Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

CUMHURU REİS (1)

Reis'i düzen olarak değişmeli.Seçim arifesinde elinde hak din İslam dininin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim ile Cumhurun karşısına çıkıp, İşte dini İslam'ın kitabı Kürtçeye çevirdik.Hak din İslam dininin kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerimi her dilde her yerde olması, okunması, anlanması en güzel duygulardır.Bakın bir zamanlar ülkemde vaiz diye görev almış birinin ülkemde birçok kitap yazmış birçok vaizinde kendini gözyaşlarına boğdurarak vatandaşa, cemaate hitabeti ile etkilemek ve halkın gönlünü çalmış.Bu yolda ülkemin birçok ilinde kendi fikir ve emellerini güde bilmek için vatandaştan ve devletin himayesinde olan birçok alanda işgal etmesini sağlanmıştır.Güneşi başçıkla sıvama gibi bir duruma balcıklar kuruyup dökülünce gerçekler ortaya çıkar oldu.Dış mihrakların emir komutasının bir neferi, bir uşağı olduğu apaçık beliri verdi.Geçmişte bir Alman Profesör öğrencileri ile boğaz turu yaparken ansızın kendi kendine gülümse yi veriyor.O anı gören bir öğrenci hemen Alman Profesöre yanaşıp, hocam hayırdır neden öyle durup dururken gülümse yi verdiniz? Alman Profesör hiç deyip geçiştirmek istiyor ama öğrenci ısrarla sorunca söyleyin bizde gülelim, öğrenci çok ısrar edince Alman Profesör hemen konuyu açıyor. Siz Müslümanlar kuranı anlamış olsaydınız dünyaya hakim olurdunuz.Çok doğru demiş Sayın Profesör eğer biz Müslümanlar Kuran-ı Kerimi hükmünü, hakikatini, din ve rehberliğini bilmiş olsaydık gerçekten dünya yaya hükümdar olurduk. Ama maalesef ülkemizde Kuran-ı Kerimi kandillerde ve Ramazan aylarında okunmakta idir.Simdi seçim meydanlarında seçim için malzeme olmuştur. Bizim ülkemiz zaten dini İslam hak kitap kurandan çok uzaklardayız.
Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2015 - Çarşamba

CUMHURU REİS (1)

Reis'i düzen olarak değişmeli.
Seçim arifesinde elinde hak din İslam dininin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim ile Cumhurun karşısına çıkıp, İşte dini İslam'ın kitabı Kürtçeye çevirdik.
Hak din İslam dininin kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerimi her dilde her yerde olması, okunması, anlanması en güzel duygulardır.
Bakın bir zamanlar ülkemde vaiz diye görev almış birinin ülkemde birçok kitap yazmış birçok vaizinde kendini gözyaşlarına boğdurarak vatandaşa, cemaate hitabeti ile etkilemek ve halkın gönlünü çalmış.
Bu yolda ülkemin birçok ilinde kendi fikir ve emellerini güde bilmek için vatandaştan ve devletin himayesinde olan birçok alanda işgal etmesini sağlanmıştır.
Güneşi başçıkla sıvama gibi bir duruma balcıklar kuruyup dökülünce gerçekler ortaya çıkar oldu.
Dış mihrakların emir komutasının bir neferi, bir uşağı olduğu apaçık beliri verdi.
Geçmişte bir Alman Profesör öğrencileri ile boğaz turu yaparken ansızın kendi kendine gülümse yi veriyor.
O anı gören bir öğrenci hemen Alman Profesöre yanaşıp, hocam hayırdır neden öyle durup dururken gülümse yi verdiniz? Alman Profesör hiç deyip geçiştirmek istiyor ama öğrenci ısrarla sorunca söyleyin bizde gülelim, öğrenci çok ısrar edince Alman Profesör hemen konuyu açıyor.
Siz Müslümanlar kuranı anlamış olsaydınız dünyaya hakim olurdunuz.
Çok doğru demiş Sayın Profesör eğer biz Müslümanlar Kuran-ı Kerimi hükmünü, hakikatini, din ve rehberliğini bilmiş olsaydık gerçekten dünya yaya hükümdar olurduk. Ama maalesef ülkemizde Kuran-ı Kerimi kandillerde ve Ramazan aylarında okunmakta idir.
Simdi seçim meydanlarında seçim için malzeme olmuştur. Bizim ülkemiz zaten dini İslam hak kitap kurandan çok uzaklardayız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.