Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

DEVLETİN VATANDAŞINA TEŞVİKLERİ

Ülkemin hükumeti ve ülkemin kurumlarının arasındaki çarpıklığa bakıyorum şaşırıyorum. Ülkemin resmi kurumu olan istatistik kurumunun açıklamasına göre ülkemde 4 nüfuslu bir ailenin hanesine aylık 4.000 tl. (dört bin Türk Lirası) aşağısı gelir gelirse o hane insanları aç ve sefildir. Ülkemizin devletinin kurumu olan bu kurumun açıklamasını yaparken böylesi beyan verirken devletimizin hükumetine bakıyorum ne acı bir açıklama yapıyor. Ülkemde asgari ücret denilince hemen açıklama beyanatı veriyorlar. Ülkemizde asgari ücret 1.600 TL (bin Altı Yüz Türk lirası) hemen onaylanıp meclisten geçiriyorlar. Şimdi bu ülkenin kurumu olan istatistik kurumun açıklaması yaparken bu kurum acaba ülkemizin kurumu mu değildir. Yoksa bu hükumet mi ülkemin hükumeti değildir. Şimdi bu konuyu böyle ele alalım. Siz iş yerinizde bir eleman çalıştırıyorsunuz. O işçiye diyorsunuz ki senin evinin dört nüfuslu olduğunu düşünerek ey işçi kardeşim senin evine aylık dört bin Türk lirası gelirle ancak idame edebilirsin. Ben şimdi seni yanımda çalıştıracağım ama sana aylık Bin Altı yüz Türk lirası vereceğim. Ben iş veren olarak o işçime ne demek istiyorum? Resmen ben işçime diyorum ki seni açık ve seçik bir şekilde illegal yola sevk ediyorum. Benim iş yerimi çal beni soy sen kendin illegal olan tüm yollara başvur. Nasıl olur yahu böyle denilir mi bir işçiye sen iş veriyorsun sonrada böylesi bir yola teşvik ediyorsun. Evet diyorum. İşte devletimin ülkemin vatandaşlarına bakın halkımızın nerede ise yarısından fazlası tefecilerin eline düşmüş. Çoğunlukla illegal yollardan geçimini idame eder olmuş. Ülkemde suç işleme sayıları artırılmış. Ülkemde hırsızlık, soygunculuk, yalan dolan çoğalmıştır. Ülkemizin hükumetleri ülkemin halkını böylesi yola teşvik eden dünya üzerinde bir tek ülke vardır. O ülkede benim ülkemdir. Ülkemde işsizlik had safhada ülkemin nüfusu gün geçtikçe çoğalmakta ama ülkemin vatandaşı olarak değil. Ülkeme çok aşırı derecede göç almaktadır. Ülkemin bir çok iş alanında kayıtsız ve ülkemin vatandaşları olmayan işçiler çalıştırılmaktadır. Ülkemizin nüfusunun yüksek olması yetmez gibi başta Türk bloklardan aşırı derecede çalışmaya gelen vatandaşlardan geçilmezken, birde Arap yarım adasından başta Suriye, Irak olmak üzere büyük göçler alınmaktadır. Bu göçlerle ülkemizin nüfusu ülkemin öz evlatları işsizlikle kıvranır olmaktadır. Baştaki yöneticiler ve idarecilerin ülkemizin yönetimine, idaresine talip olan hükumetlerin temsilcileri sizlere şimdi gelin bakalım bir kaç aylık sizler evinize ailenize asgari ücretle geçinmeyi başarın bizlerde sizleri örnek alalım da görelim.      
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2018 - Cuma

DEVLETİN VATANDAŞINA TEŞVİKLERİ

Ülkemin hükumeti ve ülkemin kurumlarının arasındaki çarpıklığa bakıyorum şaşırıyorum.

Ülkemin resmi kurumu olan istatistik kurumunun açıklamasına göre ülkemde 4 nüfuslu bir ailenin hanesine aylık 4.000 tl. (dört bin Türk Lirası) aşağısı gelir gelirse o hane insanları aç ve sefildir.

Ülkemizin devletinin kurumu olan bu kurumun açıklamasını yaparken böylesi beyan verirken devletimizin hükumetine bakıyorum ne acı bir açıklama yapıyor.

Ülkemde asgari ücret denilince hemen açıklama beyanatı veriyorlar. Ülkemizde asgari ücret 1.600 TL (bin Altı Yüz Türk lirası) hemen onaylanıp meclisten geçiriyorlar.

Şimdi bu ülkenin kurumu olan istatistik kurumun açıklaması yaparken bu kurum acaba ülkemizin kurumu mu değildir. Yoksa bu hükumet mi ülkemin hükumeti değildir.

Şimdi bu konuyu böyle ele alalım. Siz iş yerinizde bir eleman çalıştırıyorsunuz. O işçiye diyorsunuz ki senin evinin dört nüfuslu olduğunu düşünerek ey işçi kardeşim senin evine aylık dört bin Türk lirası gelirle ancak idame edebilirsin. Ben şimdi seni yanımda çalıştıracağım ama sana aylık Bin Altı yüz Türk lirası vereceğim.

Ben iş veren olarak o işçime ne demek istiyorum? Resmen ben işçime diyorum ki seni açık ve seçik bir şekilde illegal yola sevk ediyorum. Benim iş yerimi çal beni soy sen kendin illegal olan tüm yollara başvur.

Nasıl olur yahu böyle denilir mi bir işçiye sen iş veriyorsun sonrada böylesi bir yola teşvik ediyorsun. Evet diyorum. İşte devletimin ülkemin vatandaşlarına bakın halkımızın nerede ise yarısından fazlası tefecilerin eline düşmüş. Çoğunlukla illegal yollardan geçimini idame eder olmuş. Ülkemde suç işleme sayıları artırılmış. Ülkemde hırsızlık, soygunculuk, yalan dolan çoğalmıştır.

Ülkemizin hükumetleri ülkemin halkını böylesi yola teşvik eden dünya üzerinde bir tek ülke vardır. O ülkede benim ülkemdir.

Ülkemde işsizlik had safhada ülkemin nüfusu gün geçtikçe çoğalmakta ama ülkemin vatandaşı olarak değil.

Ülkeme çok aşırı derecede göç almaktadır. Ülkemin bir çok iş alanında kayıtsız ve ülkemin vatandaşları olmayan işçiler çalıştırılmaktadır.

Ülkemizin nüfusunun yüksek olması yetmez gibi başta Türk bloklardan aşırı derecede çalışmaya gelen vatandaşlardan geçilmezken, birde Arap yarım adasından başta Suriye, Irak olmak üzere büyük göçler alınmaktadır.

Bu göçlerle ülkemizin nüfusu ülkemin öz evlatları işsizlikle kıvranır olmaktadır.

Baştaki yöneticiler ve idarecilerin ülkemizin yönetimine, idaresine talip olan hükumetlerin temsilcileri sizlere şimdi gelin bakalım bir kaç aylık sizler evinize ailenize asgari ücretle geçinmeyi başarın bizlerde sizleri örnek alalım da görelim.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.