Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÇARPIK KENTLEŞME

Geçmişten günümüze gelinen anlayış mı, düzen mi? Bakın yıllardır Şanlıurfa ilinde yönetimler, idareler hep kendi çıkar menfaat ve makam mevki amaçlı görmektedirler. Artık milenyum cağına gelindiğimiz şu günlerde bir bakın ya Şanlıurfa ilinde şimdiden şehircilik anlayışından yoksun. Bir taraftan modern şehircilik yaygınlaşırken, Bir yandan halen gece konulaşma devam etmektedir. Bir başka tarafta yeni düzen adıyla anılan yapsat yapılaşma devam edilmektedir. Diğer bir tarafta birinci derece tarım arazileri betonlaşmaktadır. Bunların hepsi Şanlıurfa ilinde gerçekleşmektedir. Şanlıurfa ili Büyükşehir adı altında böylesi bir çarpıklıkla büyüme gösterirken bu büyümeye müsamaha eden idareci ve yöneticilerime gerçekten şaşar olmaktayım. Böylesi yönetimler idareciler nasıl olur hepsi bir araya toplanır halen şaşar olmaktayım demek ki bizim şehirde halen eski yaşam felsefesi ile yaşam devam etmektedir. Gelişme göstermeyen şehirlerin en başında gelen bu ilimiz gelecekte bunların çok büyük enkazlarını yaşar olacaklardır. Şehrimin tüm idareci ve yöneticileri bu durumdan sorumludurlar. Çünkü bir şehirde böylesi çarpıklık ve böylesi bir keşmekeşlik yapılıyorsa bundan her şahıs kendince sorumludur. Geçen değerli bir ağabeyimiz olan kadim dostum yanlış yerde bir aracın park etiğini görmesiyle sanal medyada paylaşınca ne kadar manidar oldum ne kadar duygulandım demek ki halen şehrimde böylesi duyarlı olan kardeşlerimiz var. O zaman tüm duyarlı kardeşlerimize şehrimiz için geleceğimiz için yanlışlara birlikte yanlış diyeyim. Doğruları yapalım yaptıralım hatta tasviplerde bulunalım. Şayet doğruları yapmayıp yanlış ve hataları varsa tüm şahıslar adına bu konuları sosyal medya üzerinden eleştirelim. İdareci ve yöneticilerimiz artık zaman milenyum cağında olduğumuzdan artık her yerde kamera ve ses kayıt edici olanaklar var sizler siz olun ki böylesi yanlış ve hatalı kararları alırken bile orada sizlerin de hatalarınızı ifade edecek ve gerçekleri sizlere teyit edeceklerinin olduğunu düşünerek ellerinizi vicdanınıza koyun derim. Çünkü vicdan dedim eğer sizler bu ses ve kamera kayıtlarının sizlerin sonu olacağını düşünerek ona göre vicdanınızı devreye koyunuz, eğer desem ki ilkin ellerinizi vicdanınıza koyun desem, koymasınız hatta hadi buradan bere diye bilecek kadar kendinizi kaptırmış durumdasınız. Ama bu saydıklarımı düşündüğünüzde belki biraz işlerinizi daha iyi daha vicdani ve hakkaniyet bir şekilde kararlar alırsınız. Şehrim için gelecek vaat etmek için şimdiden sizlerde kendinizi geleceğe hazırlamayı bilmelisiniz.
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2016 - Salı

ÇARPIK KENTLEŞME

Geçmişten günümüze gelinen anlayış mı, düzen mi?

Bakın yıllardır Şanlıurfa ilinde yönetimler, idareler hep kendi çıkar menfaat ve makam mevki amaçlı görmektedirler.

Artık milenyum cağına gelindiğimiz şu günlerde bir bakın ya Şanlıurfa ilinde şimdiden şehircilik anlayışından yoksun. Bir taraftan modern şehircilik yaygınlaşırken, Bir yandan halen gece konulaşma devam etmektedir.

Bir başka tarafta yeni düzen adıyla anılan yapsat yapılaşma devam edilmektedir. Diğer bir tarafta birinci derece tarım arazileri betonlaşmaktadır.

Bunların hepsi Şanlıurfa ilinde gerçekleşmektedir. Şanlıurfa ili Büyükşehir adı altında böylesi bir çarpıklıkla büyüme gösterirken bu büyümeye müsamaha eden idareci ve yöneticilerime gerçekten şaşar olmaktayım.

Böylesi yönetimler idareciler nasıl olur hepsi bir araya toplanır halen şaşar olmaktayım demek ki bizim şehirde halen eski yaşam felsefesi ile yaşam devam etmektedir.

Gelişme göstermeyen şehirlerin en başında gelen bu ilimiz gelecekte bunların çok büyük enkazlarını yaşar olacaklardır.

Şehrimin tüm idareci ve yöneticileri bu durumdan sorumludurlar. Çünkü bir şehirde böylesi çarpıklık ve böylesi bir keşmekeşlik yapılıyorsa bundan her şahıs kendince sorumludur.

Geçen değerli bir ağabeyimiz olan kadim dostum yanlış yerde bir aracın park etiğini görmesiyle sanal medyada paylaşınca ne kadar manidar oldum ne kadar duygulandım demek ki halen şehrimde böylesi duyarlı olan kardeşlerimiz var. O zaman tüm duyarlı kardeşlerimize şehrimiz için geleceğimiz için yanlışlara birlikte yanlış diyeyim. Doğruları yapalım yaptıralım hatta tasviplerde bulunalım. Şayet doğruları yapmayıp yanlış ve hataları varsa tüm şahıslar adına bu konuları sosyal medya üzerinden eleştirelim.

İdareci ve yöneticilerimiz artık zaman milenyum cağında olduğumuzdan artık her yerde kamera ve ses kayıt edici olanaklar var sizler siz olun ki böylesi yanlış ve hatalı kararları alırken bile orada sizlerin de hatalarınızı ifade edecek ve gerçekleri sizlere teyit edeceklerinin olduğunu düşünerek ellerinizi vicdanınıza koyun derim.

Çünkü vicdan dedim eğer sizler bu ses ve kamera kayıtlarının sizlerin sonu olacağını düşünerek ona göre vicdanınızı devreye koyunuz, eğer desem ki ilkin ellerinizi vicdanınıza koyun desem, koymasınız hatta hadi buradan bere diye bilecek kadar kendinizi kaptırmış durumdasınız.

Ama bu saydıklarımı düşündüğünüzde belki biraz işlerinizi daha iyi daha vicdani ve hakkaniyet bir şekilde kararlar alırsınız. Şehrim için gelecek vaat etmek için şimdiden sizlerde kendinizi geleceğe hazırlamayı bilmelisiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.