Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÇÖZÜMLEMEK GEREKİYORSA MEMLEKETİM İÇİN VARIM

Geçmişte belediye başkan yardımcısına il trafik projesini sunduğumda sen trafik mi okudun diyerekten bu konuda çok bilgilisin deyip iltifat etmişti.Şimdi ben yine diyorum Şanlıurfa ilinin trafik sorununu tek kalemde çözerim diyerekten iddia ediyorum.Toplu taşımadan tutun sivil araçlara yayalardan tutun engelli araçlara kadar tümünü çözeceğim diyorum.Şanlıurfa ilinde trafik müdürlüğünün bazı durumlara kendilerinin söz hakkı olmadıklarının ve bu nedenle bazı yetkilerde kendilerinin yetkilerinin geçmediği bilinmektedir.Bazı yerlerde halkın daha duyarlı olması gerekmesi gerektiğini bilmeleri lazım olduğunu bilmeleri lazımdır.Bakın bir örnek otogar önünde Karaköprü girişine olan yerde ışık sistemi var olduğunu ama çalışmadığı halde hiçbir kazanın olmadığı ve çok zaman orada yoğunluğun olmadığı görülmektedir.Aynı örneği biraz ötede olan anne cadde olan Diyarbakır yolu eski bölge trafiğin olduğu bölgede ışık sistemi devrede olduğu halde orada trafiğin ne kadar sıkıntılı olduğu apaçık görünmektedir.Projelendirmede birada araç kullanan sürücüleri de eğitmeye bakmalıyız.Birçok yerde yapılacak değişikliğe istinaden şehrin birçok bölgesinde trafiğin akışkan ve halkın daha aktif bir şekilde rahatlatacağını sağlayacağız.Şehrimizde toplu taşımada bir çığır açacağız gelecekte demir yığını olan araç hurdalığına çevirmeyeceğiz.Bu konuda çok kararlı ve kesin olan asırlık çözümler getireceğiz.Öyle bir projelendirme ile yapılacak ki hiçbir yerde yolcu yoğunluğu ve araç yokluğu yaşanmayacaktır.Bakın gelecek yıl açılışı yapılacak olan H.Ü. Tıp Hastanesi orta doğunun en büyük tıp merkezi durumunda orada işlem görecek halka vatandaşa birde üniversitenin öğrenci potansiyeli katıldığında orada o andaki yoğunluğa şehrin tüm araçları gitse de yetmeyeceği kesindir.Öylesi bir hastanede istihdam edilecek işçi sayısı personel sayısı bayağı bir külfet olacaktır.Şimdiden bunun alt yapısı yapılanmadan gelecekte bunların önüne geçilmesi artık çok geç olunacaktır.Toplu taşımada çığır açtıracağım.Bu proje ile Şanlıurfa ili 2023 değil 2053 bile teyit ediyorum diyecek projelerdir.
Ekleme Tarihi: 28 Aralık 2014 - Pazar

ÇÖZÜMLEMEK GEREKİYORSA MEMLEKETİM İÇİN VARIM

Geçmişte belediye başkan yardımcısına il trafik projesini sunduğumda sen trafik mi okudun diyerekten bu konuda çok bilgilisin deyip iltifat etmişti.
Şimdi ben yine diyorum Şanlıurfa ilinin trafik sorununu tek kalemde çözerim diyerekten iddia ediyorum.
Toplu taşımadan tutun sivil araçlara yayalardan tutun engelli araçlara kadar tümünü çözeceğim diyorum.
Şanlıurfa ilinde trafik müdürlüğünün bazı durumlara kendilerinin söz hakkı olmadıklarının ve bu nedenle bazı yetkilerde kendilerinin yetkilerinin geçmediği bilinmektedir.
Bazı yerlerde halkın daha duyarlı olması gerekmesi gerektiğini bilmeleri lazım olduğunu bilmeleri lazımdır.
Bakın bir örnek otogar önünde Karaköprü girişine olan yerde ışık sistemi var olduğunu ama çalışmadığı halde hiçbir kazanın olmadığı ve çok zaman orada yoğunluğun olmadığı görülmektedir.
Aynı örneği biraz ötede olan anne cadde olan Diyarbakır yolu eski bölge trafiğin olduğu bölgede ışık sistemi devrede olduğu halde orada trafiğin ne kadar sıkıntılı olduğu apaçık görünmektedir.
Projelendirmede birada araç kullanan sürücüleri de eğitmeye bakmalıyız.
Birçok yerde yapılacak değişikliğe istinaden şehrin birçok bölgesinde trafiğin akışkan ve halkın daha aktif bir şekilde rahatlatacağını sağlayacağız.
Şehrimizde toplu taşımada bir çığır açacağız gelecekte demir yığını olan araç hurdalığına çevirmeyeceğiz.
Bu konuda çok kararlı ve kesin olan asırlık çözümler getireceğiz.
Öyle bir projelendirme ile yapılacak ki hiçbir yerde yolcu yoğunluğu ve araç yokluğu yaşanmayacaktır.
Bakın gelecek yıl açılışı yapılacak olan H.Ü. Tıp Hastanesi orta doğunun en büyük tıp merkezi durumunda orada işlem görecek halka vatandaşa birde üniversitenin öğrenci potansiyeli katıldığında orada o andaki yoğunluğa şehrin tüm araçları gitse de yetmeyeceği kesindir.
Öylesi bir hastanede istihdam edilecek işçi sayısı personel sayısı bayağı bir külfet olacaktır.
Şimdiden bunun alt yapısı yapılanmadan gelecekte bunların önüne geçilmesi artık çok geç olunacaktır.
Toplu taşımada çığır açtıracağım.
Bu proje ile Şanlıurfa ili 2023 değil 2053 bile teyit ediyorum diyecek projelerdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.