Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BÖYLE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI ZARAR VERMEKTEDİR

Belediye başkanlarıma bakınca hükümetimin ne kadar yanlış yollarda olduğunu görmemek mümkün değildir. Geçmişlerinde devletin kurumlarını nasıl oynadıkları ve devlet kademelerindeki düzenleri kendi çıkarlarına hizmet etmeleri için ellerinden geleni yapan kişilerin belediye başkanı oluyor ise bunu da hükümet onaylıyorsa işte orada bir dur derim. İlimiz Şanlıurfa ilinde geçmişten bu günümüze bakıldığında tabi ki bazı dönemler gerçek hizmet amaçlı kişiler gelmiş o makamlara ve hizmetleri süresinde nice tehditler nice zorluklara karşı gögüs germişlerdir. Şanlıurfa ilinde ki belediye seçimleri seçim olmadan aday belirlenmeden kendi aralarında belediye başkanlarını belirleyip kimin belediye başkanı olacağını kimlerin başkan yardımcıları olacakları önceden belirlenmektedir. Bu belirlemelerle de kalınmıyorlar. Birde bunu belirleyen şahsiyetlerin her birinin bir dosyası kendi plan projeleri ile bu adayı sunanlar kendi çıkar menfileri doğrultusunda hizmet edeceğinin garantisini aldıktan sonra üst makama isim bildirip böylelikle hadi adayınız hayırlı olsun. Siz ilimin çıkarcıları ilimizin menfaatçileri vurgun çıkar peşinde olan kişiler sizler kimsiniz ya? İlimin sahipleri sizler değilsiniz ilimin sahibi emekçi halkımdır. Yaklaşık yılın 8 ayını ülkemin değişik illerinde tarlada, bağda, bahçede çalışıp kendine geçim kaynağı üretirken birde ilimin gelişmesine katkı sağlayan halkımın vatandaşımın hakkı olan belediye payını sen kim oluyorsun yandaşlarını çıkarcı yandaşlarına peşkeş çekiyorsun. İlimin en önemli sorunların başında olan çevre yollarını projelendirilmiş halen bitirilememiş olması, diğer yanda kendi kafalarına göre projeler üretim kendi yandaşlarına ihale edip çıkar sağlamak. İlçe belediyelerin halen kendilerine ait binalarının olmayışı devletime ait nice hazine ve devlete ait yerler varken bu alanlara böylesi önemli projeler yapılmayıp kendi yandaşlarına ne kadar atık yerler var ise belediyeler adına kiralanıp belediyeler ek hizmet binaları adı altında işleyişe koyulmaktadır. Benim halkım vatandaşım gitsin yağmurda, soğukta, sıcakta, güneş altında koskoca sekiz ay ülkenin değişik illerinde değişik bölgelerinde çalışsın ve sen bu vatandaşımın hakkını kal kendi yandaş ve çıkarcılarına karşı kullan sen kimsin bu hakkı sana hangi hükümet veriyor. Bu hakkı sana veren hükümette sana ortak mı? Böyle yönetimlere artık ben pes deyip ülkemdeki hükümetin böylesi alt kademesinde hizmet verenlerin baştaki yönetime büyük enkazlar vereceğini şimdiden görür olmaktayım.
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2018 - Salı

BÖYLE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI ZARAR VERMEKTEDİR

Belediye başkanlarıma bakınca hükümetimin ne kadar yanlış yollarda olduğunu görmemek mümkün değildir.

Geçmişlerinde devletin kurumlarını nasıl oynadıkları ve devlet kademelerindeki düzenleri kendi çıkarlarına hizmet etmeleri için ellerinden geleni yapan kişilerin belediye başkanı oluyor ise bunu da hükümet onaylıyorsa işte orada bir dur derim.

İlimiz Şanlıurfa ilinde geçmişten bu günümüze bakıldığında tabi ki bazı dönemler gerçek hizmet amaçlı kişiler gelmiş o makamlara ve hizmetleri süresinde nice tehditler nice zorluklara karşı gögüs germişlerdir.

Şanlıurfa ilinde ki belediye seçimleri seçim olmadan aday belirlenmeden kendi aralarında belediye başkanlarını belirleyip kimin belediye başkanı olacağını kimlerin başkan yardımcıları olacakları önceden belirlenmektedir.

Bu belirlemelerle de kalınmıyorlar. Birde bunu belirleyen şahsiyetlerin her birinin bir dosyası kendi plan projeleri ile bu adayı sunanlar kendi çıkar menfileri doğrultusunda hizmet edeceğinin garantisini aldıktan sonra üst makama isim bildirip böylelikle hadi adayınız hayırlı olsun.

Siz ilimin çıkarcıları ilimizin menfaatçileri vurgun çıkar peşinde olan kişiler sizler kimsiniz ya? İlimin sahipleri sizler değilsiniz ilimin sahibi emekçi halkımdır.

Yaklaşık yılın 8 ayını ülkemin değişik illerinde tarlada, bağda, bahçede çalışıp kendine geçim kaynağı üretirken birde ilimin gelişmesine katkı sağlayan halkımın vatandaşımın hakkı olan belediye payını sen kim oluyorsun yandaşlarını çıkarcı yandaşlarına peşkeş çekiyorsun.

İlimin en önemli sorunların başında olan çevre yollarını projelendirilmiş halen bitirilememiş olması, diğer yanda kendi kafalarına göre projeler üretim kendi yandaşlarına ihale edip çıkar sağlamak. İlçe belediyelerin halen kendilerine ait binalarının olmayışı devletime ait nice hazine ve devlete ait yerler varken bu alanlara böylesi önemli projeler yapılmayıp kendi yandaşlarına ne kadar atık yerler var ise belediyeler adına kiralanıp belediyeler ek hizmet binaları adı altında işleyişe koyulmaktadır.

Benim halkım vatandaşım gitsin yağmurda, soğukta, sıcakta, güneş altında koskoca sekiz ay ülkenin değişik illerinde değişik bölgelerinde çalışsın ve sen bu vatandaşımın hakkını kal kendi yandaş ve çıkarcılarına karşı kullan sen kimsin bu hakkı sana hangi hükümet veriyor. Bu hakkı sana veren hükümette sana ortak mı? Böyle yönetimlere artık ben pes deyip ülkemdeki hükümetin böylesi alt kademesinde hizmet verenlerin baştaki yönetime büyük enkazlar vereceğini şimdiden görür olmaktayım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.