düşecek dünya genelinde dolar inişe geçecek yerine yeniden güçlü bir ekonomi devreye girecek bu aşamada en güçlü ülkelerin birliği içerinde yeniden Şanghay beşlisi olan ekonomiye yön verecekler bu nedenle yatırım ekonomi yön değiştireceğinden şimdiden artık tüm dünya bilmesi gerekmektedir. Ülkemizin konum ve küresel gelişmede konum olarak şimdiden geleceğe kendini hazırlamış bir durumda ekonomik olarak bu istikrarsızlık yılbaşına kadar devam edecektir. Yılbaşından sonra ekonomi olarak doların ateşi süratle düşecek hatta öyle ki resmen tepe takla olacaktır. Bu nedenle orada büyük bir istikrarsızlık ve büyük bir dengesizlik ortaya çıkacaktır. Şimdiden ülkemizde güven ve huzur veren bir ülke konumuna geleceğinin ülkemizin gelecekte ticaretin merkezi olacak ülkeler arasında olacağımızın şimdiden artık tamamen alt yapısını oluşturmaktadır.
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2016 - Çarşamba

DOLARIN AKİBETİ

Bu terör örgütü öyle bir dizayn edilmiş ki içinde olanlar bile şaşırıyorlar.

Bakın nerede yıldan fazla bir süre önceden demiştim. Bu terör öyle sıradan değildir. Her plan içinde bir plan her projeden sonra bir proje daha vardır.

Şimdi bu projelerinin en son oyunları ekonomi bulu da çok iyi oynatıyorlar. Çünkü bu yapıların merkezli yönetim şekilleri olduğundan bunların oyuncuları içerde de olsa asıl yönetim ve idare dışarıda halen görevleri başlarında olduğu bilinmektedir.

Bu işlerin başından izlemeye bakın İran asıllı o çocuğu ülkelerine çağırıp onun üzerinden siyaset yapıp Cumhurbaşkanımızı suçlamak istediler. İran üzerinden yapılan transit geçiş iznine ve oradan yapılan ihracatlarimiza karşı engel teşkil etmek için yapılan bir eylem .

Bu işlemde ülkemizin Dubai ve Arap yarım adasına karşı bir nebze de olsa onlara karşı bizim güven ve itibarimizi kırma eylemi idi. Bunu yapmakla oluşan hezimetten kendileri Arapların sermayesini ellerinde tutmaya gereken eylemlerini gerçekleştirdiler. Şimdi de ülkemiz üzerinden ekonomik dalgalar yaratıp dünya üzerinde ve özelikle Araplara karşı ülkemizin ekonomisinin güvensiz ve istikrarsız olduğunun hem zeminini yaratıp Arapların kendilerinde olan sermayelerinin ülkemize akmasının önüne geçmek için yapılan bir eylem planıdır.

Şimdi bu kriz aslında kriz değildir. Bu sermaye piyasasının içerde arz ve talep oyununu oynamaktadır. Bu oyun kimler yapıyor? İşte izin özü o piyasalarda dışarı olan ticari anlamda bağlantılar içerinde dışarıdan direk içeriye doların akması içerde dolara talep edilmesi ile piyasalar böylece yükselmeye yönlendiriyor. Bunu yapan ülkede darbe dahil birçok şekilde darbe yapmak isteyen ve darbe girişiminde bulunan Siyonist emperyalist güçlerin oyuncuları bu oyunun başında olan ülkelerin ve bu işi idame eden güçlerin artık son çırpınışları olduğunun apaçık göstergesidir.

Bu durumda gelecekte neler olacak işin özü o aslında bu doların ateşi düşecek dünya genelinde dolar inişe geçecek yerine yeniden güçlü bir ekonomi devreye girecek bu aşamada en güçlü ülkelerin birliği içerinde yeniden Şanghay beşlisi olan ekonomiye yön verecekler bu nedenle yatırım ekonomi yön değiştireceğinden şimdiden artık tüm dünya bilmesi gerekmektedir.

Ülkemizin konum ve küresel gelişmede konum olarak şimdiden geleceğe kendini hazırlamış bir durumda ekonomik olarak bu istikrarsızlık yılbaşına kadar devam edecektir. Yılbaşından sonra ekonomi olarak doların ateşi süratle düşecek hatta öyle ki resmen tepe takla olacaktır. Bu nedenle orada büyük bir istikrarsızlık ve büyük bir dengesizlik ortaya çıkacaktır.

Şimdiden ülkemizde güven ve huzur veren bir ülke konumuna geleceğinin ülkemizin gelecekte ticaretin merkezi olacak ülkeler arasında olacağımızın şimdiden artık tamamen alt yapısını oluşturmaktadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.