Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

DENİZ ÜLKESİNDE DENİZ YOK GÖRÜLMEKTEDİR

Ülkemizin nerde ise tamamen bir ada konumunda olan bir ülke dört bir yanı denizlerle kaplı olan ülkede iken denizleri göremeyecek kadar ilgisiz alakasız olmuşuz. Ülkemde deniz denilince sadece Antalya ilinin birkaç sahiliyle ve gelen turistlerin denizlerde yüzmesi ile kendimize deniz ülkesi aklımıza getirmekteyiz. Ülkemde deniz ürünleri denizden çıkan balıkları ithal eden bir ülke konumundayız. Ülkemde deniz var ama denizde yetiştirilen balık yok denilecek kadar az. Denizlerimizde hiçbir balık üretim çiftlikleri yok denilecek kadar ülkede denizin suyundan balığından yararlanma sağlanmamaktayız. Ülkemde denizin hiçbir şekilde faydalanmadığımız gibi denizlerimi kullanmayı da bilmeyecek kadar acizane ve cahilane kalmışız. Ülkemde özelikle bu seçim arifesinde kesinlikle denizcilik bakanlığı ülkemde istiyorum. Özellikle deniz ve su bilimleri birimleri olan üniversitelerimizde olan hocalarımızdan bilim adamlarımızdan bu konuda büyük bir çalışma sağlayıp bu konu üzerinde büyük bir ihtisas yapmamız gerekmekteyiz. Bakın Hatay ilimizden Rize iline kadar deniz yoluyla hiç iller arası bir ulaşım kullanmamaktayız. Sadece Marmara denizinde İstanbul ile Bursa ili arasında çalışan belediye ve deniz taşımacılığı yapan iki firma bakın çok zaman seferlerinde yer bulunmamakta neden halk vatandaş daha konforlu daha nezih bir ulaşım şekline dönmesinden yer bulunmamaktadır. Bu taşımacılık neden özelikle Karadeniz illeriyle İstanbul arası Akdeniz illeriyle Karadeniz arasında olan illerin arasında böylesi deniz taşımacılık konforun denizin güzel havasında ulaşım bir ahenge dönüşmesin. Eski teknolojiler yok artık. Hayatın modern cağında modern donatımlı deniz ulaşımları ile Hatay ilinden başlayıp Rize iline kadar olan deniz ve sahil illerimizi katarak sürekli bir şekilde deniz ulaşımını hayata geçirip deniz ulaşımına hız verdirmeliyiz. Deniz ulaşımını ülkemizde halkımıza hem bir keyifli nezih konforlu bir ulaşım ağına dönüştürelim hem ülkeme vatandaşıma büyük bir gelir kaynağı sağlamış olacağız. Deniz ürünleri yetiştirme çiftliklerine ayrıca hız verdirip ülkemizde deniz ürünleri ithal eden ülke olmaktan ihraç eden ülke konumuna getirmemiz için tüm çabaları sarf etmeliyiz. Ülkemizin büyümesine gelişmesine katkı sağlayacak olan denizlerimizi en iyi şekilde kullanmaya çalışmalıyız. Buna istinaden çok Acil olarak deniz bakanlığın kurulması ve deniz bakanlığının acilen tüm bu aydığım çalışmalara hız verip denizlerimizi ölü deniz değil aksine halkıma ekonomine büyük kazanç getirecek denizlere dönüştürmeliyiz.
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2022 - Çarşamba

DENİZ ÜLKESİNDE DENİZ YOK GÖRÜLMEKTEDİR

Ülkemizin nerde ise tamamen bir ada konumunda olan bir ülke dört bir yanı denizlerle kaplı olan ülkede iken denizleri göremeyecek kadar ilgisiz alakasız olmuşuz.

Ülkemde deniz denilince sadece Antalya ilinin birkaç sahiliyle ve gelen turistlerin denizlerde yüzmesi ile kendimize deniz ülkesi aklımıza getirmekteyiz.

Ülkemde deniz ürünleri denizden çıkan balıkları ithal eden bir ülke konumundayız. Ülkemde deniz var ama denizde yetiştirilen balık yok denilecek kadar az. Denizlerimizde hiçbir balık üretim çiftlikleri yok denilecek kadar ülkede denizin suyundan balığından yararlanma sağlanmamaktayız. Ülkemde denizin hiçbir şekilde faydalanmadığımız gibi denizlerimi kullanmayı da bilmeyecek kadar acizane ve cahilane kalmışız.

Ülkemde özelikle bu seçim arifesinde kesinlikle denizcilik bakanlığı ülkemde istiyorum. Özellikle deniz ve su bilimleri birimleri olan üniversitelerimizde olan hocalarımızdan bilim adamlarımızdan bu konuda büyük bir çalışma sağlayıp bu konu üzerinde büyük bir ihtisas yapmamız gerekmekteyiz.

Bakın Hatay ilimizden Rize iline kadar deniz yoluyla hiç iller arası bir ulaşım kullanmamaktayız. Sadece Marmara denizinde İstanbul ile Bursa ili arasında çalışan belediye ve deniz taşımacılığı yapan iki firma bakın çok zaman seferlerinde yer bulunmamakta neden halk vatandaş daha konforlu daha nezih bir ulaşım şekline dönmesinden yer bulunmamaktadır. Bu taşımacılık neden özelikle Karadeniz illeriyle İstanbul arası Akdeniz illeriyle Karadeniz arasında olan illerin arasında böylesi deniz taşımacılık konforun denizin güzel havasında ulaşım bir ahenge dönüşmesin. Eski teknolojiler yok artık. Hayatın modern cağında modern donatımlı deniz ulaşımları ile Hatay ilinden başlayıp Rize iline kadar olan deniz ve sahil illerimizi katarak sürekli bir şekilde deniz ulaşımını hayata geçirip deniz ulaşımına hız verdirmeliyiz. Deniz ulaşımını ülkemizde halkımıza hem bir keyifli nezih konforlu bir ulaşım ağına dönüştürelim hem ülkeme vatandaşıma büyük bir gelir kaynağı sağlamış olacağız.

Deniz ürünleri yetiştirme çiftliklerine ayrıca hız verdirip ülkemizde deniz ürünleri ithal eden ülke olmaktan ihraç eden ülke konumuna getirmemiz için tüm çabaları sarf etmeliyiz. Ülkemizin büyümesine gelişmesine katkı sağlayacak olan denizlerimizi en iyi şekilde kullanmaya çalışmalıyız. Buna istinaden çok Acil olarak deniz bakanlığın kurulması ve deniz bakanlığının acilen tüm bu aydığım çalışmalara hız verip denizlerimizi ölü deniz değil aksine halkıma ekonomine büyük kazanç getirecek denizlere dönüştürmeliyiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.