Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BU YENİ OYUNUN BAŞ MİMARİ HANGİ SİYASETÇİ

Güzel şehirde güzel şeylerin olmasi tabi ki gerekmektedir. Bu gelişen ve turizm cenneti olan şehrimiz de bir çok ticaret hane artık bu yönde kendi işlerine ve kendi sektörlerinden çok bu yönde hizmet vermeye yönlenmiştir. İşte tam bu noktada bu gelişen ve güzelleşen şehrimiz Şanlıurfa konu olunca işte o anda işler değişiyor. Şanlıurfa ili kültür turizmi başta olmak üzere bir çok konuda turizm şehri olan bir şehrin ne kadar garip ama turizmde en geride kalan iller arasında kalması. Böyle bir durumun başlıca nedenlerinden biri siyasetcilerimiz. Sonrada işletmecilerimiz. Sonrada şehrimin halkı vatandaşımız.Siyasetçilerimiz diyorum, çünkü şehrimin siyasetçileri şehrim için asla bir şey yapmadıklarını çok iyi bilmekteyim. Siyasetçilerin şehrim içersinde sadece yandaşlarına çıkar menfilerine yarar işleri çok çabuk vede hemen yapı veriyorlar onu book iyi biliyorum. Şehrim ve memeleketim söz konusu olunca asla boş ver neme lazım diyecek kadar resmen duyarsızlar.Yerel idarecileri bakıldığında onlar resmen kendi işlerine ve yandaşlarına yönelik çalışan birer neferler başka asla bir görevleri yoktur. Bu gelinen noktalara bakın onların yaptıkları işlemlerin sonucu bu günlere gelinmektedir. Başta yapılan yanlışlara yapılan yandaşlara verilen musaadelere ve olanaklara sonrada bunları tersine çevirmek öyle kolay olmaz hatta daha kötü sonuçlar doğurur. Şimdi şehrimin en nezih ve turizmde en göz bebeğimiz olan alan olarak bilinen balıklıgöl alanı ve çevresinde olan yeşil alan hatta milyarlarca para harcanan hergün bakımı olan yeşillendirme alanına dönüşmesi için verilen emekler gece tamamen bir o güzelim yeşil alanlar ve halkın hava alacak yerlerin nargile tumbeki kokusu ve o çimlerin ayak altında resmen kalması masaların o alanlara kurulması gerçekten ne kadar iğrenç ve ne kadar yersiz bir durum. Bu duruma ilk zamanlarda müsaade eden siz degilmiydiniz? Ey mahalli idarecilerim sizler değilmiydiniz ilk zamanlarda bunların oluşmasına müsaade edenler şimdi ne oldu da karar alıp o alanları yeniden yasaklama içersinde girdiniz.Yıllardır derim. Sizler tek değil ilimiz tüm kurum amirleri dahil şehrimi böyle çarpık tesisler halkımın ortak alanlarını yersiz gereksiz işletmelere ve işletmeciler kendi işlerinin doğrultusunda kullanmasına müsaade eden sizler şimdi ne oldu da çıkıp bunları değiştirme kararı alıyorsunuz? Yoksa bu kişilerden alıp asıl kendi yandaşlarınıza mı vereceksiniz? Yoksa gerçekten artık akıllandınız mı? Komşu illerimiz bizden daha az kültürel mirasa sahip iken bizden daha çok turist gelmesine mi artık utandınız artık bizlerde bu alanda yerimizi alalım düşüncesine mi girdiniz. Sanmıyorum ama hadi hayırlısı e azından halkımın ortak alanlarını özelleştirmede belki bir düzenleme olur diyelim.
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2016 - Çarşamba

BU YENİ OYUNUN BAŞ MİMARİ HANGİ SİYASETÇİ

Güzel şehirde güzel şeylerin olmasi tabi ki gerekmektedir.
Bu gelişen ve turizm cenneti olan şehrimiz de bir çok ticaret hane artık bu yönde kendi işlerine ve kendi sektörlerinden çok bu yönde hizmet vermeye yönlenmiştir.
İşte tam bu noktada bu gelişen ve güzelleşen şehrimiz Şanlıurfa konu olunca işte o anda işler değişiyor.
Şanlıurfa ili kültür turizmi başta olmak üzere bir çok konuda turizm şehri olan bir şehrin ne kadar garip ama turizmde en geride kalan iller arasında kalması.
Böyle bir durumun başlıca nedenlerinden biri siyasetcilerimiz. Sonrada işletmecilerimiz. Sonrada şehrimin halkı vatandaşımız.
Siyasetçilerimiz diyorum, çünkü şehrimin siyasetçileri şehrim için asla bir şey yapmadıklarını çok iyi bilmekteyim.
Siyasetçilerin şehrim içersinde sadece yandaşlarına çıkar menfilerine yarar işleri çok çabuk vede hemen yapı veriyorlar onu book iyi biliyorum.
Şehrim ve memeleketim söz konusu olunca asla boş ver neme lazım diyecek kadar resmen duyarsızlar.
Yerel idarecileri bakıldığında onlar resmen kendi işlerine ve yandaşlarına yönelik çalışan birer neferler başka asla bir görevleri yoktur. Bu gelinen noktalara bakın onların yaptıkları işlemlerin sonucu bu günlere gelinmektedir.
Başta yapılan yanlışlara yapılan yandaşlara verilen musaadelere ve olanaklara sonrada bunları tersine çevirmek öyle kolay olmaz hatta daha kötü sonuçlar doğurur.
Şimdi şehrimin en nezih ve turizmde en göz bebeğimiz olan alan olarak bilinen balıklıgöl alanı ve çevresinde olan yeşil alan hatta milyarlarca para harcanan hergün bakımı olan yeşillendirme alanına dönüşmesi için verilen emekler gece tamamen bir o güzelim yeşil alanlar ve halkın hava alacak yerlerin nargile tumbeki kokusu ve o çimlerin ayak altında resmen kalması masaların o alanlara kurulması gerçekten ne kadar iğrenç ve ne kadar yersiz bir durum.
Bu duruma ilk zamanlarda müsaade eden siz degilmiydiniz?
Ey mahalli idarecilerim sizler değilmiydiniz ilk zamanlarda bunların oluşmasına müsaade edenler şimdi ne oldu da karar alıp o alanları yeniden yasaklama içersinde girdiniz.
Yıllardır derim. Sizler tek değil ilimiz tüm kurum amirleri dahil şehrimi böyle çarpık tesisler halkımın ortak alanlarını yersiz gereksiz işletmelere ve işletmeciler kendi işlerinin doğrultusunda kullanmasına müsaade eden sizler şimdi ne oldu da çıkıp bunları değiştirme kararı alıyorsunuz?

Yoksa bu kişilerden alıp asıl kendi yandaşlarınıza mı vereceksiniz?

Yoksa gerçekten artık akıllandınız mı? Komşu illerimiz bizden daha az kültürel mirasa sahip iken bizden daha çok turist gelmesine mi artık utandınız artık bizlerde bu alanda yerimizi alalım düşüncesine mi girdiniz.
Sanmıyorum ama hadi hayırlısı e azından halkımın ortak alanlarını özelleştirmede belki bir düzenleme olur diyelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.