Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BELEDİYELERDE NELER OLUYOR YAHU

 Belediyelerimize kayyum gelmeden kıyım geldi. Belediyelerimizde her gün birim amirleri kurum içinde başkanlar müdürler her gün değişir olmaktadır. Hayırdır bu ne böyle henüz hayırlı olsun demeye gidemediğimiz bir amire müdüre birde bakıyoruz değişmişte. Hayırdır yahu bu ne telaş bu ne gürleme bu ne kıyamet böyle suratlı bir değişim gösteren kurum nerde var. Bu belediyelerde neler oluyor? Neler dönüyor? Ters giden ne böylesine hızlı değişimler olmaktadır. Belediyelerimizde bu telaşın neden olduğunu bir türlü anlamış değilim. Kişi kayırma mı? Yandaş yapılandırma mı? Böyle idarecilik yöneticilik yapılan bir şehirde ne derece hizmetler yapıla bilir ki. Kanalizasyon alt yapıları yetersiz yeni ve suratlı gelişen bir şehir olduğumuzdan nerde ise her gün birçok ev ve iş yerlerin tıkanmakta olan giderleri ile uğraşılmaktadır. Şehrin su idaresi ise ne yapıyor ona sormaya gerek yok sanırım. İlimizin yanlarında yüksek tepelerin olması bu su basınçlarına yardımcı nitelikli yerler iken buralara su kuleleri yapılmıyor. İlimin birçok yerinde binalar ve meskenler hidrofor kullanmak zorunda kalmaktadır. Belsan dersen oda 12 yıldır kurulmuş ve ilimin en önemli işi olan toplu taşıma onu bile beceremiyorlar en gereksiz bir örneği 12 yıldır kurulan bir birimin başına defalarca sayılarını bile artık nerde ise unuttuk desem yeridir. Bu gelen idareci yöneticiler 12 yıldır daha duraklara bir isim verememişler bir vatandaş olarak eşine dostuna şu durakta bin şu durakta in deme şansına sahip değilsin bu şehirde. Diğer birimler sırayla saymaya kalksam günler yetmeyecek sayfalar yetmez olacaktır. Şehir içindeki yolları derseniz sokakları sorursanız onları hiç konuşmayalım derim. Çünkü hiçbir yol, yol değildir. Cadde, cadde değildir. Sokak derseniz aynı ha keza böylesi hizmetlerin böylesi işlerin sadece ilimin belediyesinde belediyeciliğinde mevcuttur. Çevre yollar yok. Gereksiz yerlere yapılan dal geçitler neyin nesi diyen yok böyle bir belediyeler ile idare ediliyor bu şehir. Şehrin belediyelere mülkiyetleri arazileri var iken oraları bırakıp ilin muhtelif yerlerinde özel mülkiyetlere ait olan yerleri kiralayıp oradan idari ve kurum adına hizmet sunmaya çalışan başka ne yapıyorlar. Belediyelerin kendi mülkiyetleri olan yerlere nedense daha iyi ve tüm birimleri içinde barındıracak projeler ile yeni yerleşkeler inşa etmiyorlar. Şanlıurfa belediyeleri böyle hizmetler ile ilimde böle yöneticiler ile devam etiği müddetçe vay halimize derim. Birde işin en ilginç tarafı bu belediyeler hepsi ülkemin en başarılı en güzel hükümetinden olan partiden olmalarıdır. Ben böyle yönetim ve idareciliği ancak bu ilde görüyorum. Tüm yurdu gezen bir şahıs olarak böylesi hızlı değişim böylesi hizmetsizliği ancak bir burada ve buradaki belediyelerde görmekteyim.  
Ekleme Tarihi: 11 Ağustos 2017 - Cuma

BELEDİYELERDE NELER OLUYOR YAHU

 Belediyelerimize kayyum gelmeden kıyım geldi.

Belediyelerimizde her gün birim amirleri kurum içinde başkanlar müdürler her gün değişir olmaktadır. Hayırdır bu ne böyle henüz hayırlı olsun demeye gidemediğimiz bir amire müdüre birde bakıyoruz değişmişte.

Hayırdır yahu bu ne telaş bu ne gürleme bu ne kıyamet böyle suratlı bir değişim gösteren kurum nerde var. Bu belediyelerde neler oluyor? Neler dönüyor? Ters giden ne böylesine hızlı değişimler olmaktadır.

Belediyelerimizde bu telaşın neden olduğunu bir türlü anlamış değilim.

Kişi kayırma mı?

Yandaş yapılandırma mı?

Böyle idarecilik yöneticilik yapılan bir şehirde ne derece hizmetler yapıla bilir ki.

Kanalizasyon alt yapıları yetersiz yeni ve suratlı gelişen bir şehir olduğumuzdan nerde ise her gün birçok ev ve iş yerlerin tıkanmakta olan giderleri ile uğraşılmaktadır.

Şehrin su idaresi ise ne yapıyor ona sormaya gerek yok sanırım. İlimizin yanlarında yüksek tepelerin olması bu su basınçlarına yardımcı nitelikli yerler iken buralara su kuleleri yapılmıyor. İlimin birçok yerinde binalar ve meskenler hidrofor kullanmak zorunda kalmaktadır.

Belsan dersen oda 12 yıldır kurulmuş ve ilimin en önemli işi olan toplu taşıma onu bile beceremiyorlar en gereksiz bir örneği 12 yıldır kurulan bir birimin başına defalarca sayılarını bile artık nerde ise unuttuk desem yeridir. Bu gelen idareci yöneticiler 12 yıldır daha duraklara bir isim verememişler bir vatandaş olarak eşine dostuna şu durakta bin şu durakta in deme şansına sahip değilsin bu şehirde.

Diğer birimler sırayla saymaya kalksam günler yetmeyecek sayfalar yetmez olacaktır.

Şehir içindeki yolları derseniz sokakları sorursanız onları hiç konuşmayalım derim. Çünkü hiçbir yol, yol değildir. Cadde, cadde değildir. Sokak derseniz aynı ha keza böylesi hizmetlerin böylesi işlerin sadece ilimin belediyesinde belediyeciliğinde mevcuttur.

Çevre yollar yok. Gereksiz yerlere yapılan dal geçitler neyin nesi diyen yok böyle bir belediyeler ile idare ediliyor bu şehir.

Şehrin belediyelere mülkiyetleri arazileri var iken oraları bırakıp ilin muhtelif yerlerinde özel mülkiyetlere ait olan yerleri kiralayıp oradan idari ve kurum adına hizmet sunmaya çalışan başka ne yapıyorlar.

Belediyelerin kendi mülkiyetleri olan yerlere nedense daha iyi ve tüm birimleri içinde barındıracak projeler ile yeni yerleşkeler inşa etmiyorlar.

Şanlıurfa belediyeleri böyle hizmetler ile ilimde böle yöneticiler ile devam etiği müddetçe vay halimize derim. Birde işin en ilginç tarafı bu belediyeler hepsi ülkemin en başarılı en güzel hükümetinden olan partiden olmalarıdır.

Ben böyle yönetim ve idareciliği ancak bu ilde görüyorum. Tüm yurdu gezen bir şahıs olarak böylesi hızlı değişim böylesi hizmetsizliği ancak bir burada ve buradaki belediyelerde görmekteyim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.