Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÇIKIN YOLARA ZILGIT ÇALIN TREN GELİMİŞŞŞ

Bu ramazan ayında ruhu rahmet istedi.Rahmetli ses sanatçısı Seyfettin SUCU ağabeyimiz ruhu şad olsun mekânı cennet olsun. Bir dörtlüğünde (çıkın dama zılgıt çalın harana su geliyor) yıllar oldu harana suda geldi topraklar çoraklaştı verimler artarken topraklar çoraklaştı. Şimdi de Şanlıurfa halkı çıkın yollara zılgıt çalın belediyemiz memlekete raylı sistem düşünmeye başlamış.Bunu yıllar önceden söyledim. Geçmiş dönemin belediye başkan yardımcısı Sayın Ahmet AL beyefendi ile bu konuda konuştuğumuzda belediye olarak raylı sistem olan iller hepsi zarar etmektedir dedi. Şehrin en önemli kısmı olan çarşı tabir etiğimiz yerleşkeye geçmişteki projem oranın tamamen tarihiyle özdeştirip tıpkı İstanbul Sultanahmet, Kapalıçarşı bölgesi şekline dönüştürmek için mücadelemizi verdik. Bu çarşımızın en önemli caddesini tramvay yolu olmasını sağlayıp haşimiyeden kapaklı pasaja kadar olan yolsa beli saatlerde araç geçişine oda beli üç yerde en fazla 2 aracın park doldur boşalt yapmasına müsaade verilmesi planlayıp öyle teklif sunmuştum. O zaman yine çok bilgili kendi kendilerini öyle gören bilgiden yoksun idarecilerimiz şehir içerisine körüklü elektrikli büyük körüklü otobüsler uygulaması ile işe koyuldular. Ne oldu şimdide raylı sistem düşünüyorlar günaydın, günaydın demekten öte bir şey dememem geliyor içimden.Neden mi? Birçok firmadan değişik markalardan otobüsler ile şehrimizin hem milli gelirini heba ettiler. Hem şehrimi resmen araç kirliliğine boğdular. Gelecekte bu araçların hepsi hurda olup halkımın devletimin milletimin milli gelirlerini yok yere heba etmesini sağlamış oldular. Böyle idarecilerin yöneticilerin şehrimizde olması resmen şehrimizin gelecekte nasibini alamamış gelecekte nice sorunlarla bu enkazları temizlenmesi sürecektir. Bakın şimdi yeniden söylüyorum bu yönetim bu idareciler ile hiçbir adım ilerleme olmayacaktır. Şimdi ülke genelinde Yüksek Hırlı Tren düşünülürken dünya ülkeleri artık daha yüksek hızlı trenlerle ülkelerinin bir başından bir başına dolaşım sağlamaktadırlar. Bizim ülkemizde halen birkaç ile giden hızlı trenlerimizle adeta nerde ise bayram eder olmaktayız. Beyler artık uyanın milenyum çağdayız artık öyle bir zaman içerisinde yar alıyor ki geleceğe kendimizi hazırlamalıyız. Geçmişte demiştim şimdi gidin bakım Harran Üniversitesi Tıp Merkezi açılmasıyla şimdi orada Öğrenim gören öğrencilerin karışımıyla orada ne kadar araç olsa nasıl bir tempo ile çalışsa yine beli saatlerde ihtiyaca cevap veremeyeceğinin kesin bir göstergesidir. Bizim şehrimizin bakanı var. On beş milletvekili var. Var olanlar neye yarar çünkü hepsi bilgiden yoksun bilgisizlikten bu makamlara gelmelerinin günümüz siyasetinden kaynaklanmaktadır.
Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2016 - Cuma

ÇIKIN YOLARA ZILGIT ÇALIN TREN GELİMİŞŞŞ

Bu ramazan ayında ruhu rahmet istedi.
Rahmetli ses sanatçısı Seyfettin SUCU ağabeyimiz ruhu şad olsun mekânı cennet olsun.

Bir dörtlüğünde (çıkın dama zılgıt çalın harana su geliyor) yıllar oldu harana suda geldi topraklar çoraklaştı verimler artarken topraklar çoraklaştı.

Şimdi de Şanlıurfa halkı çıkın yollara zılgıt çalın belediyemiz memlekete raylı sistem düşünmeye başlamış.
Bunu yıllar önceden söyledim.

Geçmiş dönemin belediye başkan yardımcısı Sayın Ahmet AL beyefendi ile bu konuda konuştuğumuzda belediye olarak raylı sistem olan iller hepsi zarar etmektedir dedi.

Şehrin en önemli kısmı olan çarşı tabir etiğimiz yerleşkeye geçmişteki projem oranın tamamen tarihiyle özdeştirip tıpkı İstanbul Sultanahmet, Kapalıçarşı bölgesi şekline dönüştürmek için mücadelemizi verdik.

Bu çarşımızın en önemli caddesini tramvay yolu olmasını sağlayıp haşimiyeden kapaklı pasaja kadar olan yolsa beli saatlerde araç geçişine oda beli üç yerde en fazla 2 aracın park doldur boşalt yapmasına müsaade verilmesi planlayıp öyle teklif sunmuştum.

O zaman yine çok bilgili kendi kendilerini öyle gören bilgiden yoksun idarecilerimiz şehir içerisine körüklü elektrikli büyük körüklü otobüsler uygulaması ile işe koyuldular.

Ne oldu şimdide raylı sistem düşünüyorlar günaydın, günaydın demekten öte bir şey dememem geliyor içimden.
Neden mi?

Birçok firmadan değişik markalardan otobüsler ile şehrimizin hem milli gelirini heba ettiler. Hem şehrimi resmen araç kirliliğine boğdular. Gelecekte bu araçların hepsi hurda olup halkımın devletimin milletimin milli gelirlerini yok yere heba etmesini sağlamış oldular.

Böyle idarecilerin yöneticilerin şehrimizde olması resmen şehrimizin gelecekte nasibini alamamış gelecekte nice sorunlarla bu enkazları temizlenmesi sürecektir.

Bakın şimdi yeniden söylüyorum bu yönetim bu idareciler ile hiçbir adım ilerleme olmayacaktır.

Şimdi ülke genelinde Yüksek Hırlı Tren düşünülürken dünya ülkeleri artık daha yüksek hızlı trenlerle ülkelerinin bir başından bir başına dolaşım sağlamaktadırlar. Bizim ülkemizde halen birkaç ile giden hızlı trenlerimizle adeta nerde ise bayram eder olmaktayız.

Beyler artık uyanın milenyum çağdayız artık öyle bir zaman içerisinde yar alıyor ki geleceğe kendimizi hazırlamalıyız.

Geçmişte demiştim şimdi gidin bakım Harran Üniversitesi Tıp Merkezi açılmasıyla şimdi orada Öğrenim gören öğrencilerin karışımıyla orada ne kadar araç olsa nasıl bir tempo ile çalışsa yine beli saatlerde ihtiyaca cevap veremeyeceğinin kesin bir göstergesidir.

Bizim şehrimizin bakanı var. On beş milletvekili var.
Var olanlar neye yarar çünkü hepsi bilgiden yoksun bilgisizlikten bu makamlara gelmelerinin günümüz siyasetinden kaynaklanmaktadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.